Szekeres Viktor

4,6 millió forintra büntették meg az RTL Klub hírműsorát

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala úgy döntött, hogy 4,6 millió forintot kell befizetnie az RTL Klubnak azért, mert híradójukban nem figyelmeztették előre a nézőket a látható felkavaró képsorokra.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala nem csak a Való világ negyedik szezonja miatt szab ki büntetéseket az RTL Klubra, hanem az esti hírműsornak köszönhetően is. 2010. októberében a csatorna rövid híradója két Barátok közt-epizód között egy gyilkosság helyszínéről tudósított, és mivel a megrázó képeket előzetes figyelmeztetés nélkül adták le, ezért a szervezet döntése értelmében 4 millió 598 ezer forintot kell befizetniük a kasszába. A csatorna természetesen fellebbez a döntés ellen.

Az ominózus riport egy különösen kegyetlen emberölésről szólt, s az efféle anyagok előtt, ha azok vizualitása megkívánja, akkor a jogszabálynak megfelelő módon fel kell hívni a nézők figyelmét arra, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas jelenetek következnek. A hírolvasó azonban mindezt csak a felvezető szöveg végén tette meg, amivel nem teljesítette jogszabályi kötelezettségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #16
    A szoci néplap.
  • FefeeX #14
    Ezt száz százalékosan osztom. A sok nullaeszű nyomja itt a sódert, de közben meg a nyálát csorgatja a tévé előtt, annyi esze meg nincs, hogy ha nem tetszik neki, akkor fogja a távirányítót, és átkapcsol.

    Amúgy ezt a hírt meg én sem értem teljesen. A hír vége szerint elmondták, hogy a nyugalmat megzavaró képsorok jönnek, csak nem a mondóka elején hanem a végén. De nyilván akkor mondja el mikor tényleg következnek is és nem azt mondja, hogy figyeljetek, fél óráig dumálni fogok de aztán majd kapcsoljon el aki nem szereti az erőszakot...

    Amúgy meg az RTL 1 hét alatt kapott most 230 milliónyi bírságot, szóval azt sem értem, mit akar itt a sok tájékozatlan, folyamatosan ugató agyhalott...
  • Narxis #13
    Ez egyszerűen nem igaz. Csak akkor látod, hallod ha olyan oldalakat nézel a neten(velvet, blikk stb.) vagy olyan újságot olvasol(blikk, hot, story stb.). Nem kell ide az álszent duma, még a TV-ben is el lehet kerülni, tessék előfizetni a discovery-re és társaira. Aki azt mondja, hogy ő akaratlanul is VV-t olvas vagy hall(haha :D) az hazudik vagy az esze egy marék lepkével egyenértékű.
  • donceleger #12
    Hát nem tudom! A kommentelők többsége nem szereti a kereskedelmi csatornákat, mindenki animal planetet vagy nat geo-t néz, de mindenki hozzá tud fűzni valami megjegyzést. Ez olyan mint a győzike show volt, senki sem nézte, mégis mindenki tudott róla valamit és ki is fejezte a nemtetszését!

    Na de azért inkább a hírhez is kommentelnék, mert azt nem sokan tették.
    Számomra azért érdekes ez a büntetés, mert a csatorna a valóságot tudatta az emberekkel. Ezért miért kéne megbüntetni?
    De ha már büntetnek, akkor a bíróságon is vegyék figyelembe, hogy a gyilkos sem figyelmeztette a későbbi híradó nézőit (mondjuk egy transzparens segítségével), hogy figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas cselekményt fogok elkövetni! Mivel ezt nem tette meg, így ős is büntethető lehetne azért, amiért a csatornát is megbüntetik, holott ő csak tényeket adta át nekünk. Ez a híradó lényege nem? A tájékoztatás! Ha bejelentik előtte a szöveget, akkor elkapcsolom, mert megzavarják a nyugalmamat, akkor meg lemaradok róla! De manapság folyamatosan ki lehetne rakni a nyugalom megzavarására alkalmas szöveget, hiszen az is megzavarja a nyugalmamat, hogy a kedves politikusaink minimálisra akarják csökkenteni az éves szabadságunkat, szám szerint húszra! Ez mélységesen felháborító és zavart keltő! ( szerencsére nem fogadták el a javaslatot! )
    Szóval ezentúl egy bankrablás menete a következő legyen!
    A bankrabló(k) helyezzenek ki egy táblát, vagy hangosbeszélővel tájékoztassák a gyanútlan gyalogosokat, hogy most a nyugalom megzavarására alkalmas cselekmény fog következni. Várják meg, amíg az érintettek elhúzzák a csíkot és csak utána tegyék, amit tenni akarnak! Fontos, mert ha elkapják őket és ezt elmulasztották, akkor súlyosabb büntetés vár rájuk!!!!
    Röhej az egész!!!!
  • Gerygrey #11
    Szerintem te csinálsz valamit rosszul :)

    Ebben az évben egyszer voltam miskolci szórakozóhelyen, akkor az Alvin és a Mókusok lépett fel, aki nagy kedvenc, és rohadt jó volt a koncert. Székesfehérváron ugyanígy jártunk, de itt Pesten a ZP-ben se találkoztunk még VV vagy megafaktor-celebbel, pedig már kétszer is jártunk ott amióta áprilisban kinyitott.

    Elmondjam a titkot? Minden, magára valamit adó zenész illetve szórakozóhely fent van a neten, sokan már a Facebookon is, ahol lehet tájékozódni a programokról, koncertekről. Ha ide tudsz írni, akkor a Google segítségével nyugodtan megkeresheted a kedvenceidet, és akkor nem ér meglepetés.
  • Sliderx #10
    te nem mennél?
  • ADAMEX9 #9
    Nem éri el az ingerküszöböd? Jó neked!

    Elegem van abból, hogy pl Miskolcon nem tudok elmenni egy szórakozóhelyre úgy, hogy ne lépjen fel valamelyik X/Megasztár/VVlakó. Persze ilyenkor jegyárak duplázódnak és hatalmas tömeg.
    Az a baj, hogy ezek már kiléptek a TV világából... a médium egész területére befészkelték magukat...
  • Zoli007 #8
    Saját magamról tudom, hogy ez nem igaz. Nem állítom, hogy nem hallok róla, de ha nem érdeklődök kifejezetten iránta, akkor egyáltalán nem éri el az ingerküszöbömet.
  • Etinger #7
    Nem tudom, az emberek elkezdenének olvasni? Félek nem..
  • Etinger #6
    + ne olvass újságot
    + ne menj fel internetre
    + csukd be a szemed a városban járva

    ...mert ugye, hogy mást ne mondja a Való Világ mindenhol megtalál :) És ez nem szeret-nem szeret kérdés. Az arcodba nyomják, aztán ez van.