Gyurkity Péter

Még az ünnepek előtt jön a YotaPhone

Az orosz gyártó közvetlenül karácsony előtt dobná piacra két kijelzővel ellátott készülékét, kérdések merülnek fel azonban annak hardveres jellemzőit és várható árát illetően.

Tavaly év végén mi is beszámoltunk arról, hogy az orosz Yota Devices egy érdekes megoldással készül, amely két kijelzővel jelenne meg. A páros egyike egy hagyományos LCD-képernyő lenne, ám a készülék hátoldalán egy 200 dpi-s e-ink változat kapna helyet, amely nyilván elsősorban a fogyasztás leszorításában segítene.

Friss értesülés szerint végre megvan a hozzávetőleges megjelenési dátum, a debütálásra ugyanis közvetlenül karácsony előtt kerítenének sort, hogy még az év vége előtt megkezdjék a nemzetközi piacok meghódítását. Kérdés azonban, hogy a hosszú csúszás miatt mennyiben erodálódott a felhasználók érdeklődési szintje és mennyiben avultak el az eredetileg közölt hardveres jellemzők, amelyek terén egyébként nem látunk jelentős változást.


A YotaPhone ugyanis egy 1,7 GHz-en futó ikermagos chipet kapna, a már említett két kijelzővel és 2 GB memóriával. Az LCD mérete 4,3 hüvelyk, a támogatott felbontás 720p, míg az akkumulátor egy 1800 mAh-s példány lenne. Ez ugyan nem számít belépő szintű megoldásnak, ám a csúcskategóriás szerepet sem fogja betölteni, innentől kezdve tehát a kereskedelmi ár számít a legfőbb kérdésnek. Egyes hírek szerint 500 eurós szinten debütálna az okostelefon, ami nyilván rögtön lehűtené a kedélyeket, ám itt még semmi sem biztos. Néhány héten belül kiderül, hogy miként képzelik el a sikeres bemutatkozást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!