Szekeres Viktor

Mozifilm készülhet a Zombi boncolásokból

George A. Romero alighogy befejezi egyik zombifilmjét, már neki is áll a másik előkészítésének, aminek köszönhetően az elmúlt öt évben három filmet is láthattunk tőle. Új próbálkozása egy könyvre fog épülni.

A 70 éves George A. Romero igazi kultikus filmrendező, aki természetesen leginkább zombifilmjeiről ismert - sokan őt tekintik a zombifilmek atyjának is. Romero következő filmje meglehet, hogy egy friss könyv adaptációja lesz, ugyanis a rendező megvásárolta Steven Schlozman The Zombie Autopsies (szó szerint: A zombi boncolások) című könyvének megfilmesítési jogait. További információkat sajnos nem lehet tudni a projektről, de ha azt nézzük, hogy Romero 2005 és 2011 között minden páratlan évben készített egy filmet, akkor a 2013-as premier nem tűnik a valóságtól való elrugaszkodásnak.

The Zombie Autopsies with Steven Schlozman, MD from GCP authors on Vimeo.


George A. Romero 1969-ben, 29 évesen alapozta meg hírnevét Az élőhalottak éjszakája című zombifilmmel, melyet később olyan alkotások követtek, mint a tavaly, A tébolyultak címen feldolgozott The Crazies, a Zac Snyder által remake-elt Holtak hajnala, A holtak napja, a Holtak földje vagy a Holtak naplója. Romero természetesen a horror más válfajait is szívesen művelte, így a 90-es évek elején ő készíthette el Stephen King Halálos árnyékának adaptációját. Utolsó filmjével, a Survival of the Dead-del 2009-ben jelentkezett, s az idei évre a Dario Argento korai forgatókönyvén alapuló Deep Red-et ígérte be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!