SG.hu

Ingyenes Wi-Fi hálózat épült Velencében

A hálózat a velencei lakosok és vállalkozások számára ingyenes internet-hozzáférést biztosít, míg a várost évente felkereső 22 millió turista számára egy jelképes díj ellenében teszi majd lehetővé az internetelérést.

Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Velence híres fenséges épületeiről és keskeny kanyargós utcáiról. A 118 szigetre épült Velencét csatornák hálózzák be, és a csatornák által határolt városrészeket hidak kötik össze. Velencét szinte mindenki a világ legromantikusabb és legszebb városának tartja, így nem meglepő, hogy ez a város a turizmus egyik legnépszerűbb úti célja. Az ABB tegnap nagyteljesítményű vezeték nélküli szélessávú hálózatot helyezett üzembe a városban. A megbízást Velence város önkormányzata ítélte oda az ABB-nek. A fix és mobil csomópontok hálózatából felépülő Wi-Fi rendszer napi 200 gigabyte adatforgalom lebonyolítására és 40 000 előfizető kiszolgálására képes. A cég közleménye szerint a rendszer 200 vezeték nélküli routerrel rendelkezik. A routereket a Tropos Networks szállította. A routerek tokozása esztétikus, jól illeszkedik a telepítési környezetbe, és belesimul a város műemléki építészeti összképébe is.


A megoldás egyedülálló tulajdonsága, hogy a rendszer automatikusan képes kapcsolni két frekvencia között (2,4 és 2.5 gigahertz). Maximális jelerősséget és folyamatos kapcsolódhatóságot biztosít még keskeny, kanyargós utcácskákban is, ahol nincs rálátás a rendszerre. A rendszer másik egyedi tulajdonságát a fedélzeti routerek jelentik, amelyek a Canal Grandén és a többi csatornán közlekedő vízibuszokon utazó felhasználóknak biztosítanak barangolási szolgáltatást. Velence lakosai napi átlag 30 percet utaznak vízi járművel, így a hálózat vízi jármű fedélzetéről történő elérése szívesen fogadott kényelmi szolgáltatás. A rendszer által kínált további előnyök közé sorolható még annak méretezhetősége, bővíthetősége és könnyű kiépíthetősége is.

Velence Wi-Fi telepítési projektje részét képzi a Róma, Velence és Szardínia által kezdeményezett "Free ItaliaWiFi" programnak, aminek célja az ingyenes vezeték nélküli szélessávú hálózatokból álló országos rendszer kiépítése. A kezdeményezés jelenleg 41 hálózatot, 2130 nyilvános, vezeték nélküli (Wi-Fi) internet-hozzáférési pontot (hotspot) és 427000 tagot fog össze Itália szerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #2
    ülnek, a mobiltelefonos hálózat nagyságrenddel nagyobb sugárzásában...
  • adler741 #1
    Ülhetnek a sugárzásban.