Szekeres Viktor

2015-ben jöhet az új Star Wars-mozifilm

Az év legnagyobb filmes hírét szállította a Disney. A stúdió 4 milliárd dollárért megvásárolta a Lucasfilmet és folytatja a Csillagok háborúját.

Örülünk?
  • IGEEEEEEEEEEN!
  • Ööö, azért ne bízzuk el magunkat.
  • Broáf.
A The Walt Disney Company pár perccel ezelőtt bejelentette, hogy felvásárolta a Lucasfilmet, mely eddig 100%-ban George Lucas tulajdona volt. A stúdió minderről hivatalos sajtóközleményben számolt be, így még véletlenül sem kell azon morfondíroznunk, hogy kacsa-e a bejelentés. Ezzel a Disney folytatta pár éve elkezdett agresszív stratégiáját, mely során először a Pixar animációs stúdiót vette meg, majd a Marvel képregény-kiadót. A szerződést a Lucasfilm október 26-i részvény-árfolyamán kötötték, így annak értéke 4,05 milliárd dollár - ennek felét fizette a stúdió pénzben, míg a másik felét 40 millió részvény megvásárlásával.


Robert A. Iger, a The Walt Disney Company első nyilatkozatában természetesen George Lucas kivételes látásmódját emelte ki, valamint azt, hogy hihetetlenül gazdag portfólióhoz jutnak ezzel a megállapodással. Lucas annyit mondott, hogy 35 éven át figyelte, hogy száll a Csillagok háborújának világának ismerete egyik generációról a másikra, de most érezte idejét annak, hogy a franchise-t filmesek új generációjának adja át.

Lucas kifejtette, hogy mindig is abban hitt, hogy a Star Wars-univerzum nélküle és utána is élni fog, de fontosnak tartotta, hogy még életében megtörténjen a váltás. Természetesen maga az univerzum jelenleg is virágzik, hiszen a tévében animációs sorozatként van jelen, képregények jelennek meg hivatalos történetekkel, sőt, az idén jelentettek be új Star Wars-társasjátékokat, valamint egy új szerepjátékot is. Lucas abban bízik, hogy a Disney színre lépésével nem csak filmes téren fog tágulni a Star Wars világq, hanem a tévében és az interaktív médiában, s persze a való életben is, például vidámparkok, valamint egyéb kapcsolódó termékek formájában.

A Disney a Lucasfilm megvásárlásával nem csak a filmes jogokra tett szert, többek között az Indiana Jones-éra is, hanem a produkciós részlegre, az animációs stúdióra, valamint a vizuális effektekért és hangutómunkákért felelős stúdióra. A rengeteg megvásárolt technológiát a Lucasfilm Ltd. berkein belül a LucasArts, az Industrial Light & Magic, és Skywalker Sound szállította. A Lucasfilm elnöke az adásvétellel az eddigi alelnök, Kathleen Kennedy lesz.


A rajongókat talán leginkább érintő információ természetesen a Csillagok háborúja filmsorozat sorsa. Nos, Kathleen Kennedy, mint executive producer, George Lucas pedig kreatív tanácsadói pozícióban fog részt venni a Star Wars 7. epizód elkészítésében, melynek bemutatásával a Disney a 2015-ös évet szemelte ki. Természetesen erről, a dátum kivételével egyelőre semmilyen bővebb információ nem áll rendelkezésre, csak annyi, hogy a "folytatás" lenne és a Disney nem csak egy epizódban gondolkodik, hanem sorozatban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CodeRed #107
    értelmes mondatok lettek....talán nem kellene tv-t néznem firkálás közben :-D
  • CodeRed #106
    Az eredeti Új Remény-nél nem is volt ez az alcím, nemhogy ki lett volna,hogy episode IV. Még jó pár moziban vetítették ezek nélkül a felirat nélkül. Az eredetiben sosem volt ott, de ez már nagyon régóta köztudott dolog.

    http://www.youtube.com/watch?v=7jK-jZo6xjY
  • loky #105
    Ha tökösek, akkor Old Repupblik... vagy szívesen meglátnám Yodát fiatalon pattogni... bár inkább Old Republik...
  • Archie2048 #104
    http://starwars.wikia.com/wiki/History_of_Star_Wars

    olvass....

    Lehet hgy én is öreg vagyok, már ehhez, de sajnos azt a érzést senki nem tudja elvenni tőlem ,amikor Moziba elvitt faterom, először megláttam a AT-AT-ket, azt hittem összefosom magam.
    Minden infómorzsát a barátaidtól halottál a játszótéren, miközben néztük a Trafikban vett Starwars képeket. Max. legoból tudtál magadnak X-Syzárnyút építeni mert akciófigura álatlában a vámosoknak jobban kellett mint neked.
  • bmw #103
    En siman meg tudnam nezni a folyatast a regi szereplokel. Max a tortenet is ugrik 40 evet mint a szineszek.:)
  • Zero 7th #102
    Egyrészt teljesen kurvára mindegy, hogy milyen forrást adok, mert az illető hisz, és a hitet ritkán szokták megingatni holmi ellentmondó tények. Ez az egyik.

    A másik meg, hogy mi a faszom bajod van az IMDBvel? Túlságosan a legmeghatározóbb és legteljesebb mozis oldal az egész kibaszott interneten, vagy mi van? Azért linkeltem ezt, mert ez _A_ mozis oldal.
    Továbbá nem figyelhetem azt, hogy kinek mi tetszik, nem is veled beszélgettem, mégis mi a ványadt heréért kellene a _TE_ kedvedben járnom?

    Gondolom ez az egész IMDB ellenesség a másik, szintén faszidióta wikipedia-ellenességgel analóg. Mert hogy mindenki szerkesztheti. Hjah, csak azt felejted el a kritizálásnál, hogy bazdmeg MŰKÖDIK. Egy kritikus tömeget el kell érnie a szerkesztőknek, és megfordul a trend, az addig egyre növekvő bullshitmennyiség szépen lecsappan. Vagy ha nem így gondolod, mutass kérlek egy lényeges cikket, ami objektíve szar! (Lényeges szócikk legyen az, ami vagy természettudományos témával foglalkozik, vagy nagyon sok embert érdekel, és lehetőleg olyan, ami ellenőrizhető tényekről szól, nem politikai vagy vallásos bullshit. A történelem már véleményes is lehet, és amúgy is a politika kedvenc szórakozása ide-oda értelmezgetni, úgyhogy az ki van zárva!)
  • kalapos01 #101
    Bocs, hogy intelligenciát néztem ki belőled. Ígérem, nem fogom tenni. Gondoltam segítek neked, hogy ne IMDB-s idézettel égesd magad, hanem keresd meg az eredeti forrást, mert akkor senki nem fog hülyének nézni, hogy ilyesmire hivatkozol.)

    De már értem, hogy miért röhögtek körbe a korábbi kommentekben.
  • Zero 7th #100
    Gratulálok a színvonaladhoz. Gondolom magadból indulsz ki, hogy inkább hamisítanál, mint hogy gerincet növesszed.

    Tudod mit? Próbáljuk ki fordítva. Regisztrálj szerkesztőnek, töröld ezt a triviát, hogy szerinted nem igaz, aztán nézzük, mennyi idő alatt basznak ki mint macskát szarni.

    Egyébként első alkalommal egy olyan amcsitól hallottam egy fórumhozzászólásban, aki személyesen ott volt a premieren, és állította, hogy nem volt kiírva az EP4. Gondolom, ha nem a szájbavert legnagyobb internetes mozioldalt az egész kibaszott világon linkeltem volna, hanem egy fórumhozzászólást, akkor meg az lenne a bajod.
  • kalapos01 #99
    Te most komolyan IMDB-t idéztél. A kommented előtt ezt te is beírhattad a triviák közé, mit bizonyít ez. Legalább normális forrást szedj elő akkor.
  • Szefmester #98
    Bátrak karavánja
    Harc az Endor bolygón
    Holyday Special..

    sztem megvan az a 7-8-9 rész. :D Még ha szégyenli is