Berta Sándor

A mozikban gyanús lehet a Google Glass

Az Amerikai Egyesült Államokban gondba került egy Google Glass-használó, akinek el kellett hagynia a mozit, amiben éppen a Jack Ryan: Árnyékügynök című filmet vetítették.

Úgy tűnik, problémák lehetnek abból, ha az emberek Google Glass szemüvegben mennek moziba, a filmszínházak üzemeltetői ugyanis attól tartanak, hogy az eszközbe épített kamerával rögzíthetők a bemutatott alkotások. Az esetről a The Gadgeteer amerikai portál számolt be. A mostani esetben érintett férfi előre szólt az üzemeltetőknek, hogy viselni fogja a szemüveget, mert azzal jobban lát. Senki nem mondta neki, hogy tilos a szemüveg viselése és a film nézése közben kikapcsolta az eszközt.

A férfi elmondta, hogy egy alkalmazott lépett hozzá, levette róla az okos szemüveget, majd arra kérte, hogy haladéktalanul távozzon. A mozi működtetői tájékoztatták a hatóságokat, így mire az illető kiért, már biztonsági őrök és rendőrök vártak rá. A csoport tagjai közölték vele, hogy éppen tetten érték, amint illegálisan rögzít egy előadást és arra szólították fel, hogy tartson velük. Több órán át tartó kihallgatás következett és felszólították, hogy nevezze meg az állítólagos társait. A kihallgatás közben átnézték az okostelefonját és okos szemüvegének memóriáját, de nem találtak bizonyítékokat. Ezután szabadon engedték. Végül az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) egyik képviselője négy mozijegyet nyújtott át neki és elnézést kért tőle a félreértésért.

A Redditen az egyik felhasználó azt írta, hogy az MPAA a felelős, ugyanis a szervezet a legtöbb hétvégén jelen van az érintett moziban, mert ott sok kalózmásolat készül a vetített filmekről. A The Verge amerikai magazinnak a belbiztonsági minisztérium megerősítette, hogy valóban sor került az esetre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Flexcsi #10
    Pedig ha tudták volna hogy nem a memória kártyára vette fel a filmet hanem a Google Drive-ra! :P
  • Mazarex #9
    Azzal a 9 terrapixeles kamerával meg biztos jó minőséget fog rögzíteni, a biztonságianak meg mondjuk kérdezgetés helyett azzal kellett volna kezdeni, hogy megnézik a memókártyákat, nem kellet volna annyit égniük...
  • Attilawap #8
    Ezeknek a mocskoknak még ehhez is van joguk? Komolyan mondom, ezek a "jogvédők" hamarosan diktatúrát építenek ki. Igen elszaladt a ló már a jogvédőkkel.
  • Tinman #7
    Aki cames verziót néz, az igénytelen tróger.

    Tehát, eleve ha a t. torrent oldalak is meghúznák a határt minőség tekintetében*, akkor nem lenne olyan lúzer aki rögzíti, és így nem lenne olyan user sem aki letölti.

    *Vicc, hogy egy perfekt rls sok esetben lekerül apró hiba, vagy egyéb bagatell ok miatt, de a kamerás szar mehet, miközben minden képkockája maga a megtestesült sárban hentergés.
  • Szefmester #6
    És most lett volna lehetőség visszaperelni sokmillióra a jogvédőket!

    Razor: És ha dioptriás lencséje volt?
  • Omega #5
    A szivar helyében nem fogadtam volna el a szaros 4 mozijegyet.
  • OstOr #4
    Egy újabb példa mért nem kell moziba járni!!!
  • RAZOR27 #3
    énse csípem az ilyen jogvédős dolgokat, de azért a gugli glassos ember igen is vegye le moziban Nem a látását szolgálja, innentől kezdve meg csak egy olyan faktor amit az üzemeltetők nem kedvelnek, mert akár videózni is lehet vele (még ha szar is a kamerája, vagy nemis felveszi hanem éppen videócset keretében streameli valami haverjának, kitudja, láttam már zsebkendő méretű mozis videót). Talán-Talán akkor hagynám, ha ellenne helyezve pár jelblokkoló a teremben, de hát az meg egyrészt illegális sok országban, másrészt az meg a többi emberrel lenne kibaszás. Szóval marad az, hogy másfél órára vegye le azt a szart :D
  • gforce9 #2
    A jogvédők még annyit sem tudnak, hogy a kamerásfelvételek nem úgy készülnek, hogy a fején van a kamera az embernek? Nem fog valaki mozdulatlanul ülni 1-2 órát a kamerával a fején. Gondolkodás 0?
  • FoodLFG #1
    húha! komoly dolgok ám ezek! :D