Szekeres Viktor

Megvannak az elmúlt egy év legjobb tévés sorozatai és színészei

A legjobb sorozatok között ott a Trónok harca és a Totál szívás!, viszont a Dexter már nem tényező, és a Doktor House-tól búcsúzó Hugh Laurie-nak is beintettek.

Kihirdették a 2012-es Emmy-díjra esélyes sorozatok címeit és közreműködők névsorát. Az amerikai tévés akadémia díját szeptember 23-án fogják átadni 64. alkalommal, ezúttal a Los Angeles-i Nokia Theatre-ben. A díjátadó odakint az ABC csatorna fogja közvetíteni, de szerencsére itthon az HBO is élő adásban fogja sugározni az év egyik legnagyobb tévés eseményét, melynek műsorvezetője Jimmy Kimmel lesz.


Melyik a legjobb sorozat?
  • Game of Thrones
  • Mad Men
  • Breaking Bad
  • Homeland
  • Boardwalk Empire
  • Downton Abbey
Természetesen a legtöbb sorozatrajongót az érdekelte, hogy a "királykategóriában", azaz a legjobb drámák között, mely szériák kerülnek jelölésre. Nos, az Akadémia tagjai úgy tűnik, hogy annyira nem szeretik a változatosságot, ugyanis a tavaly nomináltak közül idén ismét bekerült a legjobbak közé a Trónok harca, a Mad Men - Reklámőrültek és a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó. Azonban A férjem védelmében, a Dexter, valamint a tavaly befejeződött Tiszta szívvel foci helyére már új sorozatok éreztek. Ezek közül a Totál szívás! nem meglepetés, hiszen tavaly az elnyúlt szünete miatt nem volt nevezhető, s ugyancsak papírformának tűnik a Downton Abbey jelenléte, mely 2011-ben még minisorozatként volt nevezve. Az egyetlen igazi újonc egy valóban friss sorozat, a Homeland.

Melyik a legviccesebb sorozat?
  • Girls
  • Veep
  • Modern Family
  • The Big Bang Theory
  • 30 Rock
  • Curb Your Enthusiasm
A legjobb komédiák között is három tavalyi jelölt kapott idén is nominációt: az Agymenők, A stúdió és a Modern család. A Városfejlesztési osztály, a The Office, valamint a Glee - Sztárok leszünk! 2011/12-ben úgy tűnik, hogy nem volt az Akadémia kedvenc. A szervezet tagjai a maradék három helyre eléggé el nem ítélhető módon három HBO-sorozatot juttattak be. A Félig üres akárcsak a drámák közül némelyik, általában fix szereplő a legviccesebb sorozatok közül, de a tavaly nyári szezonja csak idén kerülhetett jelölésre. Azonban a Csajok és Az alelnök két vadonatúj sorozat, melynek főszereplői, Lena Dunham és Julie Louis-Dreyfus is bekerültek a legjobbak közél saját kategóriájukban.


Érdemes végignézni a legjobb tévéfilm vagy minisorozatok jelöltjeinek listáján is, hiszen fura módon három sorozatot is találni rajtuk. Az egyik az FX csatorna horrorszériája, az American Horror Story, mellette pedig két angol, viszonylag rövid évaddal és hosszú, tévéfilmszerű epizódokkal rendelkező sorozat kapott jelölést: az itthon már bemutatott Luther és a Sherlock. A többi jelölt között két HBO-s film található (Hemingway and Gelhorn és az itthon szeptemberben bemutatásra kerülő Versenyben az elnökségért), valamint a Hatfields and McCoys című western minisorozat Kevin Costner főszereplésével.

A legjobb férfi főszereplők közé nem került be a tavalyi jelölt Hugh Laurie, aki így a Doktor House-béli alakításáért nem kap egyetlen Emmy-t sem, viszont ott van a 2011-es névsorból három színész is: Jon Hamm (Mad Men - Reklámőrültek), Steve Buscemi (Boardwalk Empire - Gengszterkorzó) és Michael C. Hall (Dexter). Melléjük a 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is győztes, de tavaly nem jelölhető Bryan Cranston került be a Totál szívás!-ból, Hugh Bonneville a Downton Abbey-ből és Damian Lewis a Homelandből. A sormintát folytatva a legjobb férfi főszereplők közül komédia kategóriában is három ismétlés volt: Alec Baldwin (A stúdió), Jim Parsons (Agymenők) és Louie CK (Louie). A többi jelölt közül csak a House of Lies-os Don Cheadle igazi újonc, hiszen Larry David (Félig üres) már 4, Jon Cryer (Két pasi meg egy kicsi) pedig 6 Emmy-jelölést kapott sorozatáért, igaz utóbbi eddig mindig mellékszereplőként.

Cseppet sem meglepő módon a női főszereplők kategóriájában is hárman tudtak ismételni: Kathy Bates (Harry's Law), Elizbateh Moss (Mad Men - Reklámőrültek) és Julianna Margulies (A férjem védelmében). A konkurenciát idén leginkább a Homeland főszereplője, Claire Danes fogja jelenteni, bár Michelle Dockery (Downton Abbey) és Glenn Close (A hatalom hálójában) esélyei sem lebecsülendők. A legjobb női komikus alakítások annyira jók voltak, hogy az Akadémia hét színésznőt is jelölt. Tina Fey (A stúdió), Melissa McCarthy (Mike és Molly), Edie Falco (Jackie nővér), valamint Amy Poehler (Városfejlesztési osztály) ismételt, tavalyi nominációja után idén is begyűjtött egyet. Ugyancsak jelölték a feljebb már említett Lena Dunhamet (Csajok) és Julia Louis-Dreyfust (Az alelnök), a hetedik "döntős" pedig Zooey Deschanel lett a New Girl című remek komédiával.


Az összes kategória jelöltjét itt lehet megnézni. A teljes listából kiderül, hogy a legtöbb jelölést szokás szerint az HBO kapta, bár a tavalyi 104 után idén 81-et. A sorozatok közül 17 nominációval a Mad Men - Reklámőrültek, valamint az American Horror Story vitte a prímet, de a Downton Abbey és Hatfields & McCoys készítői sem fognak szégyenkezni a 16 jelölés miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #18
    Nálam a Breaking Bad viszi a pálmát. Első évad annyira nem nyerte el a tetszésemet egy picit talán untam is, de aztán mégis lekötött. Ahogyan Walt jelleme szépen lassan alakul azt valami elképesztő szerintem ebben a sorozatban. Hihetetlenül életszagú az egész.
    Vígjáték kategóriában nekem egyik sorozat sem tetszett. A Modern családot elkezdtem nézni de egy idő után akárhogyan erőltettem nem ment annyira unalmas volt 0 poénnal. A Big Bang meg számomra gagyi volt, gyenge poénokkal. Kicsit olyan érzésem volt mintha gyökereknek szánták volna a sorozatot ezért nem is bírtam tovább nézni.
  • zetortraktor #17
    Akkor lehet, hogy ezért nem tetszik. Mert félreértelmezed. Nem emel senkit sehova. Megvetendő, amit tesz. Ma szerencsére mér nem csak a közhelyes, jólelkű főhősök működnek, hanem az antihősök, akik nem feltétlenül húderosszak, hanem árnyalt jelleműek.
  • cateran #16
    Nekem meg a lanyuk:D Szvsz a Dexter az emberiseg hulladeka, mert piedesztara emel 1 sorozatgyilkost....
  • Kelta #15
    Látod? ízlések és pofonok..szerintem meg a Dexter egy hulladékfos..és abberált baromság...
    de nekem a papné..neked meg a pap :)
  • ioko #14
    az ilyen fos big bang meg modern family semmit se èr pl. egy Doctor House ellen mert akkoris ha drama tobbet nevetem rajta mint ezeken a fos baromsàgokon de hàt ha ez ami bejon a nèpnek akkor legyen.

    Kulon kiemelnèm a Dextert is ami szerintem ismètlem szerintem zseniàlis minden szempontbol mikor eloszor làttam tudtam hogy vègre nem egy fos amerikai happyendes szar.
  • zetortraktor #13
    Akkor most hirtelen kitaláltad, hogy a mennyiség egyenlő a minőséggel is? Miért van az, hogy az ember mindig akkor veszi elő a "minden hülye ezt nézi" kártyát, ha arra akar célozni, hogy valami jóról van szó. Erre nem igazán lennék büszke. Melyik is Amerika legnézettebb sorozata? A kibebaszottjó NCIS?
  • cateran #12
    Kicsit utananeztem es igazatok lehet....az csak valami megtevesztes, hogy az 5. evad rekordokat dontogetett a -sajat- nezettsegeben.Hiaba az "erto" magyar kozonseg....(megjegyeznem, hogy a Modern Family meg meg nezettebb....szoval kivetelesen a "hulye amcsik"nem passzol..)
  • dresden1 #11
    Egyetértek a többséggel, a Big Bang valami iszonyat lett már jó ideje, de mindenhol ezt olvasni, ez nem újdonság, a legtöbben már kiábrándultak belőle.
  • Kelta #10
    Egyetértek, A Big Bang már messze nem olyan jó mint az első évadban..gyenge erőltetett, 20x látott konzerv poénok...

    Akinek nem tetszik a Modern Family, az nagyon messze van attól, hogy a humort igazán értse és értékelje...A.. hogy is írtad?? " 2 buzi csávó storyja " szöveg téged minősít ..de rendesen..szánalmas vagy, és sötéten szűklátókörű.
    A két szerep zseniális, és a megformálóik is..
    Nekem kedvenc a Trónok, de mint dráma a Broadwalk sokkal jobb..
    Az meg tényleg gáz, hogy Hugh egy vacak díjat se érdemelt ki..azért House ennél sokkal jobb, és több volt.
  • cateran #9
    Csatlakozom az elottem szolohoz....most hallok/latok eloszor negativ kritikat a TBBT-rol.