48
  • donceleger
    #48
    Szerintem rosszul tévedsz, mert úgy reklámozzák hogy szélesebb kép, több látni való. Ha csak kivágás lenne, akkor ez már eleve nem lenne igaz. Csak az volt a furcsa, hogy a 16:9-es kép reklámozását amelyben próbálták illusztrálni, 4:3-ban sugározták. Így valóban csak szélesebb képet kaptunk alul felül csíkkal, de ha majd a kapcsolójel is sugározva lesz, akkor már rendben lesz minden. A mai világban nem olyan bonyolult eleve 16:9-ben rögzíteni, erre már képes a legtöbb fényképező is. Gondolom a ker tévéknek azért ennél többre is telik, főleg úgy, hogy már 1 évvel ezelőtt olyan pletykákat lehetett hallani, hogy már akkor meg voltak akár a HD sugárzásra átálláshoz szükséges technikai berendezések, csak gondolom ezt húzzák halasztják mint a 16:9-es váltást. Mondjuk a HD engem annyira nem is izgat. Korábban upc-m volt és ott kipróbáltam a HD csatornákat. Az M1 képe szinte semmivel sem volt jobb HD-ban, mint a sima digitális változat.
  • 37lz55
    #47
    ha jól tévedek ez még kevesebb hasznos jel, 4:3-ból vágja ki a 16:9-et... még szarabb kép...
    BK-t szerintem a nők nézik, félnapokat képesek trécselni mások életéről és még este leülnek a tv elé és bámulják a kitalált gagyi történeteket mások életéről, de ez van... őket ez érdekli... le sem tolják a hd-t...
    nekik meg az hót unalmas amikor törpék körözgetnek 2 órán keresztül
    kár ezeken feszengeni....
  • donceleger
    #46
    Aki rendszeresen néz filmeket, azoknak nem mindig jó a full hd! Főleg úgy, hogy a legtöbben dvd-t néznek! Annak meg eleve kisebb a felbontása mint a sima hd ready készülékeknek. Blu-ray készüléke pedig tényleg nincs mindenkinek.
    Lehet kéne egy felmérés arról, hogy kinek milyen tévéje van otthon, de ennek hiányában nem egyértelmű, hogy melyik fajtából van több, személy szerint én örülök a 16:9-nek!
  • donceleger
    #45
    "Bocs, de 10 millióból mennyien is nézik? 1,5 millióan? Ki is tartozik akkor a kisebbséghez?"

    Ezt most komolyan gondoltad? Szerinted létezik olyan, hogy egyszerre, mind a 10 millió lakos ugyanazt nézze? Ebben még a csecsemők is benne lennének, őket azért nem akarod potenciális nézőnek avanzsálni amikor is rázsibbadnak a tévére ugyan de nyilván nem fogják fel mi zajlik ott!
    A legnézettebb műsorokról beszéltem, ott meg bármennyire is fáj, de a BK vezet. Ilyen szinten kisebbség! Vágod? Amúgy meg ez az adat nyilván a teljesség igénye nélkül készült, mert engem pl egyszer sem kérdeztek meg, hogy néztem-e vagy sem. De ha valaki nem nézte meg éppen az adott pillanatban, attól még később megnézhette felvételről!

    "Te vagy a lúzer, és még ilyen hülyeségekkel is eteted magad ... a végén még megmagyarázod itt nekem, hogy a BK mennyire de nagyon jó sorozat ... ez már mindennek az alja."

    Nem akarok én neked megmagyarázni semmit, mindenki eldönti nézi-e, és hogy számára mennyire jó, vagy sem! De ezt azért te se akard eldönteni. Mint látható, sokan nézik és téged pedig pont leszarnak a véleményeddel együtt.
    Számodra szar. Hát legyen! De ettől még nem igénytelen, csak számodra nem üti meg a mércét.
    Amúgy én sem nézem, nálunk is a feleségem nézi, de néha-néha megnézem én is, bevallom. Szóval ne te akard meghatározni, hogy mi az igényes meg mi nem az!
  • Laza
    #44
    Az a LOL, amikor a légy mondja meg hogy a szar mennyire igényes :D

    Nem gyűlölöm, csak szimplán ugyan oda sorolom, ahová a többi ZS kategóriás sorozatot, legyen az bármelyik ország népeinek gyümölcse. Bár bevallom, van ennél lejjebb is, a Jóban Rosszban képében ... annak a reklámjától is hányok :)

    "A nézettségi adatok alapján te a kisebbséghez tartozol, hiszen millióan nézik. Értékeld át az igényesség fogalmát."

    Bocs, de 10 millióból mennyien is nézik? 1,5 millióan? Ki is tartozik akkor a kisebbséghez? Ez a szám még a rendes adófizetők 50%-át sem éri el ... Te vagy a lúzer, és még ilyen hülyeségekkel is eteted magad ... a végén még megmagyarázod itt nekem, hogy a BK mennyire de nagyon jó sorozat ... ez már mindennek az alja.
  • morden
    #43
    Nekem az a tapasztalatom az ismeretségi körben, hogy aki rendszeresen néz filmeket, azok megveszik a nagy full HD tv-ket, akik meg tévéznek azok maradnak a crtnél, és egy tv társoság esetében inkább rájuk kellene fókuszálni így lehet mér maradhatott volna 1-2évig a 4:3 ( természetesen a jövő a 16:9-é nem vitatom)
  • Tower Guard
    #42
    "nagyágyúi"
    Hát lol wazzeg, ez aztán tényleg majd odabasz, egy rakat szar...
  • donceleger
    #41
    El sem tudod képzelni miket láttam én a műszaki boltokban értékesítő koromban. Öreg papa tyúkszaros csizmában kápéban kicsengette a 300k-t egy 42-es plazmára, adtam el olyannak is full hd-s lcd-t, aki tetőantennára kötötte, akkor még nem volt mindig tv. Az én környezetemben pedig szinte mindenkinek lcd, vagy plazma, esetleg led tv-je van már, van ahol kettő is, pedig nem vagyunk gazdagok, sőt! Az ország déli részén lakom, itt amúgy sincs nagy gazdagság. Értékesítésem csúcspontja pedig az volt, amikor eladtam egy 65"-os full hd-s 3D Panasonic plazmár, melyért a csávó kápéban kifizetett 1.500.000 hufot! A boltban pedig a többi vásárló csak nézett, mint borjú az új kapura. Az árak pedig már régóta 80k körül mozognak, annó dupla ennyiért lehetett venni hagyományos képcsöves tévét, még csak nem is a síkképernyős változatot.

    modern
    "a mintegy 6 millió magyar embernek akinek nincs kábel tvje, annak meg abszolúlt nem éri meg az LCD"
    Ez inkább úgy helyes, hogy azoknak nem éri meg, akiknek kábel tévéjük van. Míg ott most kezdődik a digitálisra való átállás, addig a műholdason most megy a HD átállás, mivel ott évek óta digitális az adás. A sima kábel a lehető legrosszabb minőség, nem is értem miért csak a kábelt és a mindig tv-t említetted meg. Ott vannak a műholdas szolgáltatók (Digi Tv kizárva, az egy rakás fos), de ott van az iptv is, szóval van bőven lehetősége az embereknek, hogy kihasználhassák a jobb tévéz adta lehetőségeket. Full hd persze egyelőre nincs értelme, de a 720p, vagyis a ready tévék is gyönyörű képet adnak és az említett áron már meg lehet őket vásárolni.
  • Tinman #40
  • Inquisitor
    #39
    Ez túlzás, normális készüléken az elektronika szépen skálázza a képet. Ha valaki olcsó modellt vesz, akkor meg szép foltos és kockás képet kap. Ezért érdemesebb kifutó de nem fapados modellt inkább venni, mint zsír új, de super gagyi kategóriásat.

    Donceleger, lehet igazad van, de ismeretségi körben és családban 20 CRT TV-re jut kb. 3 LCD. boltokban azok vették és veszik, akik megengedhették maguknak a 150K-tól csillagos égig. Mostanában estek annyit, hogy kapsz már 70-80K között. És ugyan sokan vettek részletre olyanok, akik igaziból nem engedhették volna meg maguknak, de nem a potenciális nézők nagyobbik fele. Szerintem.
  • scarabeus86
    #38
    Nekem is 4:3 CRT TV-m van, de csak a Forma 1-et nézem rajta, így én nem örülök, ha az 16:9-be fog menni. Ha egy műsort vagy filmet meg akarok nézni, leszedem a netről és megnézem a gépen, ugyanis számomra nagyon bosszantó hogy a filmeket negyedóránként teletömik reklámokkal.
  • morden
    #37
    Szerintem az elsöprő többségnél Magyaroszágon régi 4:3 CRT tv van, mivel a TV adók LCD-n szinte nézhetetlenül rosszak. A kábelszolgáltatók mostanában kezdtek el max fél tucat csatornát HD-n közvetíteni, természetesn jó drága felárral, de a mintegy 6 millió magyar embernek akinek nincs kábel tvje, annak meg abszolúlt nem éri meg az LCD ( persze van egy nagyon szűk kisebbség aki mindigtévézik HDben).
  • immovable
    #36
  • Szefmester
    #35
    Nem akarok nagyon belemenni a vitátokba. Próbáltam megkedvelni a bk-t, adtam neki több esélyt is, de amikor a szereplők újra és újra bebizonyítják hogy még a Darwin díjra is méltatlanok, mert ugyanazokat a hibákat követik el 500 részenként, és persze mindig minden rendben lesz velük, kivéve ha a színész el akar menni lazítani kicsit. Az hogy a színészi teljesítmény messze kívül esik a hihető játékon már nem is vitatéma. Ha valaki ellenben az életben viselkedne velem úgy, vagy nézne úgy ahogy ott látni, akkor max az lesz a gondom, hogy megijedjek vagy körberöhögjem.
  • donceleger
    #34
    Csak azért mert nem tetszik neked a bk, sőt gyűlölöd ahogy kiveszem a szavaidból, te ez alapján döntöd el, hogy milyen minőségi tv kell hozzá? Hát nem sok hozzáfűzni valóm van, csak annyi, hogy gigamegaLOL!!!!
    A nézettségi adatok alapján te a kisebbséghez tartozol, hiszen millióan nézik. Értékeld át az igényesség fogalmát.
    Bár én nem igénytelenezlek le, csak mert nem nézed, de tudod, valakinek ez a fontos és ezt nem megérteni, hát erre is van hozzáfűznivalóm, ez pedig a lúzer!
  • donceleger
    #33
    Szerintem tévedsz! Legalább 3 éve nem lehet kapni crt tv-t. Persze kivétel a kínai szar modellek, én a márkás készülékekre gondoltam. És különben is, az LCD Tv árak nagyon lent vannak! Az eladásokból pont arra lehet következtetni, hogy szinte már mindenkinél lapos tv van! Úgyhogy ideje volt már a váltásnak.
    Műszaki boltban dolgoztam 10 évig, és megértem, hogy egy csereakció ideje alatt egy új LED tv-re egy működőképes LCD tv-t hoztak be, Panasonicot! Na ez a nem mindegy!
  • Inquisitor
    #32
    A 16/9 képarányt azóta várom, hogy vagy 11-12 éve vett egy kollégám 16/9-es Sony Vega-t (persze még CRT volt), de azért szerintem ország nagyobbik felének MÉG nincs új LCD/Plazma, és a 4:3-as készüléken ... hát izé.
    Izgalmas, amikor egy film kitölti a 72 centis TV középső harmadát és a pici kis dolgokból semmit nem látsz. Biztos nem lesznek idegesek és nem kapcsolnak át máshová. Én a 16/9-et egyenlőre DVB-T részen erőltetném, hiszen ott a hagyományos készülékek sokkal kisebb számban vannak jelen.
  • thsanyi5
    #31
    Nem nézek tv-t évek óta. Van kivétel. Ha épp tesóm Így jártam anyátokkal, Nevem Earl vagy Myth Busterst néz és elmegyek a nappali előtt akkor megállok és nézem én is ha épp úgy van kedvem. RTL és TV2 kizárt. Barátok köztről van némi fogalmam mert anyám nézi. Sajnos nem lehet róla lebeszélni.. Ha lemarad róla kéri, hogy keressük meg neki interneten, mert még kihagyja a hatezer x-eik részt és nem tudja követni a szálat ¢¢. Szánalmas egy sorozat, de még inkább, hogy van rá néző. Valószínű olyan emberek akik elég kevés tapasztalattal rendelkeznek egyéb műsorokról ami nem ezen a két szerencsétlen csatornán megy. Ha ismernék azt a sok egyéb sorozatot, mozit, dokumentum filmet, természet filmet valószínű ők is azt mondanák, hogy szar a barátok közt. De ha ezen a kettőn múlik, nem tesznek érte, hogy ne a butítás menjen.
  • FoodLFG
    #30
    jaja, kemény dolgok ezek. x)
  • Laza
    #29
    "Tudom, hogy vissza lehet nézni, de inkább nézem nagyobb képernyőn kényelmesen a kanapén"

    Erre se tudok mit mondani ... a BK-nak még a Junost TV is minőségi platform :D
    Mit várunk a ker TV-től, ha emberek tízezreinek annyira fontos a BK, hogy képesek felvenni és visszanézni ... végül is kiszolgálják az igényeket ... lehet az igényekkel van a baj, nem a ker TV-kkel!
  • donceleger
    #28
    Már bocs, de nem értem miért támadtál nekem? Gondoltam nem kell kifejteni, de tévedtem. Elsősorban a tv-ben közvetített sporteseményekre gondoltam, ezek közül pedig mutass nekem egyet, ahol nem a milliárdos sportolók eseményeit közvetítik. Ott van pl a tenisz, főleg grand slam idején, ahol a centerpályán kívül van azért még 10 pálya, de állandóan Nadl, Federer, Djokovic stb... mérkőzéseit mutatják. Szívesebben nézném Czink Melinda, vagy Arn Gréta meccseit, de nem közvetítik. Fociban a magyarokat mindig is előtérbe helyeztem, ha világ vagy európai szintű eseményen vannak. És a saját városom focicsapatának útját is nyomon követem.
    Ettől még a tv-ben nem őket mutatják. Sajnos.
    Ugyanakkor az is igaz, hogy ezek kevésbé lennének színvonalas mérkőzések, hiszen nem egy osztály a kettő.
  • Tinman #27
    Teljesen jogos, szégyenből nem említettem... a párom nézi és mivel természetszerűleg egy szobában vagyunk hallom, ha éppen botránkozik vagy nevet. Megverni nem verhetem meg érte, de próbálom jó útra terelni és egész jól megy minőségibb filmekkel (Gandhi, To kill a mockinbird, Flawless, Gilbert Grape, etc)

    "te is azok közé tartozol akik azt is letagadják hogy egyáltalán hallottak az említett műsorokról, közben a listádon az első a retekklub, a második meg a tv2!"

    Ha így volna beismerném, mert felvállalnám a saját véleményem, ahogy most is teszem. Az RTL és TV2 90%-ban népbutítást művel és az a szörnyű, hogy azért, mert erre van igény... persze amíg nem próbálják meg a másik utat....

    "rossznak nem mondanám"

    NINCS, LEHETETLEN olyan filmsorozatot megalkotni, amire 6000 rész után rá lehet aggatni, hogy nem rossz. 6000 rész a világ legérdekesebb témájából is fos lehet a vége felé.
    Egyébként az IMDB-s 2.6/10-es értékelés elég sokat elárul a "rossz" fogalmáról. Nagyjából ennyit kapott a Marabunta a gyilkos hangyáival meg a Gyilkos cápa vs. óriáspolip. Egy szint.

    De rendben, győzz meg: Mitől jó a barátok közt?

    "de hisz léteznek ezek a csatornák, akkor meg miért akarod, hogy ezek is ilyeneket adjanak?"

    Az a gáz, hogy azokon a csatornákon 10 percenként reklám van. Ahol 2 perce még tömegmészárlásról volt szó, ott a következő percben a hüvelygombáról értekeznek. Teljesen tönkreteszik az élményt.

    Mondom: Nem nézek tv-t évek óta, mert nézhetetlen a műsorok minősége.

  • kalapos01
    #26
    Miután ilyen hülyeséget írtál le: "Az meg, hogy 20-30 milliárdos játszik egymással, ez elmondható szinte minden sportra!", amitől kvázi leszakad a plafon (persze. minden sportra.), ezért tökéletesen megértem, ha azt hiszed, hogy itthon mindenki a külföldet majmolja. De hiába akarsz valamit nagyon-nagyon-nagyon, az még nem lesz úgy. Az embereket saját városuk, saját országuk sportolói érdeklik inkább (ld. sportnapilap és magyar kontra külföldi foci), nem pedig az, hogy valami újgazdag focista pojáca rúg-e gólt aznap egy másiknak.

  • donceleger
    #25
    Én már nem is figyelek rájuk. Mondjuk néha eléggé viccesek, gondolok itt palik úr aranyköpéseire, mint pl versenyszemélygépjármű, meg amikor kikelve magából ordította, hogy már megint kicsúszok pont ugyanott, úristeeeen, mit csinál ez a fiú... és ekkor rászólt gyuszika, hogy az replay! Ezek azért felejthetetlen élmények!
    De a tény az tény, szaktudásuk nem sok van, még a pilótákat is összekeverik, ráadásul nem is ugyan abban a csapatban vannak! LOL
  • Roman
    #24
    Kit érdekel az F1? :o) 12 éve minden versenyt megnézek, s visszamenőleg is pótoltam szezonokat. De az angol kommentár miatt magyar TV-n max. akkor nézek versenyt, ha röhögni-szenvedni akarok. Néha visítok, annyira hozzáértőek a kommentátorok.

    Nehogymá' mikrofonközelbe kerüljön olyan is, aki ért hozzá (Farkas Péter pl...)
  • morden
    #23
    Mikor jön a 3D-s Natgeo végre, ah fene elrontottam a fórumot :D
  • donceleger
    #22
    Sebaj, két hét múlva már viszont meg lesz az f1 16:9 premierje! :)
  • donceleger
    #21
    Főleg a nemzetközi foci igen! De ez nézőpont kérdése! Viszont az, hogy egy pécs-diósgyőr jobban érdekelné az embereket mint egy róma-milan????
    Csinálj egy szavazást és a végeredményt linkeld ide! Kíváncsian várom az eredményt!
  • donceleger
    #20
    Tudod az az érdekes, hogy eléggé képben vagy, ahhoz képest hogy nem nézed a fizetős szemetüket! Magdi anyus szelleme, meg alekosz faxát mossa, ott ültél a képernyő előtt és végigizgultad mi? te is azok közé tartozol akik azt is letagadják hogy egyáltalán hallottak az említett műsorokról, közben a listádon az első a retekklub, a második meg a tv2!
    Amúgy a bk engem sem érdekel, néha megnézek egy-egy részt az asszonnyal. Rossznak nem mondanám, akkor már inkább ez, mint a latin amerikai nyálas sorozatok, ahol egy mondatban 6szor mondják ki egymás nevét, de a teljeset, mintha retardált lenne mindegyik és hajlamosak lennének elfelejteni a neveket, ezért ismételgetik. Meg ez a beléd vagyok esve, megőrülök érted, de kiderül hogy a testvéred, aztán mégsem, de ennek ellenére mégsem lehetünk egymáséi, de mardos az őrület, inkább meghalok típusú szennyek!
    Egyébként meg nem kevésbé szánalmas, hogy itt fikázod a ker csatikat. Nyilván széllel szemben hugyozol, mert több ezer ember nem tévedhet alapon még mindig a legnézettebbek között szerepel. Ameddig így lesz, lesz bk!
    Említetted a természetfilmeket, történelmi filmeket stb.., de hisz léteznek ezek a csatornák, akkor meg miért akarod, hogy ezek is ilyeneket adjanak? Hát nézd azokat. Megjegyzem, ha azokat néznéd, akkor most nem tudtad volna fikázni a ker csatikat.
  • Zsolt01
    #19
    Hát szerintem igen, de legalábbis nagyon remélem, hogy a Forma 1-et 16/9-be fogják majd adni! (azt hiszem, németeknél már úgy van a tv-be)
    Csak az mérgesít kissé, hogy 28.-án lesz futam és ezek meg csak 29.-étől 16/9!
  • zetortraktor
    #18
    Ennyire ne legyél korlátolt. Téged érdekel a foci. Örülj. A többséget meg nem. Főleg nem a nemzetközi foci. Kit izgat egy Bayern - Zürich meccs? Nem véletlen, hogy a sporttévéken is nézettebb egy pécs - diósgyőr, mint egy róma - milán.
  • Zizou2
    #17
    Hűha 16:9 SD képarány 2011-ben... Végül csak kb 10 évet vagyunk lemaradva, de az a durva, hogy még promozzák is, ez kb olyan mintha azzal dicsekednének, hogy már késsel villával esznek xD
  • Tinman #16
    "barátok közt meg felvéve"
    Tudod, nem is az RTL a hülye, hogy a szart lapátolja a plebsnek, hanem a birka fogyasztók. Szerinted mennyire vall értelmes emberre, aki egy olyan sorozatot néz amely több, mint 1 évtizede tart és nagyjából a 6000. résznél jár?

    Iszonyat szánalmas.

    Az a k. nagy helyzet, hogyha a birkák befejeznék a bégetést az ilyen szemetek előtt, akkor talán(!) a ker. tv ráébredne, hogy attól, hogy a nép megeszi a moslékot, még lehet, hogy lucernával is meg lehetne próbálkozni főműsoridőben.

    Nem "Vers mindenek"-szerű rétegműsorra gondolok, hanem teszem azt szórakoztató/történelmi vagy természetfilmekre, kalandfilmekre, intelligensebb kvízekre, hogy művelődve szórakozzon végre a parasztja, ne a Magdi anyus szellemét bambulja vagy éppen azt, ahogy Alekosz a faxát mossa.

    Botrány, felháborító és bicskanyitogató az egész.
  • Tinman #15
    Az ertéel ellen kellene nagyágyúkat bevetni... mondjuk az összes ker. tv-re igaz ez.

    Évek óta nem nézem a fizetős szemetjüket, se a bundázott foci meccseket, se a ki a gazdagabb forma1-es hulladékokat.
  • donceleger
    #14
    Sok ezer ember van, akinél fontos, hogy fel legyen véve, ha éppen nem látja. Ízlések és pofonok.
    Tudom, hogy vissza lehet nézni, de inkább nézem nagyobb képernyőn kényelmesen a kanapén mint a széken ülve 20 cm-ről bámulva a monitort. :))
    Mert ugye mindennek megvan a rendeltetése! :)
  • Laza
    #13
    Nos, ahol a BK annyira fontos, hogy akár még fel is vennétek, oda nem tudok mit mondani :D

    Egyébként az RTLKlub saját műsorait vissza lehet nézni a weboldalukról, nem kell felvenni ;)
  • donceleger
    #12
    Lehet, de a nézettségi rekord nem mérhető a mai televíziózással kapcsolatban! Hiszen sok és egyre több háztartásban van merevlemezes beltéri egység, így könnyebb megnézni mind a kettő műsort. Gondolom a felvett műsor nem szerepel a nézettségi listákon. Nálunk pl ma este a BL lesz nézve, barátok közt meg felvéve és majd másnap lesz megnézve. Vagy a BL-t veszem fel és a barátokat nézzük, aztán meg elindítom a felvételt és így késleltetve nézem. Szóval így 1:1!
  • nextman
    #11
    Nekem olyan valasztasi lehetoseg kellene, hogy
    "Akkor se neznem, ha kotelezo lenne, es buntetnek aki nem nezi" .
  • Laza
    #10
    Téged lehet hogy érdekel, de azok többségét, akik miatt nézettségi rekordokat döntöget a Jóban rosszban meg a Mentalista meg társaik, azokat nem ...
    Nincs annyi focirajongó, vagy legalábbis annyi focirajongó házas/pár, akiknél minden fél igényeit kielégíti, ha focimeccs megy főműsoridőben a dobozban.
  • donceleger
    #9
    Nemzetközi szinten a felmérések alapján még a nők nagy részét is érdeklik a meccsek! A BL pedig a legnagyobb cím klubszinten a nemzetközi porondon. Nekem még a selejtezők is izgalmasak, főleg úgy, hogy azért most már a csoportkörbe jutás a cél! És ezzel szerintem nem vagyok egyedül!
    Az meg, hogy 20-30 milliárdos játszik egymással, ez elmondható szinte minden sportra! Feltételezem, akkor te inkább vagy nem is nézel sportot, vagy csak amatőr szinten maradsz!
    De a pénz mellett itt már tudás is van, ami látványos meccseket eredményez, mivel itt európa elitjéről van szó!
    Bár ez szubjektív vélemény, így az sem érdekel, ha a retekklub nyer kedd esténként, én legalább jól szórakozom a képernyő előtt ülve BL-t nézve!