Szekeres Viktor

Meglepetésfilm az év legsikeresebb komédiája

Perverz és erősen korhatáros lett az év eddig legsikeresebb komédiája, mely nemsokára a 200 millió dolláros bevételt is eléri, így felkerül az örökranglistára.

Megnézed a Tedet?
  • Igen, moziban.
  • Letöltöm.
  • Esetleg tévében.
  • Nem hiszem.
A 20th Century Fox stúdió vezetői minden bizonnyal június 29-e óta verik fejüket a falba, hiszen nemet mondtak Seth McFarlane első élőszereplős mozifilmjére, a Tedre. A komédiát a Universal Pictures karolta fel, nekik megért 50 millió dollárt, hogy a Family Guy, az Amerikai apu és a Cleveland Show című sorozatok alkotója kipróbálja magát a mozikban úgy, hogy hús-vér szereplők számára ír, s őket dirigálja, hiszen McFarlane a rendezés terheit is magára vállalta. (Ami valóban komoly teher lehetett, hiszen amellett, hogy még sohasem csinált ilyet, folyamatosan felügyelnie kellett animációs sorozatainak gyártását is.)


A stúdió a Tedet még olyan színészekkel is megtámogatta, mint Mark Wahlberg és Mila Kunis, ráadásul a mellékszereplők között is láthatunk majd bőven ismert arcot (Laura Vandervoort, Joel McHale, Patrick Stewart, Giovanni Ribisi, Ryan Reynolds) augusztus 23-tól, amikor a UIP-Duna Film bemutatja végre a produkciót. Természetesen Seth McFarlane ezúttal is hű maradt animációs énjéhez, hiszen a Ted címszereplője egy játékmackó, melyet számítógéppel generáltak, s melynek maga a rendező kölcsönzi hangját.

A Ted már azzal meglepetést keltett négy hete, hogy az első hétvégéjén 54,4 millió dollárt szedett össze Amerikában, de ez csak a kezdet volt. Ekkor indult be a hájpgépezet, a legtöbb néző pozitívan nyilatkozott a filmről és sokan ajánlották barátaiknak a Tedet. Így az elkövetkező hetekben a szokott 50 vagy 60% helyett előbb 40, majd 30%-kal csökkent csak a hétvégi bevétel, s még most, a negyedik hétvégén is 10 millió dollárt könyvelhetett el a Universal Pictures.


A legutóbbi adatok szerint Amerikában 183,5 millió dollárnál tart a Ted, a világ többi részén egyelőre csak 39,5 millió gyűlt össze, de még nagyon kevés helyen látható a film, a nemzetközi bevétel nagy részét Ausztrália adja, ahol már 30 millió dollárnál tart a számláló. Náluk egyébként olyan sikeres a film, hogy Az éhezők viadalát is le fogja körözni hétvégén, s ami igen beszédes: a Ted második ausztrál hétvégéjén 8,9 millió dollár bevételt hozott 365 moziból, míg A csodálatos pókember premierje ugyanakkor csak 5,5 milliót 581 moziból. Ritka nagy fegyvertény volt.

Az pedig még nagyobb, hogy a Ted ezzel a teljesítményével minden idők legsikeresebb korhatáros komédiáinak örökranglistájára is felkerült, mégpedig igen előkelő helyezést elérve. Az 54 milliós nyitóhétvége minden idők második legjobb teljesítménye volt a korhatáros komédiák között, csak a Másnaposok 2-nek 86 milliós startja volt jobb. Amerikai összbevétel tekintetében pedig jelenleg a Másnaposok (277 millió dollár bevétel), Másnaposok 2 (254 millió dollár bevétel), a Beverly Hills-i zsaru (234 millió dollár bevétel) és az Ünneprontók ünnepe (209 millió dollár bevétel) mögött az ötödik helyen áll.


Hiába lett ekkora siker, nálunk tehát csak augusztus 23-án várható a Ted premierje. Az eredeti filmek jó szereplése természetesen folytatással szokott járni, s a készítő már el is mondta, hogy a felkérés esetén elkészíti a Ted 2-t - a fogadóirodák valószínűleg elég alacsonyan adnák a Universal stúdió ajánlkozásra való rábólintásának oddsait. McFarlane-t pedig addig is lefoglalják tévés munkái, valamint a Fox csatorna tervezett Frédi és Béni-feldolgozásának előkészítése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dresden1 #17
    Ha már elképesztő tévedések: névvel írják, de évek óta a pár hetes cikkeknél eltűnik az író neve. Járj utána, ha nem hiszed: http://www.sg.hu/cikkek/91015/nem_ajanlott_cserelheto_objektives_geppel_menni_az_olimpiara
  • morden #16
    Ezen nevettem fel én is:D Már név nélkül írják a cikket az sg.hu-n, elképesztő tévedésekkel teletűzdelve, helyesírást nélkülözve :P
  • Etinger #14
    6alma - s : )

    Ezen a kommenten most jót nevettem :)
  • Pares #13
    Én már láttam, nagyon jó film, nagyon beteg... :D
  • alma2 #12
    Igy mukodik az ember, ha a 100 kilos szomszed lany helyett, egy csinibabara nyilna az ablakod, mar tuti lyukat furtal volna a falba...
  • nlght #11
    jó film lesz én is kiváncsi vagyok rá, DE ez a film szép példa arra, hogy milyen gyökér is az átlag mozinéző, ugyanis ha nem egy teddy-mackó lenne a főszereplő, hanem egy húsvér ember mondaná ugyanazt a szöveget, akkor 20-30%-al kevesebb bevételt hozott volna, ide a rozsdás bökőt!
  • tomboy013 #10
    Szerintem a Max Payne filmben nem a színészi játék volt a rossz, hanem maga az ahogyan megpróbáltak vászonra vinni egy sikeres játékot. Hiányzott belőle szinte teljesen a bullet time, túl rövid volt. Néhány fontos karaktert meg se ismert az ember. Lupinót is tök gagyin nyírták ki. Whalbert szerintem tökéletes lett volna Payne szerepére, ha egy kicsit jobban kibontakozott volna a karaktere. Ez egy teljesen más jellegű film, szerintem értelmetlen összehasonlítani a Max Payne-el...
  • Ender Wiggin #9
    Nem ők ketten baszták el (többek között) a Max Payne filmet? Kösz, de kösz nem.
  • skinnyman #8
    És Seth MacFarlane? Neki is van némi köze hozzá :)