Berta Sándor

Népszerű felvásárlási célpontok az indiai vállalkozások

Az amerikai IT-óriások egyre gyakrabban törekednek az indiai technológiai cégekkel való együttműködésre, illetve egyes esetekben megpróbálják felvásárolni ezeket a társaságokat.

A Facebook, az Intel, az IBM és a Twitter egyaránt bővíteni akarja a portfólióját, s ezért akár a felvásárlásokat is lehetséges megoldásnak tartják. A tengerentúli óriáscégek jelenleg a FusionCharts nevű szoftverfejlesztő vállalat iránt érdeklődnek a leginkább. A FusionCharts 2010-ben lett nemzetközileg ismert, amikor az Obama-kormány úgy döntött, hogy a programjai segítségével készítik el a kabinet oldalain megjelentetett grafikákat. Pallav Nadhani, a FusionCharts társalapítója elmondta, hogy a világ legnagyobb szoftvercége közül az egyik már vételi ajánlatot tett nekik, de végül nem sikerült megállapodásra jutni. A vállalkozása egyike annak a 12 indiai technológiai társaságnak, amelyek napjainkban különösen népszerű felvásárlási célpontnak számítanak az olyan IT-óriások körében, mint a Facebook, az IBM és az Intel.

Nadhani közölte, hogy készen állnak mind egy átadás-átvételre, mind egy stratégiai partneri együttműködésre. Nyitottak minden olyan ajánlatra, amely segít nekik abban, hogy az eddiginél gyorsabban növekedjenek. Az amerikai-indiai fúziókat és kooperációkat az Indian Software Product Industry Round Table (iSpirt) segíti, amely nemrég külön programot hívott életre e célból. Amerikai-indiai együttműködésekre már most is van és még alighanem lesz is példa, lévén a Little Eye Labs a Facebookkal folytatott beszélgetéseket, a Frrole a Twitterrel akar megállapodni, míg a Boku nemrég vásárolta fel a Qubecell nevű társaságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!