Szekeres Viktor

Az elmúlt évek legszomorúbb plakátfelirata

"Hosszú idő óta az első magyar nyelvű film a mozikban" - ez áll A csendesek című film plakátján, s ha belegondolunk, akkor valóban majdnem egy éve láttunk igazi magyar mozifilmet. Ami elég szomorú.

Nemsokára, talán még nyáron bemutatásra kerül itthon A csendesek című film a PARLUX Entertainment forgalmazásában. A Ricky Rijneke által rendezett alkotás azért érdekelhet minket, mert holland-magyar koprodukcióban készült, magyar nyelvű, s ennek megfelelően főbb szereplői is hazánkból kerültek ki - Rába Rolandról és Tóth Orsiról van szó.


Hírünk apropója pedig a plakát, aminek jelmondata..., nos, olyan, amilyen, de mindenképp igaz, hiszen A csendesek valóban igen hosszú, majdnem egy évesre nyúlt magyar filmcsendet szakít meg a hazai mozikban. A több filmfesztivált is megjárt film egy magyar lány történetét meséli el, aki egy összetört autóban ébred, valahol vidéken. Ezt követően pedig találkozik egy gyanús figurával, akinek sikerül meggyőznie őt, hogy egy teherhajón Nyugat-Európába utazzon vele.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #2
    "Hosszú idő óta az első magyar nyelvű film a mozikban"
    Nem szinkronizalnak mar vagy mi a szosz? Ha mar a plakat ilyen faszan van megfogalmazva, akkor el sem merem kepzelni mennyire faintos lehet a film maga...
  • Wittgen #1
    Trailer alapján ez is arra a sorsra fog jutni, mint a magyar filmek 99%-a. Kimarad az életemből.