Szekeres Viktor

Mégis van remény? Csökken az Alkonyat-láz

Távolról sincs kipukkadófélben az Alkonyat-lufi, de az már most látszik a bevételeken, hogy a nézők (vagy újranézők) kábé tizedét elveszítette az utolsó epizódja előtt álló filmsorozat.

Már majdnem két hónapja bemutatták az Alkonyat: Hajnalhasadás, 1. részt (The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1), vagyis kezd lecsengeni a láz, már nem fog nagy mértékban változni a bevétel. Az eladott jegyek száma, illetve az értük bevételezett pénz mennyisége alapján pedig úgy tűnik, hogy kezd csökkenni a rajongók lelkesedése, ugyanis a film sem Amerikában, sem a világ többi részén nem szerepelt úgy, ahogy az előző két epizód.

Jelen állás szerint a 110 millió dolláros költségvetésű Alkonyat 4 Amerikában 278 millió dollár bevételnél tart, míg Amerikán kívül 381 milliónál. Ennél pedig mind a második rész, az Újhold, mind a harmadik epizód, a Napfogyatkozás jobb eredményt produkált. Előbbi Amerikában 297, a világ többi részén pedig 413 millió dollárra volt jó, míg utóbbi 301 milliós amerikai bevétellel és 398 milliós Amerikán kívüli kasszával dicsekedhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • qper #7
    Páromat elkísértem a fent említett borzalomra karácsony után. Az már előre sejtetett valamit, hogy a Sugár mozi Godot kistermében (kb. 30 fő befogadóképesség) a telt ház ellenére ketten voltunk férfiak...

    Még jó, hogy volt ingyen wifi, mert ha nem lett volna nálam a telefonom, szétuntam volna az agyam. Így legalább netezhettem.
  • IMYke2.0.0.0 #6
    Csak kisregényben tudnám, kulturáltan megfogalmazni...
    Amúgy meg, rohadtul utálom a zombi-vámpír sztorikat már.
  • sempron07 #5
    Én anno csak úgy beültem a moziba az első részt megnézni.
    Kb. a feléig tetszett is - egyáltalán nem tudtam, hogy mire kell számítanom.
    Szaftos horrorfilmnek ígérkezett, de szörnyen csalódnom kellett, hogy nem az lett.
    Azóta megnézem jó gondosan, előre, hogy mire ülök be! :D

    És én is láttam a 2. és a 3. részt, a barátnőm kérésére...
    (A 3-ban volt 2 jelenet, kb. 2 perc, ami elterelte a figyelmemet arról, hogy ez mennyire pocsék sztori) :D
  • kalapos01 #4
    Veled van a baj, hogy az első rész után megnézted a folytatásokat is. Miért, ha nem tetszett?
  • narumon #3
    Én az első könyvet még elolvastam, nem volt olyan rossz (annyira jó sem ahogy hypeolták), az első filmet is megnéztem ami kifejezetten rossz volt. Ezután a többit nem is erőltettem. Sem a könyvet sem a filmeket. Mindkét vonalon sokkal jobb termékek érhetőek el a témában.
  • SupraMKIII #2
    Ha én most néztem meg az első három filmet, és hosszas gondolkozás után csak azt tudom mondani, hogy kérem vissza az életemből ezt az értelmetlenül elvesztegetett majd tíz órát, akkor velem van a baj, vagy nem véletlen?
  • Tinman #1
    Imi! Mi erről a véleményed?