Berta Sándor

Okos órán dolgozik a Microsoft is

Az Apple, a Samsung, a Google és számos más cég után a Microsoft kapcsán is kiderült, hogy érintőképernyővel felszerelt karórát készít.

Több ázsiai beszállítótól is az az információ szivárgott ki, hogy a tengerentúli óriás már meg is rendelte az új termék néhány alkatrészét. Az egyik menedzser közölte: Redmondban találkozott a Microsoft kutatási és fejlesztési csapatával, de ők azt mondták neki, hogy egyelőre még kérdéses, hogy valóban megépítik-e az órát vagy sem. Az amerikai társaság mindenesetre eddig még nem kommentálta a hírt.

Az elmúlt hónapokban több befektető és technológiai vállalkozás kapcsán is ismertté vált, hogy hasonló készüléket akar kifejleszteni, majd piacra dobni. Az Apple iWatch még az idén jöhet. A Samsung is jelezte, hogy ilyen projekten dolgozik, eszközük pedig szintén átvenné az okostelefonok bizonyos funkcióit, hajlékony kijelzővel érve el a kompromisszumot a nagyobb kijelző és a kényelem között. Már van hasonló termék, hiszen a Pebble elkészítette saját megoldását, míg a Plastic Logic is saját e-ink kijelzővel ellátott prototípusa is elérhetővé vált. A sorból a Google, a Sony Mobile és az LG Electronics sem maradhatott ki.

A karon viselhető óraszerű miniatűr számítógépek elterjedését segítheti, hogy egyre kisebb méretű, ugyanakkor egyre nagyobb teljesítményű szenzorok építésére nyílik lehetőség. Ezek az érzékelők mérik a test hőmérsékletét vagy akár a tartózkodási helyzetünket is, s akár beszéddel is vezérelhetők. Lehetővé válhat a fizikai aktivitás mérése, rövid szöveges üzenetek fogadása, fotók készítése, időjárási információk megjelenítése. Ezzel párhuzamosan az érintőképernyők is fejlődnek, egyre kevesebbet fogyasztanak. "Növekvő igény van a hordozható eszközök iránt, az okostelefonok túl nagyok lettek ahhoz, hogy állandóan magunkkal vigyük őket. Egy okos óra, amely az okostelefonokkal és más készülékekkel kompatibilis, azonban vonzó lehet a felhasználók számára" - jelentette ki Wanli Wang, az RBS elemzője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mousee #12
    Van már okos telefon, okos tábla, okos tévé, most jönnek az okos órák is. Már csak okos emberek kénének, mert belőlük viszont tempósan apad a készlet...
  • Molnibalage #11
    Minek okos óra, amikor az A/4 átlagember buta, mint a seggem...?
  • Cat #10


    Bill Gates bemutatja a Microsoft okosóráját 2004-ben.

    "If Microsoft were to make a watch, it would actually be a return to the category for the company. Almost a decade ago, in 2004, Microsoft released Smart Watch, which displayed calendar notifications, news headlines, sports scores through its MSN Direct software. The company partnered with other watch companies, including Fossil and Swatch. The watches and the software were discontinued in 2008."
  • cloud.strife #9
    Több mint két éve lehet kapni....

    Smart Watch
  • torreadorz #8
    Okosóra okostelefon okoskártya, már csak okosember kéne hozzájuk mert az hiánycikk :D
  • Zoliz #7
    Ennél már nincs lejjebb..
  • sanyicks #6
    majd szabadalmaztatni azt amit ellopott, és azzal trollkodni.
  • ppista #5
    Állat. :)
  • skinnyman #4
    Elso kiszivargott kep:
  • Petka #3
    Ne már, hogy most tényleg ez lesz az új hype... :(