Gyurkity Péter

Itt a Sony Mobile frissítési menetrendje

A gyártó közölte, hogy mely meglévő okostelefonjai kapják meg az Android 4.3-as és 4.4-es verzióját - összesen tíz különböző példány esetében remélhetünk szoftveres frissítést.

A piacon lévő okostelefonok és táblák tulajdonosai számára mindig fontos kérdés, hogy milyen ütemben és milyen eséllyel részesednek a soron következő új verziók áldásaiból. Tekintettel arra, hogy a 4.3 már jó ideje elérhető, a 4.4 pedig most jelent meg, a Sonynak is lépnie kellett. A hivatalos blogban közzétett bejegyzésből megismerhetjük a menetrendet, amely egészen pontosan két lépésből áll. Az első körben 10 kiválasztott készülék kapja majd meg az Android 4.3-as verzióját, méghozzá a jövő hónaptól kezdve. Ezek között (a korábbi értesüléseknek megfelelően) megtalálható lesz az Xperia Z, az Xperia ZL, az Xperia ZR, az Xperia Tablet Z, az Xperia SP, az Xperia Z Ultra, valamint az Xperia Z1, a listához pedig szintén a következő hónapban csatlakozik az Xperia T, az Xperia TX, továbbá az Xperia V is.

A fenti példányokból 5 az Android 4.4-et is megkapja, bár itt pontos és hozzávetőleges időpontot sem mellékeltek, így mindössze annyit lehet tudni, hogy erre hamarosan sor kerül majd. Az érintett fejlesztések listáján az Xperia Z, az Xperia Z1, az Xperia ZL, az Xperia Z Ultra, illetve az Xperia Tablet Z található meg, ezen példányokon tehát mindenféleképpen elérhető lesz a legújabb operációs rendszer. A Sony által közzétett felsorolás nem végleges, ám a most nem említett készülékek esetében vajmi kevés esély van arra, hogy utólag ők is csatlakoznak a szerencsések köréhez.

Ahogy azt a bejelentést követően mi is említettük, az Android 4.4 komoly változásokkal és optimalizációval érkezik, így ennek megjelenése minden készüléken előnyöket kínál majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bgerison #1
    Xperia P is igazán kaphatna belőle. De a leírtak alapján nem is reménykedhetek. :(