Gyurkity Péter

Új felülettel jön a Windows Phone 9

Külső értesülés szerint a Windows Phone következő verziója már nem a Modern kezelőfelületre épülne - a cég egyelőre semmilyen hivatalos információt nem közölt.

Az elmúlt hetekben kiemelt téma volt a Windows platform és ezen túl a Microsoft jövője is, mivel egyre több jel mutat arra, hogy a cég egyetlen univerziális megoldást kínálna minden elképzelhető készüléken. Hogy ez mennyiben valósul meg, azt még nem tudjuk, ám most a Windows Phone esetében merült fel a komoly változás lehetősége. A Microsofttal kapcsolatos hírekben többször megbízhatónak bizonyult Eldar Murtazin ezúttal arról írt, hogy a Windows Phone 9 már nem a most alkalmazott Metro, azaz Modern kezelőfelületre támaszkodna, a fejlesztők ehelyett valamilyen más dizájnt alkalmaznának. Ez nagyjából egybevág a korábbi hírekkel, bár azt még nem tudni, hogy a Microsoft melyik irányba menne el - a hordozható eszközök esetében valószínűtlennek és egyben logikátlannak tűnik a hagyományos asztal erőltetése, itt mindenképpen szükség lenne az érintőképernyők megfelelő támogatására.


Azt már tudjuk, hogy a soron következő változat a Windows Phone 8.1 lesz, amely a mobil szegmensben is követi az asztali területen már bekövetkezett frissítést. Rossz hír azonban a felhasználók számára, hogy ennek megjelenését az év végéről 2014 elejére tolták el, így az ünnepi szezonban már biztosan nem jelenik meg az új szoftver. Murtazin szerint a Windows Phone 9 jövő ősszel váltaná fel a mostani generációt, ám az még nem világos, hogy a nemrég bejelentett csúszás mennyiben érinti majd ezt a verziót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcsa4 #9
    Itt a fórumokon nem sokszor írtam, de tökéletesen egyetértek veled.

    +
  • Vol Jin #8
    Az android azért terjedt el mert a piaci robbanás elején debütált. A firefox, az ubunzu kevésbé fog elterjedni, mint a WP. A WP elég jól teljesít a kései színre lépése ellenére. Ha dobják a csempét, akkor nem a relatív gyenge részesedés okától szabadulnak meg, hanem tökön szúrják magukat. AZ esetlegesen kibontakozó platformjukat végzik ki. A fejlesztések is abba maradnak, mert aki eddig szánt rá energiát, az befejezi. Négy öt év kell a felzárkózáshoz, hogy elég piaci részesedést szerezzenek, mert hátrányból indultak.
  • Zoli007 #7
    Még jó, hogy ez már az MS
  • Zoli007 #6
    És mégis hogyan? Kiáll Steve Ballmer utódja a színpadra, és azt mondja:"Elbasztuk, nem kicsit..." Ráadásul a WP ettől egyedi, és szerintem a Metróval nincs semmi gond a mobil eszközökben.
  • CybeRick #5
    Murtazin csak ritkán tévedett eddig, ha a Nokiáról volt szó.
  • Narxis #4
    Indokolhatatlan? Eléggé indokolt lenne hiszen messze vannak az általuk várt sikertől azért is reklámozzák annyira. Mindazonáltal szerintem felesleges még találgatni meg amúgy is ki nem szarja le? Most ha az androidról állítaná valaki, hogy az 5.0-ás majd csempés lesz akkor se lenne semmi mert még a kanyarban sincs, nem befolyásol semmit.
  • codylcran #3
    Ez egy baromság, a fószer meg egy gyökér. Aki ezt elhiszi, az sem különb.

    http://www.wpcentral.com/stopping-rumor-mill-windows-phone-unique-ui
  • Zoli007 #2
    Érősen kétlem. Egy ilyen radikális változás indokolhatatlan lenne, főleg, hogy orrba-szájba nyomják a Metrót.
  • tomboy013 #1
    Kíváncsi vagyok mit találnak ki, azért remélem nem rugaszkodnak nagyon el a csempés felülettől hiszen éppen az adta a WP egyediségét és szerintem a vásárlók is pont azért vették mert egy kicsit mások akartak lenni és nem az unalmas ikonhalmazt akarták nézni. Többek közt én is ezért vettem WP-s telót.