Gyurkity Péter

Frissíthetők lesznek a WP8-okostelefonok

A Windows Phone 8.1 nem ismétli meg az elődnél elkövetett hibát, lesz átjárhatóság.

A Windows Phone okostelefonok felhasználói az utóbbi időben egyre gyakrabban keresték a híreket az esetleges frissítési lehetőséggel, annak várható menetrendjével kapcsolatban, aggodalmuk pedig jogos volt, hiszen a WP7 esetében a korai csatlakozók végül pórul jártak. A mostani változatnál nem ismétlik meg a hibát.

A Windows Phone 8.1 hivatalos megjelenése idén esedékes, és bár a Microsoft eddig nem osztott meg fontosabb hivatalos részleteket a nagyközönséggel, Greg Sullivan PR-igazgató a napokban egy interjúban elárulta, hogy a szoftveres frissítés lehetőségét ezúttal nem vonják meg a felhasználóktól. A WP7-tel ellenétben tehát a Windows Phone 8 alá megjelenő, jelenleg is kapható készülékek frissíthetők lesznek az operációs rendszer új verziójára, aminek az igazgató elmondása szerint az ad alapot, hogy a 8-as változat erős és kellő teret enged a jövőbeni felhasználásnak.

Ahogy azt említettük, a WP8.1 megjelenése belátható időn belül esedékes, ennek fontosabb újításai között pedig - legalábbis a külső, magukat jól értesültnek vélő források szerint - a régóta hiányolt értesítőközpont, valamint a Cortana kódnéven fejlesztett személyi asszisztens lesznek. A bemutatóra valószínűleg az áprilisi BUILD konferencián kerítenek majd sort, addig várnunk kell a további részletekkel.

A jelek szerint igaz volt a pletyka, miszerint a Sony is WP-telefonnal egészítené ki saját kínálatát. A cég elárulta, hogy valóban tárgyaltak a Microsofttal ennek lehetőségéről, hogy a jövőben ne egyetlen mobil platformra támaszkodjanak, ez ugyanis hosszú távon veszélyeket rejt magában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!