Gyurkity Péter

Schmidt: már nyert a mobil szféra

A Google első embere szerint 2014-ben mindenki okostelefonhoz jut, és nagy változások lesznek.

Eric Schmidt, a cég vezérigazgatója egy rövid videóban foglalta össze a 2014-es évre vonatkozó előrejelzéseit, jóslatait, ezekből pedig a mobil szféra győzelme emelkedik ki. Szerinte ugyanis amíg az eddigi trend ezen győzelem irányába mutatott, a fontos mérföldkövet már átléptük, ezzel pedig véglegessé vált az erőviszonyok megváltozása.

A cégvezető kihangsúlyozta, hogy az idei év során minden egyes felhasználó beszerzi saját okostelefonját, amelynek persze elsősorban saját vállalata örülhet, hiszen a Google globális szinten immár ezen szegmens 80 százalékát uralja, a riválisoknak alig jut némi tér. Életünkben ez, valamint az adatforgalomban és annak kezelésében bekövetkezett robbanás, illetve a gépi intelligencia fejlődése hozza a legnagyobb változást, ahogy fokozatosan elérhetővé válnak a személyes egészségügyi információink, immár kiegészülve a genetikai adatokkal. A DNS-szekvenálás terén ugyan bőven maradtak kérdések, ám az itt folyó munkálatok segíthetnek a rákos megbetegedések kezelésében és a diagnosztika további javulásában.


Schmidt saját legnagyobb hibájának a közösségi hálózatok felemelkedésének elmulasztását tartja, amelyről teljesen egyértelműen lemaradtak. A Google+ ugyan 2011-ben végre elindult, ám a Facebook itt már 2004 óta jelen volt, így tetemes előnyt halmozott fel, amelyet mostani gyengélkedése és a fiatalabb korosztályok platformváltása sem erodált jelentős mértékben - és akkor még nem beszéltünk a Twitter előretöréséről, amely szintén nagy kihívás elé állítja a máshol győzedelmesen menetelő Google-t.

Az erősen az online reklámokra építő cég a válság alatt is tovább javította saját eredményét, meglátjuk, mennyiben tudják folytatni ezt a trendet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #4
    Nagy elképzelésekkel és célokkal többet elérhetünk mint kis célokkal! :)
  • Cat #3
    Őt azért fizetik, hogy optimista legyen. A jóslatok többségében csak akkor tudnak beválni, ha valaki nagyon hisz benne, és nagyon terjeszti, mert akkor mások is elhiszik, és azt támogatva cselekszenek.
  • M2 #2
    Sokan elcsodálkoznának, hogy mekkora idióták vezetnek hatalmas cégeket.
  • Papichulo #1
    Ez ugyanaz a Schmidt akinek a joslata szerint 2012 kozepere mar szinte minden televizo a Google TV platformon fog futni? Vagy aki 2011-ben tobbek kozt azt mondta, hogy nehany honapon belul mar a legtobb alkalmazast eloszor Androidra adjak ki? Vagy akit 3 honapja hangosan nevetett ki egy Gartner szim[ozium hallgatosaga, amikor azt bizonygatta, hogy az Android sokkal biztonsagosabb, mint az iOS?

    Ugyan most nem mondott ilyen egbekialto butasagokat, de szerintem meg ne keressen ingatlant Delphoiban :)