Berta Sándor

Okos szemüvegen dolgozik a Microsoft is

A Microsoft intelligens kiegészítők tekintetében nem akarja ugyanazt a hibát elkövetni, mint az okostelefonokra kiadott operációs rendszereknél, ezért a társaság saját okos szemüveget tervez.

A hírt a céghez közeli forrásokra hivatkozva a The Wall Street Journal szellőztette meg. A tengerentúli lap szerint a Microsoft jelenleg a szemüveg prototípusait teszteli és már számos ázsiai beszállítót megkeresett azzal, hogy szállítsák le számára a szükséges kamerákat és más fontos alkatrészeket. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a projekt mennyire előrehaladott szakaszban van. Ázsiai források ugyanakkor arra figyelmeztettek, hogy a jelenleg tesztelt prototípusok nagy valószínűséggel soha nem lesznek piacképesek és kiforrottak, s nem is fogják őket nagy darabszámban gyártani. A redmondi társaság célja a programmal elsősorban az lehet, hogy ezen a területen is jelen legyen, ne maradjon le a közvetlen vetélytársainak számító Google-Apple-Samsung trió mögött és a viselhető termékek hardverfejlesztésében az élen járjon.

A kamerán kívül nem lehet tudni, hogy az okos szemüveg pontosan milyen alkatrészekből áll majd. Az mindenesetre jelzés értékű, hogy a Google a Glass projektben is nagyobbrészt tajvani vállalatokkal működik együtt, ezek a beszállítók a felelősek például a kijelzőtechnológiákért. Jason Tsai, a Topology Research elemzője szerint döntő jelentőségű a megfelelő árstratégia. A Google Glass bevezető ára 1500 dollár, Tsai szerint az okos órák ára 100 és 400 dollár között mozog. Az már április közepén ismertté vált, hogy az okos órák piacán is megjelenhet a Microsoft és már itt is zajlik a prototípusok elkészítése, illetve tesztelése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mortep #2
    Pont nekik fog összejönni,.. csak egy példa (azért ez, mert épp ez bosszantott fel 10 perce): 20 év alatt képtelenk voltak rendesen kezelni az optikai meghajtókat. Szerencséjükre épp kimúlófélben van ez a szegmens.
  • syn7h37ic #1
    A sok csempétől ki sem lehet majd látni rajta.