Gyurkity Péter

Több telefongyártó is veszít súlyából

Az LG, a HTC, valamint a Huawei is a vesztesek között lehet jövőre, ha nem tudnak javítani.

Az ágazatot figyelemmel követő felhasználók is jól tudják, hogy az okostelefonok szegmensében egyre jobban kiemelkednek a vezető nagyok, amelynek természetesen a többiek isszák meg a levét. A futottak még kategóriába azonban olyan jól ismert nevek is bekerülhetnek, mint az LG, a HTC, vagy akár a Huawei, mivel még zászlóshajóik sem hozzák a remélt eredményeket.

Tajvani iparági szakértők arra hívták fel a napokban a figyelmet, hogy az említett három cég nemcsak idén, de akár jövőre is ott lehet a vesztesek között, amennyiben nem tudnak javítani az eddigi eladási mutatókon. Itt rögtön a HTC merül fel kitűnő példaként, amely ugyan az One okostelefonnal több különböző címet is besöpört, március óta azonban gyakorlatilag stagnálást mutat, így nem meglepő, hogy a gyártó komoly veszteséget halmozott fel az év végére.

Az LG-nek sincs oka kitörő örömre, már csak azért sem, mert a legnagyobb fejfájást valószínűleg éppen egyik fontos partnerük okozza. Hiába dobták piacra a G2 okostelefont még idén, eleddig a remélt 10 milliós eladási adat helyett mindössze 2 millió értékesített példányt tudnak felmutatni, többek között éppen azért, mert a megjelenés túlságosan közel esett a Nexus 5 rajtjához - ez utóbbi készüléket is ők gyártják, ám a Google nagyobb hatékonysággal tudja reklámozni és eladni a saját neve alatt futó fejlesztést.

A Huawei a maga részéről az Ascend P6 kapcsán lehet szomorkás, amelyből szintén 10 milliót reméltek eladni, ám eddig alig 3 millió darabot értek el. Ebben a legnagyobb szerepet a globális elismertség hiánya játssza, amin sok munkájuk lesz még, ha nem akarnak végleg háttérbe szorulni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #6
    Látszik, hogy nem vagy otthon a kínai márkás okostelók világában, A MediaTek-es kínai telefonok közös hibája pl. az irtó gyenge GPS és a halk hangszóró, csapnivaló hangminőség még egy normális fülhallgatóval is. Jó dolog a tablet, nekem is van de semmiképp nem annyira hordozható mint egy okostelefon. Persze mindenkinek az anyagi lehetőségeihez kell igazodni, nincs ezzel baj de ne említsük egy lapon a kínai cuccokat a Kínában gyártottakkal. Kifoghatsz egy jó darabot, főleg ha csak sok évente cseréled de tartozékokat is alig kapsz hozzájuk, az akku meg 1 év után már sanszos, hogy kipurcan, nem véletlen adnak némely kínai csodához kettőt meg ajándék tokot.
  • Narxis #5
    Mondjuk a Sony nem csinál titkot abból, hogy a középkategóriás termékeire 1 főverziófrissítést ad, pl. az XPERIA L és SP elég jól támogatott, mindkettő középkategóriás modell, az L azon belül alsó az SP a felső szegmens és L 4.1-ről indult, azóta kapott 4.2.2-t és több bugfixet és talán kap 4.3-at, az SP kap 4.3-at és 4.4-et is afölötti modellekre pedig már biztos a 4.4-es android ha még nincs kiadva.

    A Samsung is már pedzegeti, hogy kéne kiadni legalább egy nagy frissítést minimum a középkategóriás modellekre, pl. Ace 3
  • zola2000 #4
    (a multkor néztük havernál azt a telót (atab5 quad) teljesen stabil gyors jó telefon, szép képet készít, jó az akksija is, csak épp az 50ezer forintot érő márkanév hiányzik róla).

    -> a magam részérő "butatelefon" és tablet kombóra "szavazok".
  • zola2000 #3
    Azért jól csinálja a samsung, amennyiért lehet venni quad coreos, hd kijelzős telefont az Atabtól, annyiért csak egy egymagos hvga kijelző telefont kell adnia a samsungnak, és sokan meg is veszik...
  • tomcsa4 #2
    MuldR, ez mindegyik cégre igaz. Igaz a Samsungra, Sonyra, Asusra stb.
  • MuldR #1
    Kedves Huawei majd megtanulja, hogy ha igeri a frissitest, akkor a kiadas utan nem leszarja a termekeit, hanem frissitest is ad ki hozzajuk. Konkretan atvertnek ereztem magam. Csak addig kell nekik a vevo, amig a penztarnal nem fizet. Utan igy jaras van. Soha tobbet huawei. Megerdemlik.