Berta Sándor

Már az idén új vezérigazgatója lehet a Microsoftnak

A tengerentúli óriáscég gőzerővel keresi az új vezetőjét és egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az év végéig sikerül is megtalálni az ideális jelöltet.

A Bloomberg gazdasági magazin arról számolt be, hogy az óriáscég nagyon komolyan veszi a kérdést és mindenképpen szeretné még az év végéig megtalálni Steve Ballmer utódját. A menedzser augusztus végén teljesen váratlanul jelentette be, hogy alig egy év után távozik a vezérigazgatói posztról. Az utódjáról egy különleges testület dönt, amelynek tagja Bill Gates, Chuck Noski, Steve Luczo és John Thompson. Augusztusban még arról szólt a hír, hogy az üzletember további 12 hónapig betölti a pozícióját, egészen addig, amíg az utódja át nem veszi tőle a feladatokat.

Az új vezérigazgató kiválasztásával kapcsolatos interjúvolási folyamat már elkezdődött. A második szakaszba már kizárólag olyan személyek kerültek, akik nagyobb vállalatoktól érkeztek, ugyanakkor néhány potenciális jelölt egyértelműen elutasította az ajánlatot. Az utóbbiak közé tartozott John Donahoe, az eBay jelenlegi elnök-vezérigazgatója, aki 2008 óta tölti be ezt a pozíciót. Az már biztosra vehető, hogy egyeztetésen vett részt Alan Mullaly, a Ford Motor vezérigazgatója; Stephen Elop, a Nokia korábbi elnök-vezérigazgatója; továbbá Tony Bates, a Microsoft jelenlegi üzletfejlesztési alelnöke és Paul Maritz, aki 1986 és 2000 között a társaság egyik vezető munkatársa volt, azóta pedig a Pivotal nevű szoftvercéget vezeti.

A The Verge információi alapján mielőbb stabil helyzetet akarnak kialakítani, hogy a Ballmer lemondása után a cégen belüli kialakult bizonytalanságot megszüntessék. Számos olyan terület van, aminek a munkáját gyakorlatilag jegelték addig, amíg az új vezérigazgató keresése zajlik. Ilyen például a Windows-részleg is, amelynek számos munkatársát az Xbox One gyártásához irányították át, hogy a konzol még időben kiszállíthatóvá váljon. Ráadásul csak a vezető megtalálása után lehet szó a teljesen új vállalati stratégia és a hardver-, illetve a szoftverterületet érintő tervezett átszervezések megvalósításáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!