Szekeres Viktor

Új Mortal Kombat-mozifilm készül

Sokáig tartott a küszködés, de tévésorozat, rövidfilm és websorozat után végre ismét a mozifilm lesz a Mortal Kombatból- a forgatása jövő év elején kezdődik.

Megnézed az új Mortal Kombat-filmet?
  • Mindenképpen.
  • Csak, ha jókat írnak róla.
  • Engem az ilyenek nem érdekelnek.
Nem tudni, hogy a filmek vagy a videójátékok rajongói örülnek-e jobban a hírnek, de lényeg a lényeg: a New Line/Warner Bros. bejelentette, hogy a jövőre 20. évfordulóját ünneplő Mortal Kombat-franchise ismét visszatér a mozikba, 2012-ben elkészülhet az új Mortal Kombat-film. A rendező az a Kevin Tancharoen, aki a Fame - Hírnév című musicalt, a Britney Spears Live from Miami című dokumentumfilmet, valamint az augusztusban bemutatott 3D-s Glee-koncertfilmet is készítette. (A koreográfusként induló filmes korábban videóklipeket készített.)


Persze Tancharoen nem feltétlenül csak a zenés-táncos filmjeiről ismert, hanem ő volt az, aki 2010 elkészítette a Mortal Kombat: Rebirth című rövidfilmet, melyet nem titkoltan azért rendezett, hogy bemutassa, hogy nagyjából milyen látványvilágú Mortal Kombat-filmet forgatna. Bár a sokmilliós nézettségű filmet nagyon felkapta a netes közösség, akkor még nem indultak be tőle a stúdiók.

Viszont ez a rövidfilm új megbízatást hozott Tancharoennek: elkészíthette a Mortal Kombat: Legacy című websorozatot, amit akár filmként is lehet kezelni, hiszen a kilenc darab 10 perces epizódból álló történet összefűzve már egy filmnyi játékidőt jelent. A Mortal Kombat: Legacy-t Tancharoen Oren Uziel íróval együttműködve hozta létre, s utóbbi a mozifilm forgatókönyvének megírásában is segíteni fog. Az új Mortal Kombat-mozifilm a tervek szerint 2012. elején kerülne leforgatásra, ami 2013-as premiert jelent, hiszen a stúdió nagyszabású nyári filmben gondolkodik.


Hogy állsz a Mortal Kombattal?
  • Csak a filmeket láttam.
  • Megvolt a tévésorozat is.
  • A websorozatot is megnéztem.
  • Még nem láttam az MK-t.
Kevin Tancharoen a ComingSoon-nak adott interjújában nem titkolta örömét, hiszen régi vágya volt a Mortal Kombat-film megrendezése. Emellett még azt is elárulta, hogy a Mortal Kombat: Rebirth című rövidfilmet egyáltalán nem a netre szánták (privát videóként akarta feltölteni, csak nem jelölte be a megfelelő rubrikát), hanem inkább magánfelhasználásra, hiszen ő maga is tudta, hogy a zenei hátterével senki nem fog neki pénzt adni arra, hogy olyan filmet készítsen, amilyet igazán szeretne (akciófilmekért, horrorokért és zsánermozikért rajong, no meg persze a képregény-adaptációkért), ezért meg kellett mutatnia, hogy képes más stílusban is alkotni. Természetesen a verekedések felvételével volt a legkevesebb gondja koreográfus és táncos hátterének köszönhetően.

Az új Mortal Kombat történetéről még semmit sem lehet tudni, azt azonban a rendező megerősítette, hogy nem folytatása lesz a websorozatnak, hanem egy teljesen új megközelítés, igaz előfordulhatnak benne a Legacy-ból ismerős motívumok. A terv természetesen az, hogy az új Mortal Kombat filmsorozattá váljon, hiszen Tancharoen története meglehetősen nagyszabású, olyan, amit csak 2-3 filmbe lehetne belepréselni, de persze az első epizód is meg fogja állni önmagában is a helyét, minden szempontból.


A rendező egyelőre arról nem beszélhetett, hogy mely karakterek lesznek benne filmjében, hogy kik térnek vissza, illetve számíthatunk-e új arcokra, azonban annyit elárult, hogy a rajongók nagyon fognak örülni a főbb karaktereknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Amiga #30
    Ha az X-Menre gondolok, meg kell cáfolnom azt a feltételezést, hogy nem lehet képregényből jó film-adaptációt készíteni. Ennek tükrében a Mortal Kombat is sikerülhet igazán jól.
  • Bulics #29
    Ki az a Samsung?!?
  • nlght #28
    akkor ez most egy full reboot lesz? teljesen újraírt történelemmel?
    mert eddig úgy volt, hogy scorpion samsung embere volt és nem a földi emberek oldalán harcolt
  • Justil #27
    Szerintem a Daredevil nem rossz, bár azért annyira nem is jó.

    Mind1, ha az új MK lesz olyan mint a minisorozat jobbik részei, az már jó, csak ne vágják tele szar klisékkel, és ne akarják vele megváltani a világot se. Abból általában nem szokott jó kisülni :P
  • tomboy013 #26
    Szerintem a Batman film egy igen jó újragondolása volt a Batmannek és itt nem a technikai megvalósításra gondolok. Én remélem hogy ahhoz hasonló lesz a Mortal is. Fura hogy neked az nem tetszett de emberek vagyunk kinek mi jön be. Képregény adaptáción amúgy például a Daredevilt vagy a Pókembert értem amik elég gyenge eresztések lettek.
  • Justil #25
    A félreértések elkerülése végett nem a technikai színvonallal volt gondom, csak szimplán bealudtam rajta annyira untam magam...

    Ha az új MK csak fele akkora technikai színvonalat hozna, már elégedett lennék, de tartok tőle, hogy kicsit más nagyságrendű költségvetése lesz :(
  • Justil #24
    Nem tudom mire gondolsz "többi képregény adaptáció" alatt, de én sírva menekültem a Batman filmről, annyira szar volt, pedig általában a képregény adaptációk tetszeni szoktak. Na mind1, erről ennyit.
  • tomboy013 #23
    Ennyi erővel a Batmen előtt is mondhattad volna hogy egy szar lesz mert a többi képregény adaptáció is elég gyenge eresztés és láss csodát nagyon jóra sikeredett. Azt más filmek alapján nem lehet megállapítani hogy milyen lesz például ez. Ha a Batmenhez hasonlóan ezt is elviszik egy reálisabb világba akkor kihozhatnak belőle valami igazán jót is. Szerintem. De majd kiderül. Azt majd annak a topikjában tárgyaljuk meg =)
  • Justil #22
    Láttam az összes részét a minisorozatnak. Voltak gyengébb részek, meg jobbak is, de összességében nem volt túl meggyőző.

    Lehet, hogy nem ugyanaz készíti a filmet, mint a Tekkent, vagy Dragonballt, vagy a legutolsó Street Fightert (vagy a DoA-t), de mivel a kiváló alapanyagok ellenére mind kalap kaki lett, talán van egy kis okom az aggodalomra, nem gondolod?

    Én szeretném a legjobban, ha jól sikerülne, de mérget vennék rá, hogy kaki lesz. Majd meglátjuk, de rohadjak meg ha megnéztem, visszakeresem ezt a topicot, és beírom, hogy milyen volt végül... :D
  • tomboy013 #21
    Épp te beszélsz a szegénységi bizonyítványról mikor még el se kezdték csinálni a filmet de te már azt állítod hogy D kategóriás lesz =D vicces vagy :P