Szekeres Viktor

Rengetegen nézik IMAX-moziban az M:I-4-et

A Mission: Impossible - Fantom protokoll nem csak a hagyományos mozikban nagy siker, de az IMAX-ekben is. Hovatovább már 50 milliós IMAX-bevételt produkált világszerte Tom Cruise akciófilmje.

Az IMAX Corporation és a Paramount Pictures ma közleményben jelentette be, hogy a Mission: Impossible - Fantom protokoll január másodikáig világszerte 46,1 millió dollár bevételt ért el IMAX-mozikban. A teljes bevételből 33,1 millió dollár Amerikában termelődött, míg 13 millió a nemzetközi piacokon. Ez az adat azt jelzi, hogy a jelenleg 367 milliós összbevételnél tartó Tom Cruise-film bevételeinek több mint 10%-át adták az IMAX-ek.

A közlemény a továbbiakban az IMAX-formátumot méltatja, mi pedig azt jegyeznénk meg, hogy talán ez a siker is arra fogja sarkallni a filmeseket, hogy próbálkozzanak IMAX-ben forgatni. Az M:I-4-et rendező Brad Bird mellett mindössze Christopher Nolan kísérletezett ilyesmivel, aki A sötét lovag esetében 28, míg a nyáron bemutatásra kerülő A sötét lovag: Felemelkedésből 50 percet forgatott IMAX-kamerákkal. Persze ezen alkotások mellett is kínált rengeteg mozifilmet a sok IMAX-terem, azonban ezek a Star Trektől az Avataron és a Halálos iramban: Ötödik sebességig mind konvertálás útján kerültek IMAX-vásznakra. Legközelebb itthon és külföldön is az Underworld: Az ébredés (Underworld: The Awakening) lesz látható az IMAX-ekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #8
    Hogy jön ide a 3D? IMAX-ről van szó. az Avatar-IMAX kamu IMAX volt, mégis vitték, mint a cukrot. :)
  • Sony90210 #7
    Az avatar cameron által kifejlesztet 3 D-és kamerával let leforgatva, magyarul nem konvertált volt. Csak az imax mozis verzióra konvertáltak.
  • morden #6
    Az avatar is konvertált volt, most meglepett az SG. Amúgy írták, hogy azért nem imaxolnak a rendezők mert, egyéni látásmódot és kreatvitiást igényel és sajnos ez nagyon hiányzik azokból a rendezőkből akik 100 milliókon csücsülnek, akinek meg meglenne az imaxhoz a tehetsége az meg nem kap lehetőséget.
  • Dynamic #5
    tibisan, Zoliz: Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy IMAX-ben sem 3D-s volt.
  • Lejti3 #4
    Zoliz, tibisan: az IMAX mióta egyenlő a 3D-vel?
  • tibisan #3
    nekem is jó volt a kamerás... a storyra emlékszem napok múlva is , a kép meg 3d-s lesz ...mindent térben látok a szobában .
  • Rage47 #2
    Igénytelenségnek tartom, ha vki képes kamerás sz.rt nézni.
  • Zoliz #1
    Jo is a film, igaz en csak kamerasan neztem meg PC-n, de ugy is jo volt. Odakepzeltem a 3D-t. Hiaba no egy jo film meg az osdi 2D-ben is jo es kituno szorakozast nyujt.