22
  • Inquisitor
    #22
    Jó, de a mobi, epub és stb. nem azért hányinger, mert rossz a formátum, hanem mert hozzá nem értő pancserek csinálják az illegális gagyi verziókat, nem? Ez kb. olyan mint a legtöbb MP3, amit hozzá nem értő személy csinál valami "egygombos" majombiztos programmal, aztán tele van tömörítési hibával, levágással, tompán szól, vagy simán 320Kbiten rosszabb mint egy jobb 96Kbites darab. Persze ez igaz videókra is és sok másra.
  • Inquisitor
    #21
    Ja értve, az az apró előnye sincs az eInk megjelenítőnek, hogy nem folyik ki a szemed tőle 20-40 perc után, mert nem világít arcodba és normál fényviszonyok között külső fényforrás nélkül, normális kontraszttal olvasható? Ha ez így igaz lenne, a kutya nem venne eReader-t.

    Kiolvastam pár vaskos kötetet telefonon, de ellenségemnek se kívánnám ...

    A PDF tényleg nem e-könyv formátum, hanem univerzális dokumentum fajta. Akár normálisan, direkt 6-7-9" kijelzőre beszerkesztett DRM-es e-könyv IS lehet. Ehelyett ilyen "Pistike beszkennelte, de legalább rosszul" bigyókat mentenek PDF-be ...

    A hírhez meg: Kobe Aura HD kijelzője tök jó, a felbontása pláne, na de az árán kap a user 3db Kindle 5-öt! Szerintem a reális ár max. a másfélszeres lehetne. De ha a többiek ennyit töketlenkednek, hogy még 6-12 hónap a saját verziójuk, akkor sajnos nyugodtan adhatja egy 10"-os árában.
  • Ender Wiggin #20
    @zoli007: Van nagyon olcsó japán olvasó, ami színes LCD-s és a legnagyobb erőssége a PDF. Én is hányok a mobi, epub stb szaroktól, meg az azokat tök igénytelenül készítő (magyar) idiótáktól.
  • Zoli007
    #19
    Már pedig nekem sok könyvem van pdf-ben, akkor azok mik? p-könyvek? Mutass nekem technikai könyvet, ami epub-ban van!
  • Szefmester
    #18
    Most mondok valami szokatlant... több ereader tulajt ismerek mint tablet tulajt. Melóba járáskor is reader olvasókkal találkoztam és mindössze egy tabletessel (az is majdnem pofára esett a lépcsőn mert a barma nézte a filmet és a nagy zárt füles a fején közben... (röhögtem volna valami komolyat rajta) Mindeközben egy embert láttam aki mobilról erőlködött az olvasással.

    Nem épp reprezentatív, de 1 éven át, minden napi utazásaim alapján ez a tapasztalat. Ha pedig azt nézem hogy a qualcomm (mirasol) kifejlesztette a színes e-ink alapú videó lejátszásra is alkalmas kijelzőt már több éve (sajnos valamiért nem elterjedt) akkor végképp nem értem miben is tud többet egy tablet mint egy mirasolos kütyü.
  • hypno
    #17
    Ez egy E-ink kijelzős cucc és nem tablet.
    Minél jobban süt a nap, annál jobban olvasható.
    Világítás csak azért van benne, hogy sötétben is olvashass.

    Neked még soha nem volt a kezedben e-könyv olvasó.
    Egyszer próbáld ki...

    Ja, és lehet vele e-mailezni, web-et olvasni és fórumra postolni is, ha nagyon függő valaki.
    Legalábbis az én Nook Simple Touch olvasómmal simán, pedig ennél a Kindle-nél legalább ketővel régebbi generáció.
  • hypno
    #16
    A PDF NEM e-könyv formátum.
  • hypno
    #15
    A PDF NEM e-könyv formátum.
  • sirpalee
    #14
    Van aki sokat szeret olvasni. Azoknak egy kindle jól jön, figyelj, a tablet mellé. Olvasni kényelmesebb, és aki sokat olvas, az cipeli is magával mindenfelé.

    Telefonon, tableten is lehet olvasni, de jóval kényelmetlenebb mint egy tableten. Persze ehhez nem árt évente 2 könyvnél többet is elolvasni. Árban meg nagyon olcsóak, szóval semmi akadálya sincs egy kindlet venni egy tablet mellé. Még akár magyar fizetéssel is.
  • Tetsuo
    #13
    Most kapaszkodj meg! Valaki hagyományos konyvet is olvas! Pedig azzal sem lehet sokmindent csinálni és kicsi a memóriája, ellenben nehéz stb.
  • gothmog
    #12
    Hát, ha az oledes tabletek elterjedése úgy fog menni ahogy a tanszreflexív kijelzők terjednek és ezen dől majd el az eink sorsa akkor sok sikert azokhoz.
  • kvp
    #11
    "Kérlek... csináld utánam egy tablettel"

    Nem all szandekomban, viszont nem is ez a lenyeg. Az elso amit irtam az, hogy az eink-es kijelzok egyetlen tenyleges elonye a hosszu aksi elettartam. A napon olvashatosag es a kontraszt nem akkora elony, hogy egy hasonlo felbontasu jo minosegu lcd ne tudna. Kontrasztban az oled meg veri is.

    Viszont ugyanaz a baja az eink olvasoknak mint a dedikalt fenykepezogepeknek. Jol jon, csak ritkan hasznaljuk es altalaban nem tartjuk magunknal allandoan. Ellenben egy telefon vagy tablet amit naponta tobbszor hasznal az ember es allandoan nalla van, sokkal hasznosabb, mivel tobb funkciot integral, bar nem feltetlen jobb minosegben. Egy tableten nem csak ebook-okat lehet olvasni hanem weboldalakat is, vagy elozetes letoltes nelkul a netrol barmit. (ma mar a keskenysavu mobilnet eleg olcso) Hasonlo jovot josolok nekik mint a diskman-nek, a walkman-nek es elodjuknek az elemes hordozhato lemezjatszonak. Hasznos, de tulhaladta oket a kor. Szerintem az oled-es tablet-ek elterjedesevel eleg hosszu ideig fogjak birni a tablet-ek ahhoz, hogy ne erje meg dedikalt konyvolvasot hordani magunknal amivel meg jegyzetelni, email-ezni, a web-et olvasni vagy forumra post-olni sem lehet.
  • Szefmester
    #10
    Nemrég 4 napig voltam a kórház vendége... egy töltéssel elvoltam miközben kiolvastam két korongvilág regényt.
    Kérlek... csináld utánam egy tablettel...
  • gothmog
    #9
    Elfogalmaztam:
    Szóval a színmegjelenítés eléggé másodlagos szempont, a betekintési szög viszont egyáltalán nem az.
    így értettem
  • gothmog
    #8
    Könyvolvasásra való. Szóval a színmegjelenítés eléggé másodlagos szempont, a betekintési szög annál inkább. Emellett havonta ~egyszer (1-szer) kell tölteni. Szóval köszi, nekem ez arra amire való tökéletesen megfelel. Ha színeket akarok, meg dinamikus tartalmakat, arra ott vannak a tabletek.
  • Zoli007
    #7
    Hát, gugli képek szerint ezeknek a kontrasztja nem valami acélos.
  • kvp
    #6
    "napon való olvashatóság?"

    Egy transflective lcd is pont ugyan erre valo es hasznaljak is, pl. a sony vagy a xiaomi. De az oled-eket sem nagyon lehet megverni kontraszt/fenyero/szinminoseg versenyben, meg napsutesben sem.
  • Zoli007
    #5
    Őőőő, napon való olvashatóság?
  • kvp
    #4
    A hosszabb aksi eltettartalmon kivul semmilyen elonye nincs. Hatranya annal tobb, foleg a szinmegjelenites es a hires amazon fele drm rendszer.
  • Tetsuo
    #3
    Majdnem egy év múlva fog megjelenni az EU-ban. :( Akkor már valszeg nem lesz drágább, mint most a Paperwhite.
  • CairoJack
    #2
    Csak annyiba fog kerülni, mint egy faxa tablet.
  • Zoli007
    #1
    Végre valami, amivel lehet kényelmesen pdf-et olvasni?