Szekeres Viktor

Már vidékiek is láthatják az Oscarra esélyes filmeket

Fura módon az év legjobbnak tartott filmjei közül kettőt eddig csak a budapestiek láthattak, hiszen a forgalmazó sem A király beszédét, sem a Fekete hattyút nem vetíti vidéki mozikban.

Több nézőnek is feltűnt a napokban, hogy a Budapest Film két Oscar-esélyes premierjét itthon egyelőre csak Budapesten lehet megnézni a mozikban. A király beszéde három hete 8, míg a Fekete hattyú pár napja 9 fővárosi művészmoziban és multiplexben látható, vidékre nem jutott kópia a filmekből. Mindez meglepő módon nem érintette negatívan a filmeket, hiszen A király beszéde hetek óta az egyik legkihasználtabb előadásokat produkáló film, s a Fekete hattyú több mint 11 ezer nézője a hétvégén ugyancsak magáért beszél. (Az ugyancsak Oscar-esélyes A félszemű is csütörtökön mutatkozott be, de hiába a 17 kópia és a vidéki vetítések, 9 ezer néző alatt produkált, s csak minden ötödik jegy vásárlója volt nem budapesti.)

Az AeonFlux értesülései szerint a vidékieknek sem kell sokáig várniuk az idei Oscar-kedvencekre, hiszen A király beszéde február 24-től három vidéki nagyvárosban (Pécsett, Győrött és Szegeden) is elérhetővé válik, majd pedig a Budapest film szavaival élve bekerül a "hagyományos" artmozi-hálózat körforgásába. A Fekete hattyú csütörtöktől még Budapest-exkluzív marad, de március 3-tól a Cinema City négy vidéki mozijában is megtekinthető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)