Szekeres Viktor

Négy év próbálkozás után csak nem jött össze az új Dűne mozifilm

Frank Herbert klasszikus regénye, a Dűne ismét csak kemény diónak bizonyult Hollywood számára, ezúttal a Paramount stúdió adta fel a megfilmesítés lehetőségét négy év küszködést követően. A jogtulajdonos új partnereket keres.

A Deadline információi szerint a Paramount stúdió négy évnyi elkeseredett és elszánt próbálkozás után lemondott arról, hogy Frank Herbert Dűne című scifi-regényéből mozifilmet készítsen. A stúdió opciós megfilmesítési jogai lejártak és a jogtulajdonossal nem sikerült új szerződést kötniük. Minden idők legnagyobb példányszámban eladott scifi könyvének jelenlegi jogtulaja, Richard P. Rubinstein elmondta, hogy körbenéz, hogy milyen lehetőségei vannak, s majd eldönti, hogy a jelenlegi forgatókönyvet próbálja elkészíttetni, vagy a szkript írásával újrakezdi a munkálatokat.

A könyv megfilmesítése amellett, hogy komoly anyagi akadályokba öltözött, még a rendezői poszt betöltetlensége miatt is akadozott, hiszen az eredetileg kiszemelt Peter Berg idővel lelépett, hogy inkább Battleshipet készítse el. Egyelőre tehát, aki az eredeti Dűne regény mozgóképes változatát akarja látni, annak be kell érnie a David Lynch-féle 1984-es filmmel, valamint 2000-es Dűne minisorozattal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kensin #16
    Ja, hogy a többi könyv nevetséges, így más.
    De mondjuk egy Star Trek mozifilm-sorozat -féleség se lenne rossz.
  • mainruler #15
    17 könyv, de az eredetin kívül az összes nevetséges. Igen, a Gyűrűk Urát meg lehetett rendezni, mert többé-kevésbé normális helyszíneken zajlik, plusz CGI.
    Egy több évig tartó, sivatagban forgatott filmhármas/négyes/ötös irtózatos költségekkel járna, szinte lehetetlen igényesen megycsinálni. Mondjuk ha egyszer valakinek sikerülne mondjuk 2 milliárdból megcsinálni, nem lenne rossz befektetés, rengeteg rajongója van a könyveknek, de hát manapság ekkora összeget senki se merészel kockáztatni. Az meg megint más kérdés, hogy a mai rendezők közül egyáltalán ki lenne képes levezényelni az egészet úgy, hogy megmaradjon a könyvek intellektuális hangvétele, ugyanakkor szórakoztató is legyen a birkáknak, hisz ők teszik ki a nézők többségét.
  • Loverman #14
    Tudom mi hány könyvből áll. Kár hogy nem fogtad fel amit írtam. Arra utaltam hogy manapság hosszú és bonyolult könyveket is meg lehet csinálni 1 filmen belül. A 17 könyv kicsit sok, nyilván csak az eredeti könyveket akarnák megcsinálni. Főleg hogy a Brian Herbert-es könyvek már nem annyira nyerik el a rajongók tetszését. Az úgy 8 könyv. Kicsit olyan lenne mint az eredeti Star Trek, mozifilm-sorozat.
  • Kensin #13
    A Gyűrűk ura 3 könyv, a Dűne 17 és még mindig írják. Szerintem inkább illik rá a sorozat.
    A Gyűrűk ura nagyrészt egy szálon fut, a Dűne viszont elejétől végéig rengeteg párhuzamos történésből áll. Egy filmben vagy percenként váltogatnak ide-oda, vagy egy csomó mindent kihagynak belőle.
  • lamer the true #12
    De de dehát ezek megisszák a pisit :)
  • Loverman #11
    Már bocs de szerintem is hülye ötlet. Ha a Gyűrűk urát meg lehetett csinálni filmekben akkor ezt is meglehet. Az effekteknek a technika már nem szab akadályt, a mozikban is simán lehetnek 2 és fél órás filmek, minden adott. Az más kérdés hogy olyan rétegfilm lenne hogy a világon nem tudna 300 milliónál többet kitermelni
  • Kensin #10
    Ki mondta hogy BBC-s? :)
    Ha normálisan meg tudná csinálni valaki, akkor sokkal jobb lenne egy hosszú sorozat, mint néhány film. Pláne hogy egy könyvet akarnak egy filmbe nyomni.
  • opeca #9
    Szerinted milyen minősége lenne egy pár száz részes BBC-s Dűne-sorozatnak? Csak gyalázás lenne a vége.
  • Kensin #8
    ?
  • Kensin #7
    ?