Berta Sándor

A Foxconné a Belkin

A tajvani konszern komoly összeget fizet az amerikai gyártóért.

A Foxconn Interconnect Technology Limited (FIT), a Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. (Foxconn) leányvállalata 866 millió dollárért felvásárolja a Belkin International Inc. nevű társaságot, amelynek a tulajdonában van többek között a Belkin, a Linksys, a Wemo, a Phyn márkanév is. A tranzakció célja egy globálisan vezető fogyasztói elektronikai cég létrehozása. Az üzlettel a Foxconn közvetlenül megjelenhet a végfelhasználói piacon és egyre inkább nyithat az okosotthon szegmens felé is. A Belkin jelenleg routereket, hálózati adaptereket és más eszközöket, valamint okostelefon-adaptereket és energiatároló egységeket készít.

A Belkin a jövőben a Foxconn Interconnect Technology Limited leányvállalataként fog működni, s továbbra is Chet Pipkin, a Belkin alapítója és vezérigazgatója vezeti majd. Döntés született arról is, hogy a többi márka is elérhető marad a felhasználók számára. A távlati cél az, hogy a kutatásba és a fejlesztésbe befektetett összegekkel erősítsék a Belkint, s még több ügyfelet érjenek el az Amerikai Egyesült Államokban a és világ többi részén.

Az egyelőre kérdéses, hogy mikorra zárulhat le a felvásárlás. Általában egy ilyen üzletet jóvá kell hagyniuk az illetékes szabályozási hatóságoknak és gazdasági versenyhivataloknak. Azonban azt még nem lehet tudni, hogy az üzletnek zöld utat adnak-e a hivatalok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!