Gyurkity Péter

WP 8.1: új értesítőközpont és személyi asszisztens

Egyre biztosabbnak tűnik a Windows Phone 8.1 újításainak listája, amelynek első két helyén az értesítők központjának átdolgozása, valamint a személyi asszisztens kipofozása szerepel.

Az elmúlt hetekben már olvashattunk arról, hogy a bevezetőben megemlített két fontosabb újítás kaphat helyet a Windows Phone soron következő változatában, amelynek megjelenésével az asztali és a mobil vonal szoftvere ugyanazon verziószámon szerepelne. Most újabb részletek jelentek meg ezzel kapcsolatban. A friss értesülés szerint az értesítők központja (Notification Center) a már jól ismert módon, felülről lefelé simítva lenne elővarázsolható a kijelzőn. Egy trükköt azonban bevezetnek, hogy némileg megkülönböztethető legyen a megoldás a riválisokétól, hiszen a rövidebb simítással a gyorsbeállítások, míg egy hosszabb mozdulattal a korábbi értesítők teljes listája jellene meg előttünk.

A másik fontos funkció a Cortana néven futó személyi asszisztens lenne, amely a jelenleg elérhető Bing keresőhöz képest nagyobb testreszabást és interakciót tenne lehetővé, emellett pedig az aktuális helyzetünktől és személyes adatainktól függő, személyre szabott találatokat állítana össze számunkra, hogy ezzel is közvetlen módon eredjen a Siri és a Google Now nyomába. A szoftver emellett a médiatartalmakra és a csengőhangokra külön vonatkozó hangerőbeállítással, VPN-támogatással, a People Hub Facebook-ra és Twitterre vonatkozó kiegészítésével, valamint a Bing Smart Search elérhetővé tételével jelentene újítást a meglévő verzióhoz képest, de a pletykák szerint az Xbox Music és Videó opciókat is szétválasztanák.

A WP 8.1 legkorábban az áprilisi BUILD konferencián mutatkozhat be, addigra a Nokia is elkészül a már ehhez szánt első két okostelefonnal - addigra valószínűleg amúgy is a Microsoft részlegévé válnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!