107
  • CodeRed
    #107
    értelmes mondatok lettek....talán nem kellene tv-t néznem firkálás közben :-D
  • CodeRed
    #106
    Az eredeti Új Remény-nél nem is volt ez az alcím, nemhogy ki lett volna,hogy episode IV. Még jó pár moziban vetítették ezek nélkül a felirat nélkül. Az eredetiben sosem volt ott, de ez már nagyon régóta köztudott dolog.

    http://www.youtube.com/watch?v=7jK-jZo6xjY
  • loky
    #105
    Ha tökösek, akkor Old Repupblik... vagy szívesen meglátnám Yodát fiatalon pattogni... bár inkább Old Republik...
  • Archie2048
    #104
    http://starwars.wikia.com/wiki/History_of_Star_Wars

    olvass....

    Lehet hgy én is öreg vagyok, már ehhez, de sajnos azt a érzést senki nem tudja elvenni tőlem ,amikor Moziba elvitt faterom, először megláttam a AT-AT-ket, azt hittem összefosom magam.
    Minden infómorzsát a barátaidtól halottál a játszótéren, miközben néztük a Trafikban vett Starwars képeket. Max. legoból tudtál magadnak X-Syzárnyút építeni mert akciófigura álatlában a vámosoknak jobban kellett mint neked.
  • bmw
    #103
    En siman meg tudnam nezni a folyatast a regi szereplokel. Max a tortenet is ugrik 40 evet mint a szineszek.:)
  • Zero 7th
    #102
    Egyrészt teljesen kurvára mindegy, hogy milyen forrást adok, mert az illető hisz, és a hitet ritkán szokták megingatni holmi ellentmondó tények. Ez az egyik.

    A másik meg, hogy mi a faszom bajod van az IMDBvel? Túlságosan a legmeghatározóbb és legteljesebb mozis oldal az egész kibaszott interneten, vagy mi van? Azért linkeltem ezt, mert ez _A_ mozis oldal.
    Továbbá nem figyelhetem azt, hogy kinek mi tetszik, nem is veled beszélgettem, mégis mi a ványadt heréért kellene a _TE_ kedvedben járnom?

    Gondolom ez az egész IMDB ellenesség a másik, szintén faszidióta wikipedia-ellenességgel analóg. Mert hogy mindenki szerkesztheti. Hjah, csak azt felejted el a kritizálásnál, hogy bazdmeg MŰKÖDIK. Egy kritikus tömeget el kell érnie a szerkesztőknek, és megfordul a trend, az addig egyre növekvő bullshitmennyiség szépen lecsappan. Vagy ha nem így gondolod, mutass kérlek egy lényeges cikket, ami objektíve szar! (Lényeges szócikk legyen az, ami vagy természettudományos témával foglalkozik, vagy nagyon sok embert érdekel, és lehetőleg olyan, ami ellenőrizhető tényekről szól, nem politikai vagy vallásos bullshit. A történelem már véleményes is lehet, és amúgy is a politika kedvenc szórakozása ide-oda értelmezgetni, úgyhogy az ki van zárva!)
  • kalapos01
    #101
    Bocs, hogy intelligenciát néztem ki belőled. Ígérem, nem fogom tenni. Gondoltam segítek neked, hogy ne IMDB-s idézettel égesd magad, hanem keresd meg az eredeti forrást, mert akkor senki nem fog hülyének nézni, hogy ilyesmire hivatkozol.)

    De már értem, hogy miért röhögtek körbe a korábbi kommentekben.
  • Zero 7th
    #100
    Gratulálok a színvonaladhoz. Gondolom magadból indulsz ki, hogy inkább hamisítanál, mint hogy gerincet növesszed.

    Tudod mit? Próbáljuk ki fordítva. Regisztrálj szerkesztőnek, töröld ezt a triviát, hogy szerinted nem igaz, aztán nézzük, mennyi idő alatt basznak ki mint macskát szarni.

    Egyébként első alkalommal egy olyan amcsitól hallottam egy fórumhozzászólásban, aki személyesen ott volt a premieren, és állította, hogy nem volt kiírva az EP4. Gondolom, ha nem a szájbavert legnagyobb internetes mozioldalt az egész kibaszott világon linkeltem volna, hanem egy fórumhozzászólást, akkor meg az lenne a bajod.
  • kalapos01
    #99
    Te most komolyan IMDB-t idéztél. A kommented előtt ezt te is beírhattad a triviák közé, mit bizonyít ez. Legalább normális forrást szedj elő akkor.
  • Szefmester
    #98
    Bátrak karavánja
    Harc az Endor bolygón
    Holyday Special..

    sztem megvan az a 7-8-9 rész. :D Még ha szégyenli is
  • Zero 7th
    #97
    A faszom a boldba. :P
  • Zero 7th
    #96
    Muhaha, és még én vagyok a szánalmas? Kötöd az ebet a karóhoz a faszságoddal, baszol utánanézni, és büszkén vagy hülye. Ezt akkor minek lehet minősíteni?

    Nem kellett volna annyira messzire menni, csak az IMDBig.

    "[b]When first released in 1977, this movie was simply titled "Star Wars", as it was intended to be a stand-alone movie.[b] Sequels were not considered until after it became wildly successful. The name of this movie was changed to "Star Wars: Episode IV - A New Hope" in 1981 to fit in better with the names of the other films. The later print was the first one to be released on mass market video (an earlier Betamax release did not have the subtitle), and all video, laserdisc or DVD releases have featured the subtitles. The theatrical cut DVDs, released in September 2006, were the first time that the original opening crawl, without subtitle, has been released on home video. The reason George Lucas created the title card "Episode IV" in the first film was as a homage to 1940's Saturday afternoon "cliffhanger" serials, like the Buck Rogers and Flash Gordon. He also used the "text crawl" the same way each of those series opened up new chapters. He did not at the time have Episodes I, II, and III already planned. In fact, at one point, 20th Century Fox wanted the "Episode IV" title removed so as not to confuse moviegoers. There are some prints of the film that do not have that title card. "

    Gondolom gerinced sincs, hogy beismerd a tévedésed, és most az jön, hogy lelépsz szó nélkül.
  • jarlaxxe
    #95
    Szánalmas vagy de sebaj, arra meg ne legyél büszke, hogy egy öreg okostojás vagy, ne szopikáljál be mindent amit a neten valami hülye leir.
    Lucas egy pénzéhes fasz de az SW témában ö az etalon ha tetszik ha nem.
  • Zero 7th
    #94
    Ja, Lucas, a szavahihetőség mintaképe. Kb '95-ben gondolom még a pelust raktad tele, na akkor azzal a szöveggel nyomatták a StarWars VHS reklámot, hogy az eredeti trilógia most utoljára jön 'ebbe a galaxisba'. Hány digitálisan felújított, meg 3D, meg fasztudja verzió jött már azóta?

    De mindegy, egyébként ott van a segged alatt a világ információs hálózata, de sebaj, a hited fontosabb.
  • Zero 7th
    #93
    Figyelj, nem velem vitatkozol, hanem a tényekkel. A premieren NEM volt ott az 'Episode IV' felirat.
  • csuszi
    #92
    mondjuk szerintem az igazságot se Te se mások itt magyarhonban nem tudhatják, de azért azt megjegyezném, hogyha egy filmet eresztenék a moziba, amit azért küldünk önállóként, mert nem bízunk a sikerben, hiába van még 2 vagy 8 rész, biztos nem rakom elébe a 4. epizód feliratot.
  • jarlaxxe
    #91
    Ez nem hit kérdése apukám, egyszerüen Lucas szavahihetöbb mindenki másnál SW témában. Nálad meg főleg...
  • Zero 7th
    #90
    Ez nem "kinek nagyobb a fasza" verseny, hanem elérhető információkról van szó, aminek én utánanéztem, te meg inkább hiszel. Rendben, higgy, de hülyeségben hiszel, azt meg _tudd_!
  • Zero 7th
    #89
    Én megmondtam, hogy mi lesz? Akkor? Ha kötekszel, legalább értelme legyen, okoska!
  • BrockSamson
    #88
    Tokmindegy. Maga Lucas is megeroszakolta a sajat filmjeit es vilagat az uj trilogiaval (egyedul a harmadikat tartom nezhetonek). Ha meg maga az eredeti alkoto igy elkurvult, a Disney sem tehet sokkal nagyobb kart. Sot igazabol a Disney mellekstudioi altal keszultek jo filmek, bar ketseges, hogy ezt valami ertelmes rendezonek/ironak adjak. De a remeny hal meg utoljara.
  • Nebojsa1982
    #87
    Rendezze Nolan az új trilógiát. Vagy John McTiernan egy igazi Die Hard filmet készíthetne a témából: Die Hard- The phantom force with vengeance.
  • spR
    #86
    Erdemes elolvasni ezt a cikket Gary Kurtz-rol (New Hope es Empire Strikes Back producere, -sokak szerint azert lett a ROTJ a leggyengebb az eredeti trilogiabol, mert Kurtz addigra lelepett -)

    http://herocomplex.latimes.com/2010/08/12/star-wars-was-born-a-long-time-ago-but-not-all-that-far-far-away-in-1972-filmmakers-george-lucas-and-gary-kurtz-wer/

  • zetortraktor
    #85
    Nagy hívó szó, igen. Téged is idehívott. Önkritika?
  • jarlaxxe
    #84
    Valahogy lucasnak sokkal jobban hiszek mint neked aki max csak azt képzeli magáról , hogy tudja mi történt 35-40 ével ezelött...
  • Zero 7th
    #83
    Ne zavarjon, hogy van vagy 30 regényre előre folytatás, írd meg csak őket, biztos sok sikere lesz...
  • Zero 7th
    #82
    Hát nem tudom, hogy a fordítás volt-e hulladék minőségű, vagy eleve az eredeti, de olyan borzalmasan szar volt az első rész, hogy félúton le kellett tennem.
  • Zero 7th
    #81
    Az, hogy három részt írt egyszerre, meg hogy hatot, vagy kilencet, az egy ordas nagy hazugság Lucas részéről. Egy filmnek indult, aminek a sikerében kábé senki nem hitt. Aztán amikor mégis bankot robbantott, akkor döntött úgy minden érintett, hogy kellenek még részek. Akkor került az "Episode IV" is az opening crawl elejére. Az első verzióban nem volt ott.
  • Zero 7th
    #80
    Az azért kurvanagy, ahogy a sok kibaszott okos "szakértő" jól megmondja hogy mi _lesz_... Nagy hívószó volt ez a cikk a válogatott idiótáknak. :D
  • ng0ofy
    #79
    Drew Karpyshyn otthagyta a Bioware-t (ezzel az EA-t, akik a Lucasarts játékos jogaival rendelkeztek), tehát itt a lehetőség, hogy az eddigi egyik legjobb és még alkotó Star Wars íróval irassanak pár történetet.
    Úgy emlékszem én is, hogy Lucas eredetileg 3x3 részt tervezett és írt meg, csak úgy tervezte, hogy nagy technológiai váltásoknál mutat be egy-egy trilógiát. Most a full CGI-3D-4k felbontású digitális kamerák pont az a technológiai plussz, ami ezt a filozófiát segítene tovább éltetni. 7-8-9 rész jöjjön, be lehet suvasztani a thrawn utánra vagy elé.
    Valamint jó lenne, ha az Old Repblic korszak, a KOTOR játékokból megismert történetek és általában karpyshyn kicsit sötétebb Galaxisa és Jedi illetve Sith kódja a nagyközönség elé kerülne.
  • Soundmaker
    #78
    Amúgy én reálisabbnak és szerintem pont kivitelezhetőbbnek tartanám a Zsiványkommandó 4 illetve 5 részes könyvekből készült folytatását. Abban is születnek hősök, néhány jelenetig Luke és Han Solo is feltűnik a sztorikban amik a szereplők részéről is vállalható lenne. Corran Horn története, Wedge Antilles-el aki a lázadás hőse és a régi filmekből is ismeri az aki tudja a háttérszereplők történetét... (Ugye Wedge volt a kísérő X-szárnyúban, Lando mellett mikor kilőtték a második halálcsillag Reaktorát).

    A Zsiványkommandó története nagyon jól kidolgozott, remek nyomozó sztoriszál is van benne... új ikonokat tudna teremteni az SW univerzumában (mármint élő szereplők esetén). Ezekben a könyvekben alakul át a Lázadók Szövetsége igazi kormánnyá mikor visszafoglalják Coruscant-ot Jégszívtől... szóval izgalmas sztori lenne...
  • B0nFire
    #77
    Pont arról van szó, hogy a Disney-világképbe még ennyi vértelen kettévágás és halál sem fér bele; egy ilyen filmben még egy virágot sem szabad leszakítani, nemhogy halomra lőni egymást.

    Mondjuk a Jarjaros Baljós árnyak nagyon Disney-feeling volt. Annál szarabbat nehéz lenne csinálni.
  • NovaTerra
    #76
    Azt még hozzáteszem, hogy vélhetően, ha valaki eladja az életművét és itt nem csak a filmekre gondolok, mert a lucasarts több, mint az SW, akkor nem akar többet vele foglalkozni. A rajongók pedig így kapnak egy olyan vezetői stábot, akik foglalkoznak vele és nem tehernek érzik azt.
  • NovaTerra
    #75
    Nem vagyok egy óriás SW fan. De ebből azért jó is kisülhet. Maga a világ remek, a filmek már kevésbé, bár kedvelem őket így is. Túl meseszerű. Ahol pár kalandor megdönti a gonosz birodalmat.
    Egy kicsit realisztikusabb, sötétebb hangulatú filmnek örülnék ebben a világban. Nincs szükség feltétlenül óriási csatákra, ami eldől, amikor újra ugyanazt a klisét ismételve eltalálják a reaktort. Talán az se lenne rossz, ha kettévágnak valakit, akkor egy kis vér is lenne. Mert így túl műanyag minden.
    Persze a Disney ennyi pénzt azért adott ki, hogy bevételt hozzon neki a franchise, szóval valószínű maradnak a régi vonalnál. Hisz a tolltartókat, legókat továbbra is el kell adni és minél szélesebb rétegnek kell szólni az új filmnek.
  • WoodrowWilson
    #74
    Nem értem, mért kellene a régi színészekkel folytatni, ha közvetlen folytatás lesz. Majd eljátssza valaki más a karaktert, kész. Nem olyan nagy színészóriások voltak ők, akiket ne lehetne pótolni.
  • Szefmester
    #73
    Csak éppen Ms Fisher nem éppen van jóbarátságban Mr Forddal, és a nem egészen friss jelzés elég enyhe lenne az elhasználtságára. Voltak ott problémák, és meg is látszik rajta. Mark Hamill is jobb gonosznak, vagy szinkronszínésznek mint színésznek. Solo kapitány még oké lenne, de mivel a fentiekkel együtt ő is megöregedett, már nem igen lehetne épkézláb folytatást csinálni.

    Maximum Kip Durron későbbi akciói miatt lehetne szerepeltetni őket pár perces mellékszereplőként. Bár Kip amit művel az egyik könyvben az már amolyan Dragonball szindrómás. Annyira erős lett hogy már nem lehetne értelmes erősebb ellenfelet adni neki.
  • zenya
    #72
    Azt hiszem még mindenki él a régi 3 részből Leila,Han,Luke,ezekkel lehetne folytatni szerintem,jó lenne őket látni!
  • IMYke2.0.0.0
    #71
    Megy a cenzúrázás rendesen az SG-n is :()
  • Vol Jin
    #70
    A Thrawn triológia az ütős lenne.
  • wraithLord
    #69
    Ja, bocs, első mondat sztornó, másra gondoltam... :D
  • wraithLord
    #68
    Ebben a MI3 kakukktojás, mert szerintem nem is akart más lenni. Jó az, bár tényleg kicsit gyengébb lett...

    Star Warsból mindenképpen lehetne párezer filmet csinálni bőrlehúzás nélkül, kérdés, hogy milyen lesz. Bár én annyira nem szartam be a Disneytől, sőt talán inkább örülök neki, hogy végre lesznek SW filmek. A szereposztástól viszont már kicsit jobban tartok...