Berta Sándor

Jön a nagy felbontású Kindle Paperwhite

Amerikai lapértesülés alapján az Amazon készülékének új változata várhatóan 2014 második negyedévében jelenhet meg a boltokban. A fő változás a korábbi modellhez képest a nagyobb felbontás.

A nagy felbontású képernyővel felszerelt Kindle Paperwhite a külsejét tekintve a Kindle Fire HDX-re hasonlít majd. A TechCrunch cikkében azt ecsetelte, hogy a beépített E-Ink kijelző 300 ppi pixelsűrűségű lesz. Összehasonlításul: az Amazon eddigi eszközeinél ez az érték 212 ppi, míg az elektronikus könyvolvasóknál a rekordot a Kobo Aura HD tartja 265 ppi értékkel. Az új készülék emellett alighanem könnyebb lesz, mint az elődje és a képernyőt nem építik majd be annyira mélyen a keretbe, mint korábban. A keret és a kijelzőpanel egy szinten lesz. Az eddigi átlátszó műanyag védőborítást felválthatja egy matt üveg.


Egy Kindle egy Kobo Aura HD mellett; utóbbi felbontása 1080×1440 pixel

A TechCrunch közölte, hogy sikerült egy prototípust közelebbről is szemügyre venniük. Az Amazon egy új betűtípussal is kísérletezik, kifejezetten az új termékhez. A cég továbbá automatikus elválasztási funkciót is integrálna az eszközbe, de ez csak angol nyelven lenne elérhető. Az Amazon szóvivője nem akarta kommentálni a megjelent információkat. A Kindle Paperwhite legutóbbi változatát szeptember elején jelentette be az amerikai társaság. A második generációs Kindle Paperwhite új kijelzőtechnológiát, élesebb kontrasztot, integrált megvilágítást, gyorsabb processzort és teljesen új funkciókat (Kindle PageFlip, Smart-Lookup, Vocabulary Builder) kínál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Inquisitor #22
  Jó, de a mobi, epub és stb. nem azért hányinger, mert rossz a formátum, hanem mert hozzá nem értő pancserek csinálják az illegális gagyi verziókat, nem? Ez kb. olyan mint a legtöbb MP3, amit hozzá nem értő személy csinál valami "egygombos" majombiztos programmal, aztán tele van tömörítési hibával, levágással, tompán szól, vagy simán 320Kbiten rosszabb mint egy jobb 96Kbites darab. Persze ez igaz videókra is és sok másra.
 • Inquisitor #21
  Ja értve, az az apró előnye sincs az eInk megjelenítőnek, hogy nem folyik ki a szemed tőle 20-40 perc után, mert nem világít arcodba és normál fényviszonyok között külső fényforrás nélkül, normális kontraszttal olvasható? Ha ez így igaz lenne, a kutya nem venne eReader-t.

  Kiolvastam pár vaskos kötetet telefonon, de ellenségemnek se kívánnám ...

  A PDF tényleg nem e-könyv formátum, hanem univerzális dokumentum fajta. Akár normálisan, direkt 6-7-9" kijelzőre beszerkesztett DRM-es e-könyv IS lehet. Ehelyett ilyen "Pistike beszkennelte, de legalább rosszul" bigyókat mentenek PDF-be ...

  A hírhez meg: Kobe Aura HD kijelzője tök jó, a felbontása pláne, na de az árán kap a user 3db Kindle 5-öt! Szerintem a reális ár max. a másfélszeres lehetne. De ha a többiek ennyit töketlenkednek, hogy még 6-12 hónap a saját verziójuk, akkor sajnos nyugodtan adhatja egy 10"-os árában.
 • Ender Wiggin #20
  @zoli007: Van nagyon olcsó japán olvasó, ami színes LCD-s és a legnagyobb erőssége a PDF. Én is hányok a mobi, epub stb szaroktól, meg az azokat tök igénytelenül készítő (magyar) idiótáktól.
 • Zoli007 #19
  Már pedig nekem sok könyvem van pdf-ben, akkor azok mik? p-könyvek? Mutass nekem technikai könyvet, ami epub-ban van!
 • Szefmester #18
  Most mondok valami szokatlant... több ereader tulajt ismerek mint tablet tulajt. Melóba járáskor is reader olvasókkal találkoztam és mindössze egy tabletessel (az is majdnem pofára esett a lépcsőn mert a barma nézte a filmet és a nagy zárt füles a fején közben... (röhögtem volna valami komolyat rajta) Mindeközben egy embert láttam aki mobilról erőlködött az olvasással.

  Nem épp reprezentatív, de 1 éven át, minden napi utazásaim alapján ez a tapasztalat. Ha pedig azt nézem hogy a qualcomm (mirasol) kifejlesztette a színes e-ink alapú videó lejátszásra is alkalmas kijelzőt már több éve (sajnos valamiért nem elterjedt) akkor végképp nem értem miben is tud többet egy tablet mint egy mirasolos kütyü.
 • hypno #17
  Ez egy E-ink kijelzős cucc és nem tablet.
  Minél jobban süt a nap, annál jobban olvasható.
  Világítás csak azért van benne, hogy sötétben is olvashass.

  Neked még soha nem volt a kezedben e-könyv olvasó.
  Egyszer próbáld ki...

  Ja, és lehet vele e-mailezni, web-et olvasni és fórumra postolni is, ha nagyon függő valaki.
  Legalábbis az én Nook Simple Touch olvasómmal simán, pedig ennél a Kindle-nél legalább ketővel régebbi generáció.
 • hypno #16
  A PDF NEM e-könyv formátum.
 • hypno #15
  A PDF NEM e-könyv formátum.
 • sirpalee #14
  Van aki sokat szeret olvasni. Azoknak egy kindle jól jön, figyelj, a tablet mellé. Olvasni kényelmesebb, és aki sokat olvas, az cipeli is magával mindenfelé.

  Telefonon, tableten is lehet olvasni, de jóval kényelmetlenebb mint egy tableten. Persze ehhez nem árt évente 2 könyvnél többet is elolvasni. Árban meg nagyon olcsóak, szóval semmi akadálya sincs egy kindlet venni egy tablet mellé. Még akár magyar fizetéssel is.
 • Tetsuo #13
  Most kapaszkodj meg! Valaki hagyományos konyvet is olvas! Pedig azzal sem lehet sokmindent csinálni és kicsi a memóriája, ellenben nehéz stb.