Gyurkity Péter

Jön az Xperia Z1 mini

Egy kiszivárgott brosúra alapján a Sony is csatlakozik a mini-őrülethez, ám saját készüléke jellemzőit tekintve inkább hasonlít egy valódi okostelefonos zászlóshajóra.

Az elmúlt hónapokban egyre-másra bukkantak fel az úgynevezett "mini" okostelefonok, amelyek az esetek elenyésző részében bizonyultak valóban kicsinyke készüléknek. A legtöbb szereplő egyszerűen legújabb csúcskategóriás megoldásának némileg kisebb változatát keresztelte erre a névre, a jelek szerint pedig a Sony követi a példát.

A kiszivárgott brosúra szerint Xperia Z1 f néven jelenne meg az új példány, amely természetesen a Z1 jellemzőit hordozza majd magán. A kijelző mérete ezúttal 5 hüvelyk helyett "csak" 4,3 hüvelyk, ezzel nyilván a kisebb kézzel rendelkezőknek kedveznének, ám érdekes módon az eredeti zászlóshajó 2,2 GHz-es órajelen futó Snapdragon 800 processzora, valamint a 20,7 megapixeles hátoldali kamera is változatlanul szerepel a listán, így a hardveres téren egyáltalán nem lesz szégyellnivalója ezen "mini" készüléknek.

A megszokott fekete és fehér példányok mellett az új okostelefon rózsaszín és neonsárga színben is megjelenhet, már amennyiben hinni lehet a kiszivárogtatónak. A gyártó részéről ez utóbbi lépés egyáltalán nem lenne meglepő, bár nem kizárt, hogy egyedül a hazai, vagyis a japán piacra szánják a megoldást (vagy esetleg annak élénk színekben pompázó változatait) - a brosúra egyébként a forrás szerint a szintén japán NTT DoCoMo háza táján szivárgott ki.

A teljes listán egyébként egy elülső 2,2 megapixeles kamera, 2 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, 720 x 1280 pixel támogatott felbontás, valamint egy 2300 mAh-s akkumulátor szerepel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #2
    Nocsak-nocsak? Rájöttek, hogy nem feltétlenül akar hatalmas telefont az, aki gyors hardvert szeretne? Remélem követésre talál...
  • AgentKis #1
    Attól mini, hogy 5" alatti? Szerintem lesz arra kereslet. Én pl. 4" felettit sosem vennék, de abból is már csak olyat ahol nem 16:9-eznek. Nem monitor ez ..sssza meg!