Szekeres Viktor

A Föld másik bolygóval ütközik és ezúttal Amerika sem segít - itt a Melancholia előzetese

Lars von Trier ismét szokatlan témával és meglepő szereposztással állt elő legújabb filmjében, a Melancholiában, melynek végre megnézhetjük az előzetesét is, ami cseppet sem meglepően baljóslatúra sikeredett.

A Zentropa Entertainments pár napja mindenki számára elérhetővé tette Lars von Trier legújabb filmjének, a Melancholiának az előzetesét. A meglehetősen öntörvényű rendező új alkotása ismét angol nyelvű lesz és az európai arcok mellett rengeteg ismert amerikai színész is fog szerepelni benne. A főbb szerepekben a következőket láthatjuk: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgard, Brady Corbet, Cameron Spurr, Charlotte Rampling, Jesper Christensen, John Hurt, Stellan Skarsgard, Udo Kier és Kiefer Sutherland.

Melancholia from Zentropa on Vimeo.


A Melancholia történetét nem egyszerű leírni, így érdemes annyiban maradni, hogy egy érzéki film, mely a világ végéről szól, köszönhetően annak, hogy egy objektum az űrből egyenesen a Föld felé tart. A Dogma-mozgalom egyik atyjaként kezelt von Triertől legutóbb az Antikrisztust láthattuk, azelőtt pedig a Főfőnököt, valamint a Dogville-t és a Manderlay-t. Ezen filmek, bár hellyel-közzel ugyan felborzolták a kedélyeket, nem voltak képesek a 90-es években készült von Trier-filmek (Európa, Hullámtörés) és tévésorozatok (A birodalom) nyomdokaiba lépni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Slim Rick #14
    24 óra általában elég szokott neki lenni :Ð
  • Laza #13
    Megnyugodtam, nem lesz itt semmi baj, ott van Bauer, majd Ő megmenti a földet :)
  • pokolfiu #12
    jól hangzik... ;)
  • stremix #11
    Én gyerekkoromban álmodtam olyat, hogy a Föld kiszakadt a Nap vonzásából és egyre csak távolodtunk. Mi meg pörögtünk ezerrel és innen nézve a Nap járt körbe marha gyorsan. Egyre sötétebb lett, a növények kezdtek kihalni, egyre rosszabb volt az áramellátás, leállt a kaja termelése és közben egyre hidegebb lett.
    És az egész baromira valódinak tűnt, főleg, hogy sokminden volt benne amiről fogalmam sem lehetett kb 10 évesen. Nna erről szívesen csinálnék egy filmet.
  • Murder3 #10
    de jó újjab hüyle katasztrófa film mi a jó abba h jön a a nagy meteor ami kipusztíttja a földet mi az isten olyan izgalams ebbe, eleve egy katasztrófa irányzatú filmen.

    inkább jöhetnének a normális fantasy filmek.
  • pokolfiu #9
    vízuálisan (trükkök, effektek) értettem természetesen... mert azt a filmet is az a gagyieffektes vég húzta le... legalábbis számomra.... :)
  • bigjoe #8
    Hát.. Bele sem akarok gondolni...
  • Mat666 #7
    de nagyon.
  • koschwarz #6
    ez fájt.
  • pokolfiu #5
    érdekes... remélem nem basszák el úgy a végét mint a képletnek...