Berta Sándor

Újabb vezető távozott a HTC-től

A hónapok óta nehézségekkel küzdő tajvani gyártó még rosszabb helyzetbe került , hiszen kinevezése után alig négy hónappal még egy fontos menedzser hagyta ott a vállalatot.

A távozó Lorain Wong, akit négy hónapja neveztek ki a cég alelnökének és a globális PR- és belső kommunikációs részleg első emberének. A szakember korábban többek között az AT&T távközlési vállalatnál és a CBS televíziós társaság Evening News című műsorában dolgozott. A Bloomberg amerikai gazdasági hírügynökség Benjamin Ho marketingvezetőre hivatkozva közölte, hogy Wong személyes okokból adta fel a pozícióját. A menedzser ugyanakkor a bejelentés ellenére még további 3-4 hónapig marad és tanácsadóként segíti a HTC munkáját.

A tajvani gyártónál nem ez az első ilyen jellegű bejelentés. Kouji Koder, a legfontosabb termékmenedzser májusban távozott a cégtől. Korábban szintén így döntött Jason Gordon kommunikációs, illetve Rebecca Rowland marketingmenedzser, továbbá John Starkweather digitális marketingvezető és Eric Lin termékstratéga. Az egykori munkatársak egyike azóta a Microsoftnál helyezkedett el, míg Starkweather az AT&T dolgozója lett. A Bloomberg mindezt kiegészítette azzal, hogy az elmúlt két esztendőben összesen hat fontos pozícióban lévő menedzser hagyta ott a társaságot, köztük volt John Wang marketing- és Winston Yung pénzügyi vezető is. A lépések leginkább a PR-csapatot érintik, ahonnan Wonggal együtt összesen három döntéshozó ment el.

Lorain Wong döntése azért is meglepő, mert két héttel ezelőtt elkísérte a HTC elnökét, Cher Wangot, a Bali szigetén rendezett gazdasági fórumra (Asia-Pacific Economic Cooperation Forum). Wang akkor azt nyilatkozta, hogy a legnagyobb kihívásokkal a következő hónapokban kell szembenézniük, amikor finomítják a marketingüzenetüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!