16
  • Kensin
    #16
    Ja, hogy a többi könyv nevetséges, így más.
    De mondjuk egy Star Trek mozifilm-sorozat -féleség se lenne rossz.
  • mainruler
    #15
    17 könyv, de az eredetin kívül az összes nevetséges. Igen, a Gyűrűk Urát meg lehetett rendezni, mert többé-kevésbé normális helyszíneken zajlik, plusz CGI.
    Egy több évig tartó, sivatagban forgatott filmhármas/négyes/ötös irtózatos költségekkel járna, szinte lehetetlen igényesen megycsinálni. Mondjuk ha egyszer valakinek sikerülne mondjuk 2 milliárdból megcsinálni, nem lenne rossz befektetés, rengeteg rajongója van a könyveknek, de hát manapság ekkora összeget senki se merészel kockáztatni. Az meg megint más kérdés, hogy a mai rendezők közül egyáltalán ki lenne képes levezényelni az egészet úgy, hogy megmaradjon a könyvek intellektuális hangvétele, ugyanakkor szórakoztató is legyen a birkáknak, hisz ők teszik ki a nézők többségét.
  • Loverman
    #14
    Tudom mi hány könyvből áll. Kár hogy nem fogtad fel amit írtam. Arra utaltam hogy manapság hosszú és bonyolult könyveket is meg lehet csinálni 1 filmen belül. A 17 könyv kicsit sok, nyilván csak az eredeti könyveket akarnák megcsinálni. Főleg hogy a Brian Herbert-es könyvek már nem annyira nyerik el a rajongók tetszését. Az úgy 8 könyv. Kicsit olyan lenne mint az eredeti Star Trek, mozifilm-sorozat.
  • Kensin
    #13
    A Gyűrűk ura 3 könyv, a Dűne 17 és még mindig írják. Szerintem inkább illik rá a sorozat.
    A Gyűrűk ura nagyrészt egy szálon fut, a Dűne viszont elejétől végéig rengeteg párhuzamos történésből áll. Egy filmben vagy percenként váltogatnak ide-oda, vagy egy csomó mindent kihagynak belőle.
  • lamer the true
    #12
    De de dehát ezek megisszák a pisit :)
  • Loverman
    #11
    Már bocs de szerintem is hülye ötlet. Ha a Gyűrűk urát meg lehetett csinálni filmekben akkor ezt is meglehet. Az effekteknek a technika már nem szab akadályt, a mozikban is simán lehetnek 2 és fél órás filmek, minden adott. Az más kérdés hogy olyan rétegfilm lenne hogy a világon nem tudna 300 milliónál többet kitermelni
  • Kensin
    #10
    Ki mondta hogy BBC-s? :)
    Ha normálisan meg tudná csinálni valaki, akkor sokkal jobb lenne egy hosszú sorozat, mint néhány film. Pláne hogy egy könyvet akarnak egy filmbe nyomni.
  • opeca
    #9
    Szerinted milyen minősége lenne egy pár száz részes BBC-s Dűne-sorozatnak? Csak gyalázás lenne a vége.
  • Kensin
    #8
    ?
  • Kensin
    #7
    ?
  • opeca
    #6
    Jó pár száz rész, persze, hogy még 10 év múlva is menjen, mi valami gagyi heroes stábbal, meg 80-as évekbeli effektekkel?
  • opeca
    #5
    A Dűne gyermekei filmek valóban jók! Nekem nagyon is kellemes meglepetést okoztak. Jól eltaláltak, igényesek, jók a színészek, jó a rendezés, operatőr is szépen teszi a dolgát, effektek is rendben vannak.
  • KGer
    #4
    Nem olvastam a konyvet es a 84es Dune-t is csak felig lattam, de a 2000es Dune es 2003as Children of Dune nagyon nagy kedvencem. 9 oras es minden pillanatat elvezem, nem ul le a film sehol, fantasztikus. A megvilagitas, a zene!!!, a szineszek, a sztori es a hangulata is tetszett.
  • Kensin
    #3
    A David Lynch-féle verzió sem volt az igazi, nem az az alapmű, hanem a könyv.
    Inkább csinálnának belőle egy nagy sorozatot, nem csak egy Dűne van. Ha valaki igazán jó készítené el, akkor egy jópár száz részes dolgot össze lehetne belőle hozni a Butleri Dzsihadtól a nagy fináléig.
  • Loverman
    #2
    Lehet hogy csak utánérzés lesz, de a többi újraforgatott filmmel ellentétben, jelen esetben az alapmű szar volt. Jó lenne egy olyan mozifilm ahol nem csinálnak olyan hülyeségeket mint hogy pl a prána bindut hangvezérelt fegyverekkel helyettesítik. (Ezt legalább a tv-sorozatban helyre tették)
  • rivalcomp
    #1
    Aki a David Lynch-féle verzión nőtt fel (ahogyan én is), annak a remake csak utánérzés lesz. Általában az összes többi ilyen, újraforgatott filmmel ez történik (lásd: Szupercsapat, Starsky és Hutch, Knight Rider, hogy csak a hirtelen eszembe jutott filmeket említsem). Viszont pl. a Battlestar Galactica jelenkori feldolgozása jobban tetszik (talán azért, mert a régit utólag láttam).