Szekeres Viktor

Jól sikerült az Alkonyat 5. része?

A kritikusok eléggé lehúzták az eddigi Alkonyat-epizódokat, a rajongók persze imádják őket. De lehet, hogy az ötödik részre végre a készítők is összekapták magukat?

Hiába aratott nagy anyagi sikert az Alkonyat-széria a mozikban, a filmek nem sikerültek túl jól, a kritikusok sem voltak oda a végeredménytől. A történet ugyan nem keltett túl nagy meglepetést, egy tipikus sztori volt, amivel nincs is sok gond, azonban az első rész botrányos megvalósítása (bővebben erről itt) rányomta a bélyegét a széria további epizódjaira is. Az újságírói vélemények alapján (ezeket a RottenTomatoes nevű oldal összegzi) az első rész még így is 49%-os értékelést kapott, vagyis ugyanannyi volt a negatív kritika, mint a pozitív. A folytatást jelent Újhold azonban már csak 28%-osat, míg a harmadik Napfogyatkozás ismét 49%-osat.


Miután a Hajnalhasadás első részének megítélése ismét megzuhant (csak 25%), így nem sokan bíztak abban, hogy a Hajnalhasadás második része képes lesz kiköszörülni a csorbát. És lehet, hogy erre nem is került sor, azonban a hír írásakor 23 pozitív és 5 negatív kritikával a film még 82%-on áll, ami kiemelkedő érték egy Alkonyat-film mellett. De természetesen ahogy érkeznek be folyamatosan a kritikák, ez az érték változhat, s valószínűleg csökkenni is fog, viszont egy ideig legalább gondolhatjuk azt, hogy a fináléra összekapták magukat a készítők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #20
    Ez egy unalmas fos volt. Eladludtam rajtam. Teljesen felesleges volt szétszedni kétfilmre a könyvet. Egy filmből kellett volna egy ütös-pörgös filmet alkotni.

    Hál' istennek vége ennek a szenvedésnek.
  • Zombee #19
    A Skyfall 256 bejegyzett kritika után még mindig 92%-on áll, szemben azzal, hogy az Alkonyat már most 51-en.
    Persze ennek ellenére ez is sok pénzt szed majd össze, sok millió légy nem tévedhet.
  • 1Obi1 #18
    Valóban tévedsz. A RT nem azt nézi, hogy az xy kritikus 40%-ot adott rá, az yx meg 60%-ot, és akkor 50% az átlag, hanem azt hogy az xy negatívan értékelte, az yx pozitívan, tehát 50% az átlag.
    Teljesen helytálló a cikk.
  • Etinger #17
    A bugyirózsaszín színvilágára gondolsz? Fotósként inkább nézd meg a Skyfallt. Na az tényleg gyönyörűen fényképezett.
  • svhs #16
    Kérlek a kettőt ne hasonlítsd össze.
  • WoodrowWilson #15
    Még mindig nem néztél utána a Rotten Tomatoes értékelési módszerének. Ez eléggé arra a vadászra emlékeztet a medvés viccben.
  • Tinman #14
    Elolvastad a cikket?
    Jártál az említett oldalon?

    Akkor meg miről beszélsz?
  • kalapos01 #13
    Persze, hogy nem.
  • Zombee #12
    Eszerint a kritikák 55%-a volt pozitív. Az nem annyira jó.
  • Whysper #11
    Nem hiszem el ,hogy érted megnéztem az első részét esküszöm fotós ként nagyon jók a színek ,de ennyi volta film értékelhető része és ebből csinálnak 5 részt? Hatodik részbe mik lesznek varázslók? game of thrones ezerszer értelmesebb ennél!