Szekeres Viktor

Áprilisban derült ki, melyik volt 2011 legpocsékabb filmje

Korábban mindig az Oscar előtt adták át az Arany Málna-díjakat, azonban idén csak tavasszal kerültek kiosztásra - illetve kerültek volna, ha valaki átvette volna.

Azért megnézted/belenéztél?
  • Igen.
  • Nem.
  • Nem.
  • Nem.
Igazolódott a papírforma a hétvégén megrendezett Arany Málna-díjátadón, mely a 32. volt a sorban, s melyen a tavalyi mozis termés legpocsékabb filmjeit és filmes teljesítményeit díjazták. Ha a nyertesek (vesztesek?) névsorát nézzük végig, akkor megállapíthatjuk, hogy beigazolódott a papírforma, hiszen már a jelölések során is Adam Sandler vitte a pálmát rekordszámú nominációjával, melyek jó része a Jack és Jill című komédiához kötődött.


A Jack és Jill azon kevés filmek közé tartozott egyébként, melyről már a premierje előtt is lehetett tudni, hogy borzasztó lesz, mégis azt lehet mondani, hogy elfogadhatóan mutatkozott be, hiszen a premier első hétvégéjén Amerikában 25 millió dollár bevételt hozott, s végül 75 millióig jutott - s nemzetközi szinten is ugyanennyi jött össze. Mindez Sandler korábbi filmjeinek teljesítményéhez képest meglehetősen kevés, azonban önmagában igen beszédes adat, hiszen az egy dolog, hogy a minőség és a bevétel sokszor nincs egyenes arányban egymással, de vannak filmek, melyeket a jobb érzésű emberek messze elkerülnek.

Persze a Jack és Jill esetében sokat jelentett a PG-korhatár, ami azt jelentette, hogy a gyártó és forgalmazó a családi kategóriába próbálta betuszkolni a komédiát, hogy minél több gyerek is megnézhesse a női ruhában feszítő komikust. A kritikusok mindezek ellenére, vagy talán éppen ezért szinte csak negatív véleményekkel rukkoltak elő, s cseppet sem meglepő módon az Arany Málnán is minden kategóriában a Jack és Jill győzedelmeskedett, márpedig erre a díj fennállásának történetében még egyszer sem volt példa.


Persze a totális söpréshez némi ravaszkodás is kellett, például Adam Sandler nemcsak a legrosszabb férfi főszereplő díját kapta meg, hanem ő volt a legrosszabb női főszereplő is, ráadásul a Jack és Jillt, bár nem volt feldolgozás, de valahogy beszuszakolták a "Legrosszabb remake, folytatás vagy koppintás"-kategóriába is. Persze mindez belefért az Arany Málna-filozófiájába, hiszen mindenki tudja, hogy mennyire vehető komolyan maga a díj.


Az idei Arany Málnára egyébként a "szervezet" 657 tagja szavazott, de aki szeretné hallatni hangját, az akár Magyarországról is csatlakozhat hozzájuk: az egy éves tagság csak 40 dollárba kerül (itt lehet kiváltani), míg később 25 dollár a meghosszabbítása, de a linken többféle konstrukcióban is lehet tagságot vásárolni, 500 dollárért például élethosszig tartót. Mindez a szavazási jog mellett különböző hírleveleket is magába foglal, no meg egy 2 személyes meghívót a díjátadóra.

A 32. Arany Málna-díj nyertesei:

Legrosszabb film: Jack és Jill
Legrosszabb színész: Adam Sandler (Jack és Jill és Kellékfeleség)
Legrosszabb színésznő: Adam Sandler (Jack és Jill)
Legrosszabb férfi mellékszereplő: Al Pacino (Jack és Jill)
Legrosszabb női mellékszereplő: David Spade (Jack és Jill)
Legrosszabb rendező: Dennis Dugan - Jack és Jill és Kellékfeleség
Legrosszabb forgatókönyvíró: Steve Koren és Adam Sandler, Ben Zook ötletéből - Jack és Jill
Legrosszabb szereplőgárda: Jack és Jill
Legrosszabb remake, folytatás vagy koppintás: Jack és Jill
Legrosszabb filmes páros: Adam Sandler és Al Pacino vagy Katie Holmes vagy Adam Sandler - Jack és Jill

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skinnyman #13
    Én megnéztem, és sokkal jobb mint amit írnak róla. Nem tudom aki szídja az mit várt tőle. Kb semmit nem ígért a film, csak Sandller-t idióta női szerepben, és ezt a semmit azt stabilan hozta is. Nagyságrendekkel jobb szórakozás volt, mint a twilight 4, pedig annak jobb értékeléseket adtak, ha nem is sokkal.
  • donceleger #12
    Gyorsan megnéztem, az Oscart is megkapta abban az évben!
    Igaz, nem ugyanazért a filmért, de mint színésznő díjazták mindkét díj esetében. És az All About Steve tényleg nem a legjobb filmje, de azért vicces volt. Mint színésznő szerintem ott is jól teljesített, nem ő tehetett róla, hogy egy hülye picsát kellett alakítania, de végül is jól csinálta. Hiteles volt, és ez a színészet lényege.
    Szóval csak azért arany málnát kapni, mert pár tuskó előítéletekkel rendelkezik!!! Hát, hogy is mondjam, kissé beképzelt dolog!
    Az Oscart sem bírom, mert állandóan művészfilmek nyerik, vagy szívfacsaró drámák. Az arany málna meg idióták gyülekezete, mint az kiderült!
  • donceleger #11
    Úgy van! Nem is lettek arany málna díjra jelölve! Érdekes nem?
    Ha jól emlékszem, volt olyan év, ahol az Oscarra jelölt színészt arany málnára is jelölték ugyanabban a kategóriában.
    Azt hiszem ez mindent elmond a díjakról! Valamelyik nem állja meg a helyét, lehet dönteni, hogy melyik az!!!
    De hogy ne csak a levegőbe beszéljek: tessék!
  • lamella #10
    "Mondjuk amilyen filmek nyernek Oscart-t, hát inkább meg sem kéne lepődnöm!"

    Ezzel már alaposan szűkítetted a kört. Hasonló port.hu-s és imdb-s mutatókkal szerintem a fenti idézet mögött bújó művek is rendelkeznek.
  • donceleger #9
    Ez így nem igaz, mivel nem említett konkrét filmet, így nem is taposhattam bele más lelkivilágába. És nem csak a saját ízlésemmel hasonlítottam össze, mint írtam a környezetemben mindenkinek tetszett a film. És ebbe nem csak a barátok és családtagok tartoznak, hanem ismerősök is. És a közösségi oldalakat is érdemes megemlíteni, onnan is kiderül ez az.
    Port.hu szavazás 486 szavazóval 8,3/10
    Imdb.com szavazás 63270 szavazóval 6,3/10
    Ezek viszont már szélesebb körű adatok.
    Szóval azt hiszem, nem csak az én ízlésemmel van a baj, ha ez egy arany málnát érdemlő mű! Biztosan velünk van a hiba!
  • winnie #8
    attól, hogy te vagy a környezeted halálra nevette magát rajta, más még gondolhatta úgy, hogy egy utolsó hulladék a film.

    ott követed el a hibát, hogy a saját ízléseddel hasonlítod össze a díjat. ha te állítasz össze legrosszabb filmekről jelöltlistát, akkor más fog felháborodni x vagy y filmen, hogy mit keres ott, hogy nem értesz hozzá.

    örülj neki, hogy neked tetszett. az halál mindegy, hogy másnak mi a véleménye. (viszont ahelyett, hogy beletörődnél elkezded ugyanazt csinálni, amit az arany málnások, más filmeket sz*rozol. pont azt teszed, ami ellen ágálsz.)
  • donceleger #7
    A Jack és Jill tényleg szar film volt, bár egy-két poénon azért lehetett nevetni, de azért arany málna díjat nem érdemelt volna. Ennél sokkal szarabb filmek is voltak, pl. én az oscar jelöltek közül is adtam volna arany málnát.
    Ez a díj amúgy semmire sem jó, látszik, hogy hozzá nem értők szedik össze a jelölteket. Nem is ez a film zavar igazán, hanem egy-két díj zárójelében szerepel a Kellékfeleség c. film is! Ezt aki a legrosszabb kategóriába jelöli, annak nincs humorérzéke, esetleg elgurult a gyógyszere! Hatalmas vígjáték volt, harmadszorra is tudtam rajta nevetni és a környezetemben szinte mindenki könnyesre nevette magát.
    Még hogy arany málnás! pfff értelmetlen idióta díj, idióta tagokkal!
    Mondjuk amilyen filmek nyernek Oscart-t, hát inkább meg sem kéne lepődnöm!
  • Ender Wiggin #6
    Ez valóban Sandler legszarabb filmje. De még mindig inkább ez nézném meg újra, mint párat az idei oszkár jelöltek közül. Nálam egy rakás más film is kaphatott volna málna-jelölést...
  • artschi #5
    a szavazásnál számít, hogy melyik "nem"-re szavazok?
  • zetortraktor #4
    Ha valaki mozis toplistás hülyeséget ír, akkor jövök! Kéne egy magyar HSX a sokat tudóknak.