Gyurkity Péter

Befutottak a KAZAM okostelefonjai

A HTC brit részlegének egykori vezetői egyszerre hét olcsóbb változatot mutattak be. Mindegyik duál SIM-es, akkumulátoruk cserélhető, memóriájuk bővíthető. Korábbi munkaadójuk szintén az olcsó telefonokra koncentrálna.

Még júniusban számoltunk be arról, hogy a HTC szigetországi részlegének két egykori cégvezetője saját vállalkozást indított, amely ígéretük szerint mentes maradna a vállalati lózungoktól és a káros magatartástól, kifejezetten a vékonyabb pénztárcával rendelkezők érdekeit és igényeit tartva szem előtt. Most megismerhetjük az első hét készüléket.


KAZAM Trooper X3.5 és Trooper X4.0

A kellemesebb jellemzőkkel ellátott Thunder vonal két tagjából csak az egyik példányt mutatták be, ez a Thunder Q4.5 névre hallgat. Nevének megfelelően 4,5 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely azonban mindössze 480 x 854 pixel felbontást támogat. Ehhez egy 1,3 GHz-es négymagos MediaTek chip, 1 GB RAM, 8 és 2 megapixeles kamera, valamint egy 1800 mAh-s akkumulátor és Android 4.2 társul. A Trooper család öt változata 3,5-től 5,5 hüvelykig terjedő kijelzőkkel, ikermagos chippel, 512 MB RAM-mal, valamint 5 megapixeles hátoldali kamerával és cserélhető akkumulátorral hódítana, egyelőre ismeretlen, ám kedvezőnek ígért áron.


KAZAM Trooper X4.5 és Trooper X5.0

Az alapítók egykori cége eközben továbbra is anyagi gondokkal küszködik, a piaci részesedésen ugyanis nem sikerült javítani. A befektetők előtt most arról beszéltek, hogy a legutóbbi negyedévet illetően nagyjából 15 százalékkal rosszabb eredményről számolhatnak be, mint az azt megelőző periódusban, ezért mindent megtesznek, hogy mintegy negyedével, egészen pontosan 24 százalékkal csökkentsék a kiadásokat - ennek részleteiről azonban nem nyilatkoztak.

A túlélés esélyét az olcsóbb készülékek piacra dobásában és népszerűsítésében látják, bár a belépő szintű példányok szegmensébe továbbra sem kívánnak belépni - úgy tűnik, hogy a jövőben kevesebb csúcskategóriás megoldást várhatunk a HTC-től, dacára annak, hogy Európában éppen most jelent meg az One Max, amely 5,9 hüvelykes kijelzővel hívja fel magára a figyelmet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #3
    Számomra megkapó, hogy van 3,5" és 4"-os képernyős változat is a mai szívlapát palettán! Az kevésbé tetszik, hogy sok a holttér a kisebbeken...
  • mrlujoak #2
    ...sajnálom, de semmi.
    Nézem ezeket a modelleket, és semmi.
    Semmi.
    Pedig valami jellegzetessel, valami megkapóval kellene nyitni. Nemde?
  • MaRee #1
    KAMAZ-t olvastam, lol