Szekeres Viktor

2011 száz legnézettebb tévéműsora az RTL Klubon volt

Az országos kereskedelmi tévécsatornák között az RTL Klub megőrizte vezetőhelyét a TV2-vel szemben, s a nyári megingás ellenére megszerezte a főműsoridős koronát.

Az RTL Klub közleménye szerint 2011-ben tovább növelte előnyét a piacvezető csatorna a TV2-vel szemben. A két adó éves főműsoridős átlaga közötti különbség a kereskedelmi korcsoport körében meghaladta a 10 százalékpontot, természetesen az RTL Klub javára. Tavaly a főműsoridő 95 százalékát megnyerte az RTL Klub, vagyis az év 365 estéjéből 348-szor nézték a legtöbben a csatornát. Más kérdés, hogy mindez csak napi 4 órát fed le, bár a legértékesebb négyet. Főműsoridő előtt, kora délután, illetve a híradók sávjában a TV2 volt az egyeduralkodó.

Az RTL Klub és a TV2 átlagos főműsoridős, azaz 19.00 és 23.00 közötti közönségaránya között (a 18-49-es korosztály körében) 2010-ben 6,5 százalékpont volt a különbség. Ezzel szemben 2011-ben már 10,5 százalékpontnyira volt az RTL a riválisától - a teljes napot nézve pedig nagyjából 4%-nyira. 2011-ben az RTL az egész éves Való világnak köszönhetően is csak 0,7 százalékponttal tudta növelni főműsoridős nézettségét, miközben a TV2 3,3 százalékpontot vesztett átlagos főműsoridős közönségarányából, amivel a csatorna történetének legrosszabb eredményét könyvelhette el.

Érdekesség, hogy a 2011-es évben a legnézettebb műsorok tekintetében is elsöprő győzelmet aratott az RTL Klub. A 18-49 éves célcsoport körében az elmúlt év 100-as toplistáján csak a csatorna produkciói szerepelnek, persze mindez 4-5 műsornak köszönhető, az X-Faktornak, a Csillag Születiknek, a Való Világnak, a Barátok köztnek és a Fókusznak. A valóságshow-kból évente 10-15 epizód került adásba, de a Barátok köztből 5-600, így, ha a fentiek szerint minden egyes részt számolunk, akkor valószínűleg a képzeletbéli 1000-es toplistát is az RTL Klub uralja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!