Szekeres Viktor

Pár napon belül három 18-as karikás filmet láthatunk

Július hónapban elég engedékenyek voltak a Korhatár Bizottság tagjai a mozis premierekkel szemben, augusztusban viszont már repkedtek a piros karikák. Tartsuk nyitva a szemünket.

Annak ellenére, hogy az év elején bőven láthattunk olyan filmeket a magyar mozikban, melyeket a korhatár-besorolással vonatkozó "szakemberek" 18-as karikával láttak el (Django elszabadul, Rajtaütés, Vérturisták, Gyilkos Joe, Felhők felett), júliusban vajszívűek voltak, hiszen csak 12-es és 16-os karikát láthattunk a plakátokon. Augusztusban viszont ismét megszaladt a keze az ítészeknek, hiszen három film is megkapta a piros színű korhatár-jelölést - annak ellenére, hogy az olyan brutális filmek, mint a Kick-Ass 2, a vámpíros Byzantium és Csak Isten bocsáthat meg megúszták egy sárga 16-ossal.

A "kipécézett" filmek között természetesen ott van az olykor igencsak explicit Egy francia család szexuális krónikája, valamint a ma bemutatott, Michael Bay-féle Pain & Gain. A harmadik "áldozat" a Kamatylista, melyet két hét múlva láthatunk. Ebben mindössze az a meglepő, hogy éppen az a korosztály kerül papíron kizárásra a film megtekintéséből a szexuális utalások miatt, akiknek és akikről szól a történet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!