Gyurkity Péter

Nagy és olcsó LG okostelefon érkezőben

Egy újabb, meglehetősen méretes példányt dobna piacra a dél-koreai gyártó, ám ezúttal visszafogott specifikációval és kedvező árcímkével, elsőként Oroszországban.

Még július közepén adtunk hírt az LG Optimus G Pro várható érkezéséről, amely az amerikai rajtot követően bukkant fel Európában. Az 5,5 hüvelykes kijelzővel ellátott készülék kifejezetten csúcskategóriás megoldásként jelent meg, ezt most egy orosz forrás szerint ennek olcsóbb testvére követi a sorban.

Amennyiben hinni lehet a lapnak, az LG G Pro Lite Dual megtartja közvetlen elődének méretét, az érintőképernyő tehát itt is 5,5 hüvelykes lenne. Fontos különbség azonban, hogy a zászlóshajó esetében elérhető 1080p felbontás helyett ezúttal csak 960 x 540 pixelt kapnánk, ami egyértelműen elmarad napjaink megszokott színvonalától, ahogy az 1 GB RAM, valamint a közelebbről meg nem nevezett, 1 GHz-en futó ikermagos chip sem számít a mezőnyből kimagasló összeállításnak. Jól látható, hogy az Optimus név itt is elmarad, a gyártó tehát mintha végleg felhagyott volna annak alkalmazásával.

A hardveres összetevők teljes listáján egy hátoldali 8 megapixeles kamerát találunk még, amit egy 8 GB-os belső tároló, valamint microSD támogatás egészít ki, miközben az áramellátásról egy 3140 mAh-s akkumulátor gondoskodik - talán egyedül ez utóbbi nevezhető kifejezetten nívós alkatrésznek. A szoftveres oldalon az Android 4.1.2-es verziója dolgozik majd, itt sem kapjuk tehát meg a legújabb fejlesztést.

Az okostelefon az első körben Oroszországban bukkanhat fel, ahol az induló ár 400 dollár lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Ennyi pénzért már alap lenne a 4.2.2 és picit erősebb SoC.
  • ProgServ #2
    400 USD piszok sok ezért a telóért! Ott a Lenovo A820... jobb is, meg fele ennyibe...se kerül.
  • tomcsa4 #1
    Nem értem, miért divat a pixel per inchen lovagolni. A cikkben szereplő készülék kb 200 PPI értékkel rendelkezik. Ma ár ez ritka. Sharp GX-29 hozta ezt. :)

    Viszont az emberi szem maximum 303 PPI érétkig tudja megkülönböztetni a pixeleket. Ezt használta ki anno az Apple. Kettő. Mivel ez 5,5 collos, ezért messzebről nézik majd az emberek. Tehát nem gondolom, hogy annyira szar lenne.