Gyurkity Péter

Készül a YotaPhone 3

Hosszúra nyúlt a szünet, de a cég szerint nem halott a projekt.

Az orosz illetőségű Yota még évekkel ezelőtt váltott ki bizonyos mértékű érdeklődést a felhasználók körében, hiszen az általuk piacra dobott hibrid okostelefonok meglehetősen érdekes megoldásnak bizonyultak. A hagyományos LCD- és az e-ink kijelzőket kombináló telefonokban még mindig látnak fantáziát.

Utoljára még 2015 novemberében írtunk a család sorrendben harmadik tagjáról, amelyről már akkor is mindössze annyit lehetett tudni, hogy ez készülőben van. Az azóta eltelt csaknem másfél évben nem került sor fontosabb bejelentésre, ezért nem is meglepő, hogy a cég Instagram-lapján egy felhasználótól érkező kérdés is felbukkant ezzel kapcsolatban. Bár az illetékesek ezúttal sem árultak el semmilyen fontosabb részletet, megköszönték az érdeklődést, és leszögezték, hogy valóban dolgoznak a harmadik generáció képviselőjén. Ez azt jelenti, hogy a projekt nem halott, azt azonban még mindig nem tudjuk, hogy mikor számíthatunk a következő példány megjelenésére.

2015-ben az is felmerült, hogy YotaPhone 2c néven dobnának piacra egy olcsóbb megoldást (amelyre nyilván lett volna igény, hiszen az ár tekintetében lett volna min javítani), ebből azonban később nem lett semmi. A YotaPhone 3 esetében viszont továbbra sem látunk tisztán, a helyzetet jól jellemzi, hogy az említett Instagram-oldalt is meglehetősen elhanyagolták, de ha valóban sor kerül a harmadik példány piacra dobására, itt nyilván valamivel frissebb hardverre (és talán némileg kedvezőbb árra) számíthatunk.

Legutóbb még 550 dolláros induló árat emlegettek a források, ami többek között az alacsony, nagyjából 100 ezer darabra becsült példányszám eredménye. A cég akkor megjegyezte, hogy szeretnének egymillió készüléket leszállítani, ehhez azonban kedvezőbb fogadtatás szükséges.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #1
    Ezt az E-ink részt fejleszthetnék és jöhetne egy szimpla 1 db E-ink kijelzős telefon amibe beleraknak 5k-s akkut azt nesze neked üzemidő bajnok telefon.
    Tuti vennék egy ilyet mert nekem az üzemidő fontosabb a színes kijelzőnél.....és ezen is lehetne netezni stb.