Szekeres Viktor

Megvan az új Superman

2012 decemberében mutatják be a mozik az új Superman-mozifilmet és a Warner Bros. hosszas keresgélés után megtalálta az új főszereplőt.

Mi a véleményed Henry Cavillről?
  • Jó választásnak tűnik.
  • Meglátjuk, megkapja az esélyt.
  • Hova hányjak?
A Warner Bros és a Legendary Pictures megtalálta az új Acélembert, azaz Man Of Steelként is emlegetett Supermant, aki nem más lesz, mint Henry Cavill. A 27 éves színész, akárcsak elődje, Brandon Routh, nem mondható túl ismertnek, igaz a sorozatrajongók láthatták őt a Tudorok (The Tudors) című kosztümös szériában, ahol 4 évadon keresztül alakította Brandon Károlyt, Suffolk hercegét. Cavill mozifilmben legutóbb itthon a Csillagporban volt látható, de 2009-ben feltűnt a Woody Allen-féle Whatever Works-ben is. Következő filmje a november 11-én bemutatásra kerülő, Tarsem Singh által rendezendő Halhatatlanok (The Immortals) lesz, ahol Tézeuszt fogja játszani. (Idei másik filmje abszolút főszerep lesz, a The Cold Light of Day-ben Bruce Willis és Sigourney Weaver mellett fogja alakítani a Spanyolországban elrabolt szülei utáni nyomozád közben rejtélyes összeesküvésre bukkanó srácot.)


Cavillt egyébként érdekes módon legtöbbször eddig nem szerepei miatt emlegették, hanem épp ellenkezőleg, azon szerepek okán, melyekről lemaradt. Például, amikor az Alkonyat előkészületei folytak, akkor a regény írója, Stephenie Meyer őt akarta Edward, a vámpír szerepére, de végül a stúdió a 3 évvel fiatalabb Robert Pattinsonra szavazott. 2005-ben pedig ugyancsak ott volt a Batman szerepére esélyesek között, de a Batman: Kezdődik! válogatásain Christian Bale ütötte ki őt a nyeregből, a végül Daniel Craignek jutó James Bond szerepére esélyesek közül pedig fiatalsága miatt esett ki. Sőt, amíg arról volt szó, hogy a fiatalabb főhősben gondolkodó McG vagy Brett Ratner lesz az előző Superman-film, a Superman visszatér rendezője, addig ugyancsak vezette a főszerepre esélyesek listáját Matt Bomerrel.

A Deadline már az elmúlt hetekben is tudni vélte, hogy Henry Cavill a legnagyobb esélyes Clark Kent szerepére, azonban Jeff Robinov, a Warner Bros. nagyfőnöke egészen múlt hétig nem látta sem Cavill, sem a többi esélyes próbafelvételeit, így a döntés sem születhetett meg korábban. A Warner egyik vezetője a következőket nyilatkozta az angol színészről: "Rengeteg potenciál van benne, minőségi színész. Bár nem néz ki úgy, mint Christopher Reeve vagy Brandon Routh, de nagydarab, erős és valahogy modernséget sugároz magából. Mindent meg fogunk próbálni, hogy kortárs szuperhőssé tegyük Superman karakterét."


A 2012 decemberében bemutatásra kerülő új Superman-filmet az a Zack Snyder fogja rendezni, aki már most hatalmas népszerűséggel bír a rajongók körében, melyet olyan filmekkel vívott ki, mint a Holtak hajnala, a 300 és a Watchmen: Az őrzők. A rendező tavaly Az őrzők legendája című animációval jelentkezett, idén pedig a feldolgozásokat és az adaptációkat követően saját filmmel, az Álomháborúval (Sucker Punch) jelentkezik.

Persze a Superman rebootjának stáblistájában nem Snyder a legnagyobb név, hanem a film mellett producerként tevékenykedő Christopher Nolan, aki nem elég, hogy eddig még nem rendezett rossz filmet, de az elmúlt években olyan gigantikus sikereket tett le az asztalra, mint az Eredet vagy a Sötét lovag. Érdekesség, hogy a Nolan-féle Batman: Kezdődik! nagyjából egy évvel a Superman visszatér előtt került bemutatásra a mozikban, ugyanis a két népszerű képregényhős bevetésével próbálta megtörni a DC-képregénykiadó a Marvel-mozifilmek hegemóniáját.


Szükség van a Superman rebootjára?
  • Igen, a Superman visszatér szörnyű volt.
  • Nem, baromi jó volt a Superman visszatér.
  • Nemt'om.
Sokak meglepetésére ez az áttörés a Denevérembernek sikerült, annak ellenére, hogy Superman sikeresebb lett a mozikban, hiszen míg előbbi összesen 372 millió dollár bevételt termelt, utóbbi 391 milliót. Bár a kritikusok mindkét filmet szerették, a filmek bevételeinek alakulásának, az abból leszűrhető közönségreakcióknak, valamint a DVD-eladásoknak köszönhetően a Warner Bros. viszonylag hamar bejelentette a Batman: Kezdődik! folytatását, azonban a Superman visszatér második részéről komolyabban sosem volt szó, így elkerülhetetlennek tűnt előbb-utóbb a reboot, hiszen a karakter képregény formában még mindig az egyik legnépszerűbb szuperhős.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #31
    Ezt a baromságot már az Ursára keresett színésznőnél is beírtad, nála is amerikaiságot hiányoltál, mert nem sikerült felfognod, hogy ő kryptoni. Superman legalább Amerikában született, de ilyen alapon azon is hisztizhetné, hogy nem csak kansasi dialektusú színészek között tartanak válogatást. A színésznek az a dolga, hogy eljátssza a szerepet, rohadtul mindegy, hogy ő hova valósi, vagy hogy a lányokat szereti-e.

    És a szuperhős filmekre elég nagy szükség van, kérdezd meg a nézőket. Hogy te miért nézed, ha nem érdekelnek, az a saját ostobaságod.

    (Az pedig, hogy Snydert veszed elő, az csak az mutatja, hogy nem igazán olvasol képregényeket. Mert, ha olvastad volna a 300-at vagy a Watchment, akkor nem írtál volna olyat, hogy hű marad.)
  • Ender Wiggin #30
    Szerintem semmi szükség ezekre szarokra, amiket mostanában szuperhős filmekként eladnak. Egyedül Snyder marad hű a képregényekhez, mindenki más valami újragondolt fost tálal bélszín stroganoff módra.
    Arról megint muszáj megemlékeznem, hogy amerikai szereplőre brit embert szerződtetnek, aki majd kurva hitelesen töri a dialektust. Ja, tudom, a szittyamagyar csak a világhírű szinkronnal nézi majd, úgy hogy mindegy is...
  • Konyigery #29
    Hát, én szívesen néztem volna Wellinget Supermanként, de ezt a fickót se becsüljétek le előre, kitudja, annó ki a fene gondolta hogy Heath Ledger lesz Joker, aztán milyet alakított.
  • masika #28
    Hihi, én néztem a Tudorokat, hát tetszett a sorozat, és Henry Cavill elég jó színész. Mondjuk kicsit vicces volt, amikor a meglett korú Brandont is úgy játszotta, hogy nem nézett ki harmincnak sem. A Csillagporban vicces volt, pláne a végén. Kíváncsi vagyok, vajon Superman szerepében hogyan fog funkcionálni. És az is érdekelne, vajon mennyire fog befutni? Remélem, nem olyan lesz, mint a többi kis noname sztárocska, akiknek a nevétől hangos a bulvársajtó, ám semmi, de semmi, de igazán semmi teljesítményt nem nyújtanak. Nem is tudom, a mostani fiatalabb színészgeneráció tagjai közül van-e egyáltalán olyan, akinek érdemes lenne megjegyezni a nevét...
  • fkomment #27
    Karakter alatt nem a színész külsejét értettem, hanem a történet szereplőjét.
    (Azaz a Clark-ot teli dühvel, gyűlölettel, önelégültséggel, stb, stb.)
    (Superman pedig nincs is benne, a történet is teljesen OFF.)
  • fkomment #26
    Viszont Lois Lane jól sikerült a Smallville-ben.
    (Lois és Clarkban is. A mozi filmekben viszont rossz volt.)
    Superman szerepére masszívabb ember kéne szögletesebb állal és orral. :)
    (Bele kéne nézniük egy képregénybe vagy rajzfilmbe..)
    És az rossz érv hogy vézna ember kell a Clark megformálásához. A színésznek úgyanúgy el kell tudnia játszani Clark szerepét mint ahogy Superman teszi a történetben.
  • fkomment #25
    A legjobb karakterábrázolás a Lois és Clark Superman legújabb kalandjai volt.
    A Smallville nincs túl közel se az eredeti történethez, se a karakterhez..
  • barcames #24
    HOVA HÁNYJAK? MI EZ VIKTOR??????????
    nem tudom te, hogy vagy vele, de szerintem nem vagy normális.
  • kalapos01 #23
    Tényleg mókás, hogy van olyan, aki képes Wellinget felhozni, akinek még mozifilmes tapasztalata sincs. Három filmben látott közelről mozis kamerát, az egyik rosszabb volt, mint a másik. Persze a rajongók, a sikongató tinifiúk és lányok, csak ilyenek. Lent valamelyik rácsodálkozott, hogy miért őt választották, amikor nem is szép, vajon miért választhatták őt? Lehet, hogy azért, mert tud színészkedni?
  • G22 #22
    Cavill akkora tehetség, hogy még a Twilightben sem kapott szerepet!:D:D
    TW jobb színész, tapasztaltabb, izmosabb és helyesebb, mint ez az angol.
    Lois állítólag meg Kristen Stewart lehet, szóval egy nulla az egész brigád.