Szekeres Viktor

Az RTL Klub nagyágyúkat vet be ősszel a TV2 ellen

Az RTL Klub áttér a 16:9-es sugárzásra, de új műsorszámokkal is gazdagodik: új sorozatok, játékok és valóságshow-k tűnnek fel őszi programban.

Várakozással vegyes izgalommal várod <br>az RTL Klub őszét?
  • Igen.
  • Nem.
Bár a piacvezető RTL Klub teljesítménye nyáron kissé visszaesett, valószínűleg a vezetőség nem ment Dunának emiatt, hiszen ősszel szinte biztosra vehető, hogy ismét visszaáll a rend. Az RTL ennek érdekében megpróbál biztosra menni és vadonatúj műsorok helyett inkább régi sikerek új szezonjait hozza el a közönségnek augusztusban - az újdonságok az ősz folyamán kerülnek képernyőre. Az új műsorrend augusztus 22-től fokozatosan lép érvénybe, az egyetlen kérdés az, hogy a Híradó nyáron kitalált új időpontját meg akarják-e tartani annak ellenére, hogy a közönséget sem Erős Antónia, sem Szellő Istávn nem érdekelte este hét órától.


Augusztus 22-től, azaz mától visszatér Magyarország legsikeresebb saját gyártású napi szappanoperája, a Barátok közt. A Mátyás király tér lakóinak történetét ősszel is hétköznap láthatják a nézők 20:25-ös kezdéssel. A mai 5749-5750. epizódban jó pár nyáron függőben maradt kérdésre kapnak választ a rajongók. Sajátgyártású fronton ugyancsak hír, hogy a Házon kívül és XXI. század című műsor augusztus 30-ától egymás után jelentkezik este 10 órától, tehát az RTL Klub a Vészhelyzet befejezésével két kedd esti sorozat helyett a továbbiakban egyben gondolkodik. (A TV2-es Bajnokok Ligáját ebben az időpontban valószínűleg minden megverné.) Szeptember első vasárnapján, azaz negyedikén pedig visszatérnek a humor nagyágyúi, a Heti Hetes sztárjai.

Az RTL-es műsorstruktúra két legmeghatározóbb, brandépítő produkciója, a Való Világ, illetve a tavalyi év legnézettebb valóságshow-ja, az X-Faktor is újból képernyőre kerül. Előbbi szeptember 12-től, utóbbi pedig már szeptember 3-án 20 órától lesz látható az RTL Klubon. A VV5 megújult struktúrával és környezettel indul útjára és ahogy azt az előző szériában már megszokhatták a nézők, ezentúl is naponta jelentkezik a reality. Az X-Faktor 2011-es szériája most is a válogatókból összeállított, illetve a Tábor és a Mentorok Háza részekkel jelentkezik az élő adásokat megelőzően. Újdonság, hogy a Mentorok Háza dupla epizódokkal lesz látható a képernyőn.


A saját gyártású műsorok mellett folytatódnak a külföldi krimisorozatok is az RTL Klubon. A Hazudj, ha tudsz, a Dr. Csont és A mentalista is Magyarországon még nem vetített részekkel lesz látható az őszi hónapokban. Augusztus 22-én (hétfő) 21:00-tól lesz látható a Dr. Csont 5. évadának 13. része, majd ezt követi 22:05-től a Tim Roth-féle, azóta már megszüntetett krimi (Hazudj, ha tudsz) második szezonjának huszadik epizódja. Augusztus 23-án kedden, azaz továbbra is a szokásos napján kerül műsorba A mentalista, a 3. évad 16. részével, ezután pedig 22.05-től a Döglött akták lesz látható a 6. évad nyitóepizódjával, de a sorozat rajongói nagy bánatára több Döglött akták-rész a fent említett sajátgyártású duó miatt egy ideig nem kerül adásba.

Az RTL-es krimihétfőt és krimikeddet egy (majdnem) krimipéntek követi, hiszen 21:00-tól kezdődő CSI: Miami helyszínelők és a 23:15-ös A főnök közé kakukktojásként csak egy 22:05-ös Vámpírnaplók ékelődik. A csatorna a fent említettek mellett is jelentkezik új sorozatokkal: hétfőn éjjel az Állati dumák, kedden éjjel a Totál szívás ismétlései, csütörtök éjjel a Kemény zsaruk hetedik, befejező szezonja kerül képernyőre, míg vasárnap délután ismét lehet látni a Merlin kalandjait és a Canterbury eseteket.


Hogy állsz a Való Világ 5-höz?
  • Nézni fogom.
  • Megnézem, kik játszanak, és eldöntöm, nézem-e.
  • Egy másodpercet nem fogok nézni belőle.
A sajátgyártású műsorok frontján a bulvárhírek szerint egy átalakított és megkurtított Esti Showderre is lehet számítani, valamint Sebestyén Balázs új vetélkedőjére, az Egy perc és nyersz!-re. A valóságshow-k rajongói számára viszont rossz hír, hogy Delhusa Gjon tavaly leforgatott párkereső reality-je most ősszel sem kerülhet adásba. Arról pedig már szó volt korábban, az országos kereskedelmi csatornák közül elsőként az RTL Klub vált szélesvásznú sugárzásra. A csatorna augusztus 29-én áll át a hagyományos 4:3-as képarányról 16:9-re, ami az új tévéken nagyobb élményt kínál a nézők számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • donceleger #48
    Szerintem rosszul tévedsz, mert úgy reklámozzák hogy szélesebb kép, több látni való. Ha csak kivágás lenne, akkor ez már eleve nem lenne igaz. Csak az volt a furcsa, hogy a 16:9-es kép reklámozását amelyben próbálták illusztrálni, 4:3-ban sugározták. Így valóban csak szélesebb képet kaptunk alul felül csíkkal, de ha majd a kapcsolójel is sugározva lesz, akkor már rendben lesz minden. A mai világban nem olyan bonyolult eleve 16:9-ben rögzíteni, erre már képes a legtöbb fényképező is. Gondolom a ker tévéknek azért ennél többre is telik, főleg úgy, hogy már 1 évvel ezelőtt olyan pletykákat lehetett hallani, hogy már akkor meg voltak akár a HD sugárzásra átálláshoz szükséges technikai berendezések, csak gondolom ezt húzzák halasztják mint a 16:9-es váltást. Mondjuk a HD engem annyira nem is izgat. Korábban upc-m volt és ott kipróbáltam a HD csatornákat. Az M1 képe szinte semmivel sem volt jobb HD-ban, mint a sima digitális változat.
  • 37lz55 #47
    ha jól tévedek ez még kevesebb hasznos jel, 4:3-ból vágja ki a 16:9-et... még szarabb kép...
    BK-t szerintem a nők nézik, félnapokat képesek trécselni mások életéről és még este leülnek a tv elé és bámulják a kitalált gagyi történeteket mások életéről, de ez van... őket ez érdekli... le sem tolják a hd-t...
    nekik meg az hót unalmas amikor törpék körözgetnek 2 órán keresztül
    kár ezeken feszengeni....
  • donceleger #46
    Aki rendszeresen néz filmeket, azoknak nem mindig jó a full hd! Főleg úgy, hogy a legtöbben dvd-t néznek! Annak meg eleve kisebb a felbontása mint a sima hd ready készülékeknek. Blu-ray készüléke pedig tényleg nincs mindenkinek.
    Lehet kéne egy felmérés arról, hogy kinek milyen tévéje van otthon, de ennek hiányában nem egyértelmű, hogy melyik fajtából van több, személy szerint én örülök a 16:9-nek!
  • donceleger #45
    "Bocs, de 10 millióból mennyien is nézik? 1,5 millióan? Ki is tartozik akkor a kisebbséghez?"

    Ezt most komolyan gondoltad? Szerinted létezik olyan, hogy egyszerre, mind a 10 millió lakos ugyanazt nézze? Ebben még a csecsemők is benne lennének, őket azért nem akarod potenciális nézőnek avanzsálni amikor is rázsibbadnak a tévére ugyan de nyilván nem fogják fel mi zajlik ott!
    A legnézettebb műsorokról beszéltem, ott meg bármennyire is fáj, de a BK vezet. Ilyen szinten kisebbség! Vágod? Amúgy meg ez az adat nyilván a teljesség igénye nélkül készült, mert engem pl egyszer sem kérdeztek meg, hogy néztem-e vagy sem. De ha valaki nem nézte meg éppen az adott pillanatban, attól még később megnézhette felvételről!

    "Te vagy a lúzer, és még ilyen hülyeségekkel is eteted magad ... a végén még megmagyarázod itt nekem, hogy a BK mennyire de nagyon jó sorozat ... ez már mindennek az alja."

    Nem akarok én neked megmagyarázni semmit, mindenki eldönti nézi-e, és hogy számára mennyire jó, vagy sem! De ezt azért te se akard eldönteni. Mint látható, sokan nézik és téged pedig pont leszarnak a véleményeddel együtt.
    Számodra szar. Hát legyen! De ettől még nem igénytelen, csak számodra nem üti meg a mércét.
    Amúgy én sem nézem, nálunk is a feleségem nézi, de néha-néha megnézem én is, bevallom. Szóval ne te akard meghatározni, hogy mi az igényes meg mi nem az!
  • Laza #44
    Az a LOL, amikor a légy mondja meg hogy a szar mennyire igényes :D

    Nem gyűlölöm, csak szimplán ugyan oda sorolom, ahová a többi ZS kategóriás sorozatot, legyen az bármelyik ország népeinek gyümölcse. Bár bevallom, van ennél lejjebb is, a Jóban Rosszban képében ... annak a reklámjától is hányok :)

    "A nézettségi adatok alapján te a kisebbséghez tartozol, hiszen millióan nézik. Értékeld át az igényesség fogalmát."

    Bocs, de 10 millióból mennyien is nézik? 1,5 millióan? Ki is tartozik akkor a kisebbséghez? Ez a szám még a rendes adófizetők 50%-át sem éri el ... Te vagy a lúzer, és még ilyen hülyeségekkel is eteted magad ... a végén még megmagyarázod itt nekem, hogy a BK mennyire de nagyon jó sorozat ... ez már mindennek az alja.
  • morden #43
    Nekem az a tapasztalatom az ismeretségi körben, hogy aki rendszeresen néz filmeket, azok megveszik a nagy full HD tv-ket, akik meg tévéznek azok maradnak a crtnél, és egy tv társoság esetében inkább rájuk kellene fókuszálni így lehet mér maradhatott volna 1-2évig a 4:3 ( természetesen a jövő a 16:9-é nem vitatom)
  • Tower Guard #42
    "nagyágyúi"
    Hát lol wazzeg, ez aztán tényleg majd odabasz, egy rakat szar...
  • donceleger #41
    El sem tudod képzelni miket láttam én a műszaki boltokban értékesítő koromban. Öreg papa tyúkszaros csizmában kápéban kicsengette a 300k-t egy 42-es plazmára, adtam el olyannak is full hd-s lcd-t, aki tetőantennára kötötte, akkor még nem volt mindig tv. Az én környezetemben pedig szinte mindenkinek lcd, vagy plazma, esetleg led tv-je van már, van ahol kettő is, pedig nem vagyunk gazdagok, sőt! Az ország déli részén lakom, itt amúgy sincs nagy gazdagság. Értékesítésem csúcspontja pedig az volt, amikor eladtam egy 65"-os full hd-s 3D Panasonic plazmár, melyért a csávó kápéban kifizetett 1.500.000 hufot! A boltban pedig a többi vásárló csak nézett, mint borjú az új kapura. Az árak pedig már régóta 80k körül mozognak, annó dupla ennyiért lehetett venni hagyományos képcsöves tévét, még csak nem is a síkképernyős változatot.

    modern
    "a mintegy 6 millió magyar embernek akinek nincs kábel tvje, annak meg abszolúlt nem éri meg az LCD"
    Ez inkább úgy helyes, hogy azoknak nem éri meg, akiknek kábel tévéjük van. Míg ott most kezdődik a digitálisra való átállás, addig a műholdason most megy a HD átállás, mivel ott évek óta digitális az adás. A sima kábel a lehető legrosszabb minőség, nem is értem miért csak a kábelt és a mindig tv-t említetted meg. Ott vannak a műholdas szolgáltatók (Digi Tv kizárva, az egy rakás fos), de ott van az iptv is, szóval van bőven lehetősége az embereknek, hogy kihasználhassák a jobb tévéz adta lehetőségeket. Full hd persze egyelőre nincs értelme, de a 720p, vagyis a ready tévék is gyönyörű képet adnak és az említett áron már meg lehet őket vásárolni.
  • Tinman #40
  • Inquisitor #39
    Ez túlzás, normális készüléken az elektronika szépen skálázza a képet. Ha valaki olcsó modellt vesz, akkor meg szép foltos és kockás képet kap. Ezért érdemesebb kifutó de nem fapados modellt inkább venni, mint zsír új, de super gagyi kategóriásat.

    Donceleger, lehet igazad van, de ismeretségi körben és családban 20 CRT TV-re jut kb. 3 LCD. boltokban azok vették és veszik, akik megengedhették maguknak a 150K-tól csillagos égig. Mostanában estek annyit, hogy kapsz már 70-80K között. És ugyan sokan vettek részletre olyanok, akik igaziból nem engedhették volna meg maguknak, de nem a potenciális nézők nagyobbik fele. Szerintem.