Berta Sándor

Távozik a Yahoo! második számú vezetője

Marissa Mayer vezérigazgató új topmenedzsert kereshet, miután január közepétől már nem Henrique de Castro felel a webes cég mindennapi ügyeiért.

A hír azután jelent meg a világhálón, hogy a menesztéssel kapcsolatos információ felbukkant a társaság által az Amerikai Egyesült Államok Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott papírokban. De Castro eddig a Yahoo! második számú vezetőjének számított és egy éven keresztül töltötte be a pozíciót.

A vállalat hivatalosan nem indokolta meg a lépést, de egy belső levélben Marissa Mayer nyíltan közölte, hogy meghozta azt a "nehéz döntést", hogy az üzletembernek mennie kell a Yahoo!-tól. A háttérben a cég elmúlt egy évi fejlődésének elemzése állhat. A jövőben várhatóan teljesen átszervezik a konszern menedzsmentjét és ennek következtében több menedzser is közvetlenül a vezérigazgató irányítása alá kerül.

De Castro biztosnak tűnő pozíciója egyébként már hónapokkal ezelőtt megingott. Az Adweek amerikai szaklap ugyanis már tavaly szeptemberben arról írt, hogy az üzletembert elbocsáthatják, mivel Mayer elégedetlen volt a reklámbevételek alakulásával. A több mint egymilliárd dollárt felemésztő felvásárlások, például a Tumblr megvétele, ellenére ugyanis a hirdetésekből befolyó összegek folyamatosan csökkentek.

Mayer 2012 őszén személyesen szerződtette a Google topmenedzserét, aki előző munkahelyén is a reklámüzletekért felelős részleget vezette. De Castro a legjobban kereső Yahoo!-dolgozók közé tartozott, a 2012-es fizetése 39,2 millió dollár volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fecg21 #1
    Remélem megszűnik ez a cég, a virus szerűen terjesztett szarjával együtt...