Gyurkity Péter

Bemutatkozott a HTC One Max

A tajvani gyártó bemutatta saját új phablet megoldását, amely méretes kijelzővel, ujjlenyomat-olvasóval, valamint szoftveres változtatásokkal jelenik meg, többek között Európában is.

Az One Max várható érkezéséről már több alkalommal beszámoltunk, most pedig - közvetlenül a hivatalos bejelentést megelőzően - néhány kép is napvilágot látott. Ezt követően bukkant fel a sajtóközlemény, amelyben már a végleges adatokat és jellemzőket sorolták fel, így nem kell tovább várnunk erre. A készülék eszerint valóban egy 5,9 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőre támaszkodik, amelyhez azonban nem Snapdragon 800, hanem egy 1,7 GHz-en futó négymagos Snapdragon 600 chip társul, 2 GB RAM, 16 vagy 32 GB-os belső tároló, microSD, 2G/3G/4G-elérés kíséretében. A teljes listán megtalálható továbbá a a gyorsulás- és közelségmérő, a Bluetooth 4.0, az NFC, a WiFi, a microUSB 2.0, valamint a DLNA-támogatás is, míg a szoftveres oldalon az Android 4.3 és a Sense 5.5 kezelőfelület kapott helyet - ez utóbbi néhány komoly változáson esett át a legutóbbi verzióhoz képest.


Bal oldalt a HTC One Max, jobb oldalt a HTC One

A hátoldalon egy UltraPixel kamera található, ezzel 1080p felbontású videókat is készíthetünk, míg az előlapon ennek 2,1 megapixeles társa jelenik meg. Optikai képstabilizáció nem, ám egy ujjlenyomat-olvasó már szerepel a felsorolásban, ez azonban (az iPhone 5S példájával ellentétben) szintén a hátoldalon helyezkedik el, az Android révén pedig minden bizonnyal egyszerre számos funkciót is nyújt majd a biztonságra figyelő felhasználók számára.

A HTC szerint a globális megjelenésre még a héten sor kerül, az Egyesült Királyságban a Vodafone révén például már elő is rendelhető a készülék, amelyet kétéves hűséggel 49 fontos áron (és 47 fontos havidíjjal) szerezhetünk ott be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!