Szekeres Viktor

Exkluzív: Itt a Tűzgyűrű (Pacific Rim) új, szinkronos előzetese HD-ben

Sokak szerint Guillermo del Toro robotos scifije a Transformersnél is látványosabb lesz. Ez júliusban derül csak ki, de addig is megnézhetjük az új előzetest magyarul.

Érdekel a Tűzgyűrű?
  • Mindenképp megnézem.
  • Csak ha jó kritikákat kap.
  • Engem az ilyen filmek nem érdekelnek.
A scifi- és az akciórajongók közül sokan lehetnek hálásak azért, mert olyan sokáig húzódott A hobbit-filmek forgatásának előkészítése, hogy a bizonytalan anyagi háttér okán a kiszemelt és leszerződtetett rendező, Guillermo del Toro lemondta a projektet. Ugyanis ez a lépés vezetett ahhoz, hogy bő fél évvel a Peter Jackson által rendezett A hobbit-epizódot követően moziba kerül del Toro új projektje, a Tűzgyűrű, mely eredetiben Pacific Rim címen fut.


Az óriásrobotos scifi magyar címe egyesek meglepődését is kiváltotta. Azonban ezúttal nincs min csodálkozni, ugyanis a Pacific Rim, más néven a Ring of Fire a Csendes-óceán partjain végigfutó széles, sávszerű földrajzi régiónak a neve, mely magyarul Tűzgyűrű (illetve más szóhasználatban Cirkumpacifikus Öv) névre hallgat.

A nagyjából patkó alakú terület Új-Zélandnál kezdődik, a Kermadec- és Tonga-árkot követi, majd nyugatra fordulva Fidzsitől Indonéziáig egy kiszélesedő zónát alkotva nagyjából kelet-nyugati irányú. Innen Tajvanon, Japánon és a Kuril-szigeteken át éri el Kamcsatkát, ahol keletre fordulva az Aleut-szigeteken át fut Észak-Amerika nyugati partjaiig, majd dél-délkelet felé felé folytatódva Észak-, végül Dél-Amerika nyugati partját követi egészen a Tűzföldig.)


A film hivatalos szinopszisa szerint amióta ember él a Földön, mindig félt attól, hogy egyszer ellenséges idegenek érkeznek a végtelenből: de legtöbben azt hitték, hogy az ismeretlen gonosz a csillagok közül bukkan majd elő. Pedig a Csendes-óceán alatt megnyíló kapu volt az, melyen keresztül óriásszörnyek támadtak ránk, hogy megszerezték a világunkat. Az ellenük folytatott háború során milliók haltak meg, és az emberiségnek már nincs hátországa és kimerültek a tartalékai.

Egy különleges fegyvernek hála a Föld régi lakói mégis kapnak egy utolsó esélyt. A hatalmas gépezeteket több pilóta irányítja, agyukat neuronhidakkal kapcsolják össze. Ám még ez is kevés. A seregből rég elbocsátott pilóta és egy az első vonalban még kipróbálatlan újonc azonban elindít egy olyan harci gépezetet, amelyet már régen leselejteztek: talán ők fogják megállítani az apokalipszist.


A Tűzgyűrű a legtöbb hazai mozikban 3D-ben lesz látható, de az igazi ínyencek természetesen hagyományos, 2D-s verzióban is megnézhetik egyes, két kópiát is bevető multiplexekben a filmet, melynek főbb szereplői Charlie Hunnam, Idris Elba, Ron Perlman és Charlie Day. A film előzetesen "16 éven aluliaknak nem ajánlott"-besorolást kapott a forgalmazótól, de a hivatalos korhatár ettől eltérhet. Mint ahogy a fenti szinkron sem tekinthető véglegesnek sem fordítás, sem pedig hangok terén, de persze jó eséllyel viszont fogunk hallani a filmben pár, a trailerben is közreműködő színészt.

A hivatalos hazai mozis premierre július 11-én kerül sor. A filmet az Intercom forgalmazza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #20
    Neked go majd vmi magyar elvont filmre...
  • cateran #19
    Ez elottem is homalyos... 2 pilota szinkronban.. lehet szeretik szopatni magukat :S
  • Meridian #18
    valszeg 250ezer tonnát akartak mondani, de ez csak egy film, nem kell mindent véresen realisztikusan és komolyan venni. Másrészt ha egy akkora tankerhajót úgy meglendítenek, mint a trailerben látható, a hajótest nem bírná ki egyben ezt a gyorsulást, a mozdulat elejénél szétszakadna...
  • Skynet85 #17
    idiótán van fordítva... nézd meg az angol trailert ott awesome-ot mond steel helyett
  • cylonflatus #16
    Igen, ez lehetne is egy jó válasz, ha pl azt mondaná, hogy 2,5 tonna titán, vagy 2,5 tonna mithril :)... de sajnos az hangzik el, hogy 2,5 tonna acél.
  • NovaTerra #15
    Lehet valami hiper-szuper anyagból vannak, ami könnyű és erős.

    Tényleg evangelion vs godzilla. Nem tudom, a rendező plusz pont, a trailet mínusz. Egy-két kritikát megvárok. Remélhetőleg olyanoktól, akiknek nem a transzformesz a jó film.
  • Daffit #14
    Jó vagy sem, de nekem Godzilla jut eszembe róla. Látvány mozi.
  • cylonflatus #13
    Hát igen... főleg annak tükrében hülyeség, hogy a végén lóbálja azt a tanker hajót. Egy olyan több-10000 tonna. Összehasonlításul: egy olyan anyahajó, amelyik a trailerben látható fedélzetén azzal a döggel 70-80 ezer tonna...
  • morden2 #12
    Elhangzik, hogy 2500 tonna acél, az, a méreteket elnézve igencsak kevés, (vagy én vagyok a hülye ? )
  • Wittgen #11
    Del Toro-ban még nem csalódtam, az elmúlt évekből minden filmjét imádom (főleg A Faun labirintusát).