Gyurkity Péter

Képek a Nokia androidos megoldásáról

Újabb képek szivárogtak ki a cég Androidot futtató telefonjáról, ezúttal a kezelőfelület mutatva meg.

A Nokia Normandy kódnéven készülő állítólagos okostelefonjáról már tavaly több alkalommal bukkant fel pletyka, ezen értesülések és az újabb információmorzsák pedig csak nem akarnak elfogyni. Ezúttal a Twitteren bukkant fel néhány újabb felvétel, mégpedig egy jól ismert, korai híreket szivárogtató társaság jóvoltából.

A Normandy ezek szerint az Android egy módosított változatát futtatná, amelyen nem lennének megtalálhatók a Google alapértelmezett szolgáltatásai és alkalmazásai - ez egybevág a korábbi értesülésekkel. Ehelyett inkább az olcsó Asha telefonok felületére hajazó megoldást kapnánk, amely dual-SIM támogatással futna be, vagyis a gyártó jó eséllyel az ázsiai és afrikai piacra szánná a készüléket, ahol eleve népszerűbbek ezek a fejlesztések. A képeken a dual-SIM opcióra utaló menüt, a tárcsázást biztosító felületet, valamint a Skype egy egyénire szabott változatát láthatjuk, bár nyilván jó adag óvatossággal kell ezeket kezelnünk.

Annál is inkább, mert nagyon közeleg a Nokia telefonos részlegének felvásárlása, pontosabban a tranzakció véglegesítése és annak lezárása. Egyesek szerint a Microsoft éppen azért határozta el magát erre a lépésre, mert megijedt az androidos példány piacra dobásának lehetőségétől, és nem kívánta elveszíteni a Windows Phone tábort eddig magabiztosan uraló partnerét. A jövőben ezért ők készítik majd az újabb okostelefonokat saját szoftverük alá, és ezek között valószínűleg nem maradna hely az androidos fejlesztésnek.

Vagyis, még ha be is igazolódnak az eddigi pletykák, a Normandy jó eséllyel soha nem látja meg a napvilágot, a Nokia részlege pedig marad a WP-vonalnál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Attilawap #1
    "Egyesek szerint a Microsoft éppen azért határozta el magát erre a lépésre, mert megijedt az androidos példány piacra dobásának lehetőségétől, és nem kívánta elveszíteni a Windows Phone tábort"

    A Microsoft remélem azzal is tisztában van, ha eltörlik a Nokia márkanevet, lehet, hogy akkor jobban elveszítenék a Windows Phone-os tábort, mintha hagynák a Nokia Android-os telefonjának a kibocsátását.