Gyurkity Péter

Elkészült a Windows Phone 8 GDR3

A platform sorrendben harmadik frissítése számos újítást kínál, forradalmi változás azonban ezúttal nincs - további kényelmi funkciókat és jobb hardveres támogatást kapunk.

A GDR3 fontosabb pontjairól már több alkalommal beszámoltunk, többnyire egy, a pletykákban fel-felbukkanó új okostelefon részletei kapcsán. A Microsoft most hivatalosan is bejelentette a frissítést, ezzel pedig kézhez vehetjük a változások pontos listáját. Az értesítők rendszere nem változik, ám a Driving Mode révén azokat korlátozhatjuk, amíg biztonságosan le nem állunk járművünkkel és parkolóhelyet nem találunk magunknak. Ezen értesítők megjelenését egyébként egy-egy bluetoothos eszközhöz történő csatlakozáshoz is köthetjük. A legfontosabb újítás, hogy a Start képernyő immár az 5 és 7 hüvelyk közötti kijelzőkön is megfelelő módon jelenik meg, a támogatott maximális felbontás pedig 1080p-re nő, ami előrevetíti a Nokia háza táján várt Lumia 1520 megjelenését, bár a valódi táblák továbbra sem szerepelnek a céltermékek között.


A jövőben a jelenleginél gyorsabb okostelefonok is megjelenhetnek a platform alatt, hiszen elérhetővé válik a négymagos Snapdragon 800 chipek támogatása, emellett pedig a szoftveres oldal is számos módosítással egészül ki. Lehetővé válik egy-egy alkalmazás bezárása a multitaszk menüben, megelőzhetjük a kijelzőn megjelenő tartalom automatikus forgatását, illetve egyedi csengőhangokat rendelhetünk a szöveges üzenetekhez. Az adattárolási beállítások között az "Egyéb" kategóriát több külön opcióra bontották le, ezeket külön-külön kezelhetjük. A szoftvercég szerint több száz változtatásra került sor.


A frissítés elérhetővé tétele az elkövetkező hetekben indul meg, eközben a cég a fejlesztők számára korai hozzáférést biztosít a jövőbeni újításokhoz, hogy még időben elkészüljenek a külső alkalmazásoknál szükséges módosításokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Lassan kezdi elerni az android 2-es szeria fejlettsegi szintjet. Meg par ev es ha kozben a google nem fejleszt, akkor nagyjabol ugyanazt fogjak tudni.

    Az a csempes felulet viszont a mellekelt kepen egy teljes kaosz, igazan osszerakhattak volna szebbre a bemutato kepek kedveert.