Szekeres Viktor

Jó pár új műsor és topsorozat jön az RTL csatornáira

Sajátgyártású műsorokkal, amerikai, európai és magyar sorozatokkal, többek között a tavalyi év legjobb szériájával indítja az évet az RTL Csoport.

Elmúltál 18 éves?
  • Igen.
  • Nem.
A Magyar RTL Csoport szezonnyitó sajtóeseményén kiderült, hogy az RTL Klub és az RTL kábelportfoliója számos sajátgyártású műsorral, premier sorozattal és HD tartalmakkal erősít az elkövetkező hónapokban. A középpontban természetesen a sajátgyártású tartalmak fognak állni, s ezek érdekessége az lesz, hogy zömük nem az RTL Klubra fog érkezni, hanem az RTL II-re. (Például arról egyelőre nincs is szó, hogy indulna a szokásos tavaszi valóságshow, a Csillag születik, de persze még bármi előfordulhat.)


A Magyar RTL Csoport egyik nagy tavaszi dobása a Szombat Esti Láz negyedik szezonja lesz, mely március kilencedikén az RTL II-n indul. A műsorban a Bálint Antónia - Angyal András, Dundika - Mészáros Máté, Tóth Gabi - Markó Róbert, Varga Izabella - Cseh-Szakál Tibor, Vastag Csaba - Mármarosi Tünde, Győrfi Pál - Práger Kitty, Istenes Bence - Südi Iringó és Medvegy Szilveszter - Molnár Andrea párosok küzdenek majd a nézők kegyeiért és a zsűri pontszámaiért. A zsűri tagjai is változnak, ezúttal Esztergályos Cecília, Keleti Andrea, Szirtes Tamás és Tihanyi Ákos fogja értékelni a produkciókat. A műsorvezető Lilu és Csonka András lesz.

Segítség, bajban vagyok! címmel hétköznap esténként egy újabb konstruált reality típusú műsort láthatnak a nézők az RTL II képernyőjén. A gyanú árnyékában című produkció már megmutatta milyen sikeres lehet ez a műfaj, aminek ezúttal egy "továbbfejlesztett" változata jelentkezik. Az adások két fontos problémahalmazzal foglalkoznak: jogi esetekkel és pszichológiai szempontból problémás helyzetekkel. Az egyes epizódokban a történeteken túl a nézők igazi szakemberek, ügyvédek és pszichológusok elemzését, útmutatását is láthatják majd.


Ugyancsak az RTL II-n csütörtök esténként Gazdálkodj okosan! címmel egy olyan heti magazint nézhetnek az érdeklődők, amely nehéz helyzetben lévő szereplők, családok bevonásával konkrét segítséget, gazdasági és életvezetési tanácsokat, túlélési stratégiákat vázol fel. A bajba jutottakhoz szakemberek érkeznek, akikkel áttekintve helyzetüket közösen keresnek megoldásokat. Az alkotók mindig igyekeznek eljutni a problémák, nehézségek felvázolásától addig a pontig, míg a szereplő ki nem lép addigi élethelyzetéből és a megoldás felé veszi az irányt. A helyzet rendezése azonban mindig a szereplőn múlik.


Február 22-től Istenes Bence műsorvezetésével indul a Péntektől péntekig című műsor, amiben az RTL Klub és az RTL II magazinműsorainak legérdekesebbnek ítélt riportjait láthatják a nézők hétről-hétre összegyűjtve. A saját gyártású műsorok mellett tévésorozatok is érkeznek az RTL II képernyőjére: jön például a többször díjnyertes, tavaly az év legjobb sorozatának járó Emmy-t elnyerő Homeland - A belső ellenség, de itt lesz látható az új Dallas második szezonja is, melyben pár epizód erejéig még feltűnik Larry Hagmant is. Európát a Bud Spencer főszereplésével készült Nincs kettő séf nélkül című krimisorozat fogja képviselni.

Sorozatokban az RTL Klubon sem lesz hiány, hiszen a napokban például elindult A hatalom hálójában 3. szezonja és folytatódott a Grace Klinika is, pénteken pedig az ősz egyik amerikai sikersorozata, a Zöld íjász mutatkozik be. De nemsokára érkezik a Chris Vance és Osvárt Andrea főszereplésével készült A szállító-tévésorozat is, Jean Reno Jo című krimiszériája, a Steven Seagal neve által fémjelzett True Justice, valamint egy másik amerikai siker, a The Following című krimi James Purefoy ás Kevin Bacon főszereplésével.


Szereted az RTL Klubot?
  • Igen.
  • Nem.
  • Hülye kérdés. Nem csatornát szeretek, hanem műsort
A legnagyobb hangsúlyt a HD-s átállás mellett (arról itt írtunk) azonban minden bizonnyal az RTL Klub induló új napi sorozata, az Éjjel-Nappal Budapest kapta. Február 11-től minden hétköznap 19.10-től jelentkező produkció szintén a konstruált reality műfajába tartozik, azaz megírt történetről van szó, amelyben amatőr szereplők játszanak. A sorozat a főváros szívében, egy trendi apartmanban játszódik, amely 8 fiatalnak ad otthont, akik lakótársakként élnek együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)