Szekeres Viktor

A magyar terrorelhárítás csapott le Brad Pitt filmjére

Már a külföldi sajtó is átvette azt a hírt, miszerint a Terrorelhárítási központ rajtaütése nyomán majdnem száz éles lőfegyvert foglaltak le, melyeket a tervek szerint a World War Z című film forgatásán használtak volna.

Hétfő hajnalban a magyar Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai csaknem száz éles lőfegyvert foglaltak le egy vecsési vámszabad területen. Nevezett küldemény egy ferihegyi raktárba érkezett a hétvége folyamán, s benne géppuskák, pisztolyok és távcsöves puskák is voltak. A hírek szerint ezen fegyvereket a Brad Pitt főszereplésével készülő, World War Z című nagyszabású zombifilm forgatásán használták volna. A World War Z producere, Adam Goodman elmondta az az RTL Klubnak, hogy a TEK akciója nem hátráltatja a film forgatását.


A TEK sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a fegyvereket szállító láda még szombaton érkezett Londonbol az egykori Ferihegyre, hogy onnan egy szállítócég juttassa el a küldeményt az említett vámszabad területre, ahol is titkos adatgyűjtésnek köszönhetően a terrorelhárítás elfoglalhatta azokat. A fegyvereket a magyar jogrend szerint nem hatástalanították, s a lefoglalt fegyveres ládákban lőszert nem találtak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #14
    Huh ez üt "ahol is titkos adatgyűjtésnek köszönhetően a terrorelhárítás" TITKOS bazzeg TITKOS :D egy hónapok óta a híradóban és a médiában forgó film kellékét meghozta egy szállító cég és ezt titkos adatgyűjtésnek köszönhetően tudják a terrorelhárítók :DDDDDDDDD
  • Aldo Moro #13
    Nem volt bennük az ütőszeg, a csövük le volt dugaszolva. Ütőszeg nélkül azért elég nehéz elsütni egy fegyvert.
  • COOLancs #12
    Kár hogy nem húztak Brad Pitt fejére egy fekete csukját és mutogatták volna a sajtótájékoztatón mint muzulmán terroristát akit rajtakaptak egy dugóspuskával játszani.
  • immovable #11
    ...Terrorelhárítási központ... AS:DA:D:DDDD
  • Rotcsa #10
    vicc és szánlom
  • cateran #9
    Mondjuk a video pont kurvara nem bizonyit semmit arrol, hogy eles loszer kilovesere alkalmas fegyverek lennenek, sot! Betaraz valami loszert, elsuti a fegyvert, aztan pukkan egyet.....hat ettol nem lesz eles loszeru semmi..meg ha mutatnak a celpontot, ahogy lukat vag bele, ok, elhiszem..de valahogy azt nem latni...erdekes...(Gondolom neha meg kell mutatni milyen kibaszott hatekony a TEK es milyen fontos....kb. mint a sivatagban 1 szomjazonak 1 sotomb....)
  • hunwhite #8
    Na ez tényleg komoly hatástalanítás! Érdekes lenne elsütni egy fegyót amikor még benne figyel az a tőcsavar :D
  • hunwhite #7
    s a lefoglalt fegyveres ládákban lőszert nem találtak.
    Értem.....akkor viszont abban a hevederben gondolom mazsola volt!
    Mondjuk nem szívesen tenném túrós palacsintába....
  • Daell Drow #6
    LOL az a pisztoly csoda hogy nem robbant szet, hogy meg volt mar a csove hajlitva.
    Meg aztan ez a video is nagyon onfenyezo TEK video.
    Brad Pitnek magyarorszagon eddig is mar sok negativ dologban volt resze, csoda hogy most is ide jott. Lehet jovore mar nem is jon.
    Szanalom TEK.
  • Polemius #5
    Nem is kellett, hogy hatástalanítva legyenek. Ezek nem hatástalanított fegyverek, hanem színházi kellékek. Így ez nem feltétel. Sőt, akkor nem is lennének alkalmasak a feladatukra. A színházi kellékfegyvereknek nem szabad alkalmasnak lenniük lövedék kilövésére (nem lehet velük lövést leadni). De durrannak, füstölnek.

    A TÖKnek is tisztában kellene lennie vele, hogy vannak az éles lőfegyvereken kívül hatástalanított, színházi kellék és muzeális fegyverek is, és azokra milyen előírások vonatkoznak.
    Persze a jelenlegi zavaros szabályozás és a rendőrség körüli átszervezések sem segítenek a hasonló helyzetekben.

    Tartok tőle, hogy illetékeséknél most fejetlen futkosás és kapkodás van, hogy találjanak valami szabálytalanságot, hiányzó papírt, apró eltérést amellyel kimenthetik magukat ebből a kínos helyzetből.

    Egyébként szeretném én azt látni, ahogyan a nyilatkozó illetékes lead bármelyik most lefoglalt "éles fegyverrel", éles lőszerrel egy lövést úgy, hogy maximum egy csavarhúzóval (imbuszkulccsal) működőképessé varázsolta az eszközt.
    Persze csak felvételről szeretném látni, mellette nem szívesen állnék közben.