Gyurkity Péter

550 dolláros áron jön a YotaPhone 3

A cég harmadik készüléke nem sok változást ígér a kereskedelmi ár terén.

A Yota megoldásairól az utóbbi években mi is igyekeztünk időben beszámolni, már csak azért is, mert az iker-kijelző, illetve az e-ink technológia alkalmazása mindenképpen érdekes próbálkozásnak számított. Nagy áttörésre persze nem került sor, de ez nem tántorította el a cég alapítóit attól, hogy harmadszor is nekilendüljenek.

Arról szintén írtunk, hogy az eredetileg orosz illetőségű Yota kínai forrásokat bevonva folytatná működését, a gyártási feladatokat pedig a ZTE-re bízná, amely többek között a tengerentúlon is jelen van a piacon. Számukra eddig az amerikai megjelenés problémásnak bizonyult, a YotaPhone 2 esetében ezzel kapcsolatos terveiket nem is tudták megvalósítani, ezért bíznak most abban, hogy némi kínai közreműködéssel helyrehozhatják a hibát. Az IDC becslése szerint tavaly nagyjából 100 ezer példányt szállítottak le, ezt persze tovább kellene növelniük ahhoz, hogy lejjebb szorítsák az árat.


Ez azonban a harmadik generáció esetében sem tűnik valószínűnek, hiszen a Bloomberg hírügynökség most arról ír saját cikkében, hogy a YotaPhone 3 550 dollárért lesz majd kapható, ami nem tűnik nagy változásnak. Sok múlik majd persze a kínai megjelenésen, hiszen az ország immár a világ legnagyobb piacának számít, de ezzel egy időben az amerikai debütre is sort kellene keríteniük, ami nem lesz könnyű.

Ez utóbbival kapcsolatban most kifejezetten pesszimista vélemények láttak napvilágot, de globális szintén a cég azért szeretne évente 1 millió darabot leszállítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)